Салма Хайек ще прекара лятото в България

Салма Хайек ще изкара голяма част от  лятото си в България. Тя пристига у нас в края на седмицата, за да участва  в нов проект. Актрисата ще играе една от главните роли в новия  американски филм The Septembers of Shiraz ("Септември в Шираз").

Хайек  ще се снима у нас в студиата на "Ню Бояна филм" два месеца. В понеделник  предстои целият екип ще се събере за първи път заедно пред  кинокамерите, пише Блиц.

Режисьор на филма е Уейн Блеър, който вече е в България. Първият актьор, който ще се  присъедини към снимачния екип, е Ейдриън Броуди.

Филмът "Септември в Шираз" разказва за действителните събития от  т.нар. Иранска революция от 1979 година. В снимачния екип има един  човек, който я преживява реално. Това е 62-годишната Шорех Агдашлу. Тя е  на 27 г., когато се изселва с цялото си семейство от Иран в Англия, а  после получава американско гражданство. Агдашлу също се очаква да  пристигне у нас тези дни.

Сюжетът на "Септември в Шираз" разказва за живота на богато  момиче от еврейски произход. Баща е известен бижутер, който търгува със  скъпоценни камъни с чужди държави. Заради това властите в страната го  обвиняват в шпионаж и той влиза в затвора. Хайек е в ролята на неговата  съпруга, а Агдашлу е икономка в дома на семейството. Те решават да се  изселят от родината си и да търсят политическо убежище в Америка.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини