Местан: Ако БСП е решила за избори, коментарът е излишен

Ако БСП е взела окончателно решение, коментарите са излишни, решава мандатоносителят, обяви Лютви Местан и подкрепи консултации за предсрочни избори в КСНС.
Така лидерът на ДПС коментира изявлението на Сергей Станишев, че правителството трябва да подаде оставка веднага след вота на недоверие тази седмица, а предсрочният вот да се проведат в края на юли.

"Щом БСП е взела своето решение, време е за отговорни консултации при държавния глава. Преди да чуем позицията на г-н Плевнелиев за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност, бяхме решили да излезем с такъв призив, сега сме още по-улеснени", коментира Местан, който миналата седмица предложи избори в последната седмица на ноември или първата на декември.

По повод думите на Станишев, че е изненадан от "присъдата", която ДПС е произнесла на кабинета, Местан заяви, че на пресконференцията му миналата седмица не се е случило нещо, което да заслужава определения като "присъда".
Напротив, подчерта той, до края от ДПС останали лоялни към правителството с тезата си, че в рамките на това Народно събрание не биха подкрепили друг премиер.

Местан добави, че от знаковата пресконференция на ДПС са излезли две новини:

"Първата е, че ДПС не предопредели да има предсрочни избори, а ускори вземането на правилното решение в интерес на България, който дойде от избирателя. И втората - ДПС изрече най-вярната позиция за проекта "Южен поток" - това е много важен проект, който обаче не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а само в диалог", коментира Местан.

С това той приключи краткото си изявление и отказа да отговаря на въпроси.

Междувременно Бойко Борисов поздрави Станишев за "смелата" позиция да признае загубата от изборите и като "истински демократ" да счете волята на народа за най-важна.
За изборите през юли лидерът на ГЕРБ смята, че трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски.
ГЕРБ обаче били готови за избори, "така че когато президентът ги назначи - тогава".

Бързането на Станишев издава паника, опитват да избегнат служебно правителство, коментира лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Избори през юли са технологично невъзможни и обслужват единствено интересите на ГЕРБ и ДПС, заяви пък лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Експертът Михаил Константинов потвърди, че избори през няма как да се проведат заради сроковете, заложени в Конституцията.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини