Украински силоваци свалили своя Ил-76

В луганското опълчение смятат, че самолетът Ил-76 от ВВс на Украйна може да е свален от украински силоваци, които охраняват летището в Луганск. Това показва анализ на видеозапис на катастрофата и предполагаемото място на пуска на ракетата, заявява за РИА Новости представител на местното опълчение.
В събота в района на луганското летище бе свален транспортен Ил-76 от ВВС на Украйна. Загинаха 40 десантчици и девет членове на екипажа. От щаба на антитерористичната операция заявиха, че по предварителни данни самолетът, който е захождал за кацане на летището, е свален от опълченците. Представител от щаба на опълчението вчера каза, че самолетът е "улучен от ракета".

"Ако се разгледа местността и наличния видеозапис се вижда, че пускът на ракетата е осъществен от територията на летището по насрещен курс. Ако пускът е произведен от опълченци, то ракетата е трябвало да лети на догонващ курс", заяви днес за РИА Новости представител на опълченците.

"Тъй като самолетът е свален в непосредствена близост до летището, то става ясно, че ракетата е изстреляна от територията на аеродрома. Летището е окупирано от киевски войски и там няма никакви опълченци", твърди събеседникът на агенцията.

Днес в Украйна е обявен ден на траур по загиналите в самолета. По данни на военни наблюдатели в украинските ВВС, след катастрофата в Луганск, са останали само 5 боеспособни Ил-76.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини