Кървавите сълзи – благословия или проклятие

Вече не са рядкост случаите по света, в които хора плачат кървави сълзи. За този феномен науката и медицината, колкото и напреднали да са във ХХІ век, нямат логични обяснение. Благословия или проклятие? Преценете сами...

Рашида Хатун от град Патна в Североизточна Индия се прочу през лятото на 2009 година. От очите на момичето буквално валят кървави сълзи."Не чувствам никаква болка от това. Но, съгласете се, че не е особено приятно за околните, когато се случи да се разплача пред хора. Очите ми плачат с кръв, това предизвиква шок за всички", разказва Рашида година след началото на феномена.Местните индуиски богослови смятат, че момичето е белязано от богове и обикновените смъртни трябва да се прекланят пред нея.В дома на Рашида идват поклонници отвсякъде, дори и само да станат свидетели на кървавите й сълзи. Носят й дарове, с които се надяват чрез нея да умилостивят за своите грехове боговете.За друг подобен случай от Индия писаха местните медии преди две години. Кръв извира не само от очите, но врата и носа на 15-годишната Туинкъл Диведи.За да живее, индийката непрекъснато се подлага на кръвопреливания. В противен случай може да умре. Но за разлика от Рашида, индийците сравняват Туинкъл с дяволско изчадие. На улицата я замерят с камъни.

Отчаяната майката на тийнеджърката Нандан Диведи разказва: "До неотдавна тя беше нормално дете – ходеше на училище, играеше с приятелите си, рисуваше. Докато тялото й внезапно започна да кърви. Сега това се случва межву 5 и 20 пъти на ден".

Сестра на тази съдба и на двете индийски момичета е ливанката Хасна Мохамед. С тази разлика, че от очите й капят не сълзи, а кристали. Малки кристалчета, с размер на зърно. Когато излиза от окото, сълзата прилича на себе си, след което обаче се втвърдява и леко побелява, става остра като елмаз, до толкова, че дори може да среже стъкло. Местните лекари отчаяно повдигат ръце за това необкиновено явление.

Историята на Хасна започва през 1996 година и е обвита в мистика. Момичето е в класната си стая, когато почувствала някакво чуждо тяло в окото си – първата кристална сълза. Няколко дни по-късно ученичката седяла в дома си, когато чула почукване на прозореца, а отвъд него – облечен в бяла непознат човек, яхнал бял кон.

"Каза ми, че ще плача кристали по волята на Всевишния. А когато го попитах кога всичко това ще свърши, той ми отвърна: "Когато е угодно на небесата".След като тази история стана достояние на арабския свят, религиозни лидери, учени и лекари търсят и до днес отговор на въпроса защо острите кристали не нараняват очите на момичето. Западни медици са убедени, че ливанското чудо се дължи на цистиноза.Това е рядко наследствено заболяване, дължащо се на натрупването на цистинови кристали в различни тъкани.Тези истории за много от вас ще попаднат в зоната на непонятното. Божествен ли е произходът им? Или е плод на шарлатанство. Всеки е свободен да избере по-достоверната за себе си версии...

Източник: chudesa.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини