Проклятието на богинята Кали

В индийската митология богинята Кали е била божество на смъртта и разрушението.В едни от страховитите фантастични филми за замъци обитавани от призраци се разкриват и странни от невидимия свят изпълнени с мистерия. Извън фантастиките обаче има и истински случаи споделени от личности контактували неволно с този свят. Някои от тях се отнасят за богинята Кали от индийската митология. Това е езическо божество на смъртта и разрушението, на което в миналото жреците са поднасяли жертви, понякога и човешки.Подобно човешко жертвоприношение е описано във фантастичния филм „Индиана Джоунс и храмът на обречените”.Богинята Кали е била изобразявана танцуваща върху трупа на друг бог Шива, убит от нея и който бил нейн съпруг. В едната си ръка тя държала меч, а в другата отрязаната глава на Шива, на врата й имало верижка с човешки черепи, а от устата й бликала кръв. Освен това тя била черна и затова са я наричали „Черна” или „Тъмна богиня”.

Преди векове в Индия е възникнала секта, която почитала богинята Кали. Тя била разкрита в началото на 19-ти век. Последователите й се наричали фансигари, което означава хора на примката, а самата индуска секта – туги или удушвачите. Те са извършвали ритуални убийства чрез удушване като подмамвали жертвите си на прикрити места. Тугите, били жреците на сектата и се стремели да утолят непрекъснатата жажда за кръв на богинята Кали.

Интересен е случаят на румънеца Данион Василе, който от тийнейджърска възраст е попаднал в йогийски клуб по настояване на баща си и как след години се отказал от тези индийски практики и станал християнин. Той споделя за култа към богинята Кали запознал се с него от своя гуру, който му казал, че между Кали и Христос няма нищо общо. Също и между космическите енергии и Христос няма никаква връзка. На него му звучало, че сякаш съществували две паралелни истини, които са напълно противоположни и несъвместими. Това му изглеждало крайно неприемливо. Оттогава Данион изпитал за първи път недоверие в своя учител. След това той го попитал гласно кой е по-висшият път за един йога и учителят му отговорил, че всеки сам трябва да търси за себе си кой е правилният път между крайния аскетизъм и тантра-йога, на което слушателите в помещението избухнали в смях и това накарало младежът да търси истината другаде и я намерил в християнската вяра. Когато бил на 13 години баща му го накарал да започне полов живот и да практикува йога, а на следващата година майка му се самоубила като се хвърлила от прозореца и паднала точно до единадесетгодишната му сестра. Това било голям психически шок за семейството и едно от проклятията идващи според Данион от индуистките религии. Той споделя в сайта johnsanidopoulos.com, че всички източни религии и йога са свързани със спиритизъм и носят проклятие на хората. В техните среди се извършват неморални неща и водят до самоубийства. Данион споделя, че е бил в контакт с духове и благодарение на божията любов е бил освободен от тяхната власт.

В други случаи имащи връзка с богинята Кали като този в имението Бръмхил Хаус близо до градчето Ларкхол в Северна Шотландия, измират мистериозно няколко души от семейството, а в миналото собственикът на имението е довел една слугиня от индийски произход свързана с култа към богинята Кали и членувала в нейна секта, която изчезнала след няколко дни. С нея се свързва смъртта на всички в имението.

Има и други невероятни стряскащи истории с богинята Кали и свързани с окултизма и спиритизма, за които както казва Данион Василе и имат общо с поклонението на демони и други подобни практики като жертвоприношения и то човешки, които били забранени в миналото от Бог в Библията. Всички почитащи ги са в плен на черните сили и някои от тях успяват да напуснат тези среди като Данион и да се върнат в християнската вяра.

Всякакво поклонение на демони и форми на магьосничество са били забранени в миналото от Бог в историята на древния Израел, защото носят проклятие на цели народи, поради което някои от тях са били изчезнали. Днес обаче те се ширят по цял свят и са много модерни и представени в добра светлина, което няма да доведе до нищо добро. Един от белезите за последното време описан в Библията е липсата на вяра в истинския Бог на спасението и приемането на фалшиви религиозни или атеистични учения, които отделят хората от Бога.

Източник: chudesa.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини