Предоставят социални услуги за 1,50 на час

От месец юли на територията на общината ще бъдат предоставяни социални услуги  от „специалист в социална услуга“ или „домашен санитар“ с потребителска такса 1,50 на час.

На последната общинска сесия бяха утвърдени три щата към Домашен социален  патронаж, които ще осигурят предлагането на социални услуги. До края на месец май тези услуги бяха финансирани по проект „Подкрепа за независимост“ по програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът приключи, постигайки основната си цел- създаване на Звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж, чрез което наети и обучени безработни лица да предоставят почасови услуги за лична помощ, за социална подкрепа и включване и комунално-битови услуги на нуждаещи се хора с увреждания и възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване в домашна среда на територията на общината. Накратко – нуждаещи се възрастни или болни хора могат да получат помощ от подготвени за тази дейност безработни лица.

Предоставянето на услугите срещу заплащане в продължение на една година след приключването на проекта е изискване, което потвърждава неговата устойчивост. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини