Стойчо Шапатов се оттегля от поста си на изпълнителен директор и излиза в пенсия

След 44 години, 3 месеца и 9 дни трудов стаж Стойчо Шапатов се оттегли от мястото си на изпълнителен директор на фирма „Искра“ и излезе в пенсия, в деня и в часа, в които се е родил преди 64 години.

„Тук съм да ви кажа „довиждане“, но не и „сбогом“. Предоставям всичките си права и отговорности на инж. Маринов, но той трябва да знае, че поема и огромни задължения – каза в обръщението си към работниците и служителите Шапатов- Вече няма да идвам преди всички на работа, но ще се интересувам от това как вървят нещата във фирмата. Ще присъствам на оперативките в петък, но тях ще ги води Маринов. Благодарен съм на съвета на директорите, които ще продължат да управляват фирмата от тоя момент нататък.

Обръщам се към всички, благодарен съм и моля за извинение. Макар и рядко, имало е и такива напрегнати моменти и за тях искам прошка.

Роден съм на обед, преди 64 години и на обед си заминавам. Оттеглям се с достойнство. Аз съм щастлив човек - всичко което съм желал Господ ми е дал – семейство-  жена, дъщеря и син, внучка и внуци, кариерно израстване, материално състояние.“

На банкета по случай рождения си ден и оттеглянето си в пенсия, Стойчо Шапатов разказа трудовата си биография и припомни, че след 70-те години Първомай се е развил и е придобил градски вид, създадени са много предприятия и са асфалтирани улиците, а от 25 години всичко това се руши. С особена гордост си припомни първите демократични избори, когато на първи тур в мажоритарен сблъсък е избран за народен представител във Великото народно събрание. Той съжалява, че моментът, в който е поел „Искра“ е съвпаднал със световната криза и не е успял да свърши всичко, което е искал по отношение на работещите във фирмата. Но за това време е успял да създаде и да остави нещо добро за колектива на фирмата, който ще продължи да работи и след него.

От днес мениджърският екип ще бъде оглавен от  инж. Марин Маринов и е в състав: инж. Димитър Георгиев, гл. счетоводител Димка Никова, инж. Нина Стоева и Ганка Манева.

Пожелаваме на новия екип успех, а на г-н Шапатов спокойствие и здраве!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини