Сидеров: Оставка на кабинета и избори на 20 юли

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обяви за незабавна оставка на кабинета и избори още на 20 юли. Той дори заяви, че е готов да подкрепи вота на недоверие.
Досега Сидеров не беше коментирал резултатите от изборите, нито заявената от ДПС и БСП позиция за предсрочни избори, с помощта на "Атака" бе поддържан и кворумът в парламента.

Изненадващо националистът промени политиката си, като обясни, че не е идвал в Народното събрание след евровота, защото имал срещи в чужбина.

"Ние сме за избори незабавно, на 20 юли (Сергей Станишев поиска да са в края на юли, макар практически да е невъзможно - б.р.). Защо се уплашиха ГЕРБ, реформъри, протестъри, Бареков - нали бяха за оставка и избори веднага?", попита Сидеров днес на влизане в парламента, където се очаква да се проведат дебатите по вота на недоверие срещу правителството за провал във финансовата политика.

Той добави, че искат оставката на Пламен Орешарски, който за една година не направил нищо и не изпълнил социалните изисквания на "Атака" - повишаване на доходите, премахване на ДДС за лекарства и на плоския данък.

"Освен това той направи нещо много позорно - клекна пред един американски лобист, безцеремонен тип, сенатор, козирува му и спря "Южен поток", преди това спря и "АЕЦ Белене" и така показа, че е поредната колониална марионетка", изтъкна депутатът.

Лидерът на "Атака" отрече да се притеснява, че няма да влезе в парламента, след като партията му събра едва около 3% на евровота.

"Ще влезем в парламента", дори беше категоричен Сидеров.

Според него тези избори били "най-купените на планетата" и от партията му очакват реакцията на "светкавичната прокуратура" по искането им за касиране.

Той бил удивен как вчера на пленума на БСП, който медиите следили като 5-ия конгрес на БКП, отчели евроизборите като легитимни. По думите му те трябва да се проведат отново.

По повод вота на недоверие Сидеров заяви, че са готови да подкрепят ГЕРБ, но се съмнява дали те са достатъчно сериозни, защото вчера казаха, че са готови да го оттеглят, ако управляващите се откажат да приемат състава на Сметната палата.

"Къде е Бойко Борисов, бил в САЩ, явно има инструктаж, но когато си поискал вот, трябва да си тук", добави атакистът и уточни, че очаква разговори с ГЕРБ.

Сидеров отново атакува журналистите, че искали да върнат Борисов на власт с "мутренските му похвати", и да вкарат в парламента "образеца за корумпираност" с фалшиви дарители за "България без цензура".

След изявлението му той и депутати от „Атака” започнаха да скандират пред Народното събрание с искане за оставка на правителството.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини