19 °C

Стойчо Шапатов се оттегля от поста си на изпълнителен директор и излиза в пенсия

След 44 години, 3 месеца и 9 дни трудов стаж Стойчо Шапатов се оттегли от мястото си на изпълнителен директор на фирма „Искра“ и излезе в пенсия, в деня и в часа, в които се е родил преди 64 години.

„Тук съм да ви кажа „довиждане“, но не и „сбогом“. Предоставям всичките си права и отговорности на инж. Маринов, но той трябва да знае, че поема и огромни задължения – каза в обръщението си към работниците и служителите Шапатов- Вече няма да идвам преди всички на работа, но ще се интересувам от това как вървят нещата във фирмата. Ще присъствам на оперативките в петък, но тях ще ги води Маринов. Благодарен съм на съвета на директорите, които ще продължат да управляват фирмата от тоя момент нататък.

Обръщам се към всички, благодарен съм и моля за извинение. Макар и рядко, имало е и такива напрегнати моменти и за тях искам прошка.

Роден съм на обед, преди 64 години и на обед си заминавам. Оттеглям се с достойнство. Аз съм щастлив човек - всичко което съм желал Господ ми е дал – семейство-  жена, дъщеря и син, внучка и внуци, кариерно израстване, материално състояние.“

На банкета по случай рождения си ден и оттеглянето си в пенсия, Стойчо Шапатов разказа трудовата си биография и припомни, че след 70-те години Първомай се е развил и е придобил градски вид, създадени са много предприятия и са асфалтирани улиците, а от 25 години всичко това се руши. С особена гордост си припомни първите демократични избори, когато на първи тур в мажоритарен сблъсък е избран за народен представител във Великото народно събрание. Той съжалява, че моментът, в който е поел „Искра“ е съвпаднал със световната криза и не е успял да свърши всичко, което е искал по отношение на работещите във фирмата. Но за това време е успял да създаде и да остави нещо добро за колектива на фирмата, който ще продължи да работи и след него.

От днес мениджърският екип ще бъде оглавен от  инж. Марин Маринов и е в състав: инж. Димитър Георгиев, гл. счетоводител Димка Никова, инж. Нина Стоева и Ганка Манева.

Пожелаваме на новия екип успех, а на г-н Шапатов спокойствие и здраве!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини