Децата на Първомай пяха, танцуваха, играха

Дни преди 1 юни – Празника на детето, децата от различни училищни клубове си спретнаха концерт „Ние пеем, танцуваме играем“ и показаха какво са учили през учебната година. Организатор, както стана традиция през последните години, беше Центърът за сценични изкуства към ОНЧ „Св.св Кирил и Методий“.   Новост беше мястото на провеждане на концерта – заради големия брой танцови състави, младите артисти се събраха в големия салон на читалището. На поканата се отзоваха клубове от три първомайски училища, а зрителите имаха възможност да изберат най- интересното представяне. Съставът с най- голяма подкрепа беше клуб „Фолклорна традиция и съвременен танц“ от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ с ръководител Ангелина Кръстева. А IIIа клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с класен ръководител Антоанета Вергова получи специална награда, защото имаше участници и в танцовия, и в театралния, и във вокалния състав. Всички училища и ЦСИ се представиха с модерни танци. Това се очертава и като едно от най- любимите и лесно достъпни изкуства на децата. Йоана Димова в „Христо Ботев“, Николина Андреева в „Св.св. Кирил и Методий“ и Ангелина Кръстева в СОУ работят за координацията, ритмичността и пластичността на децата. Към тях се присъединява и Гинка Димова с мажоретния състав „Златаровче“ и „Звездите в черно“ от ЦСИ. Венче Колева получи аплодисменти от публика и колеги за композицията си от народни хора, изпълнена от клуб „Танцувай с мен“ от основното училище, а Михаил Запрянов от нейния клас се представи с  народна песен. Две вокални групи пяха на сцената на читалището – на Сияна Антонова и на Ваня Павлова. А най- сериозно мъжко присъствие имаше в двете театрални изяви – на Театрално студио „Шанс“ от „Кирил и Методий“ и на ЦСИ. Всички състави получиха грамоти за участието си в концерта, а за участниците имаше лакомства, осигурени от читалището.

Като продължение на училищните занимания и тази година ЦСИ ще организира ваканционна занималня. „На море в Първомай“ започва на 9 юни и ще продължи до края на месеца. Записванията стават при госпожица Ангелина Кръстева на тел. 0898362676.

Концертът "Ние пеем, танцуваме, играем" е част  майските тържества. Те днес продължават с концерт на Рафи Бохосян. Заради лошото време X- факторът ще пее в големия салон на читалището. А утре предстои детски празник с участието на детските градините от общината и големия Празник на фолклорния танц, в който също ще се включат и детски и ученически състави.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини