Градината в Крушево - обновена и със свое име

Директорът на ОДЗ "1 юни" - Бонка Хаджигенова показва на кмета на общината Ангел Папзов подобренията в кухненския блок

Сградата на детската градина в село Крушево придоби нов вид, след като учители и родители с помощта на община Първомай подобриха средата, в която растат, учат и играят децата.

След години на търсене на средства, най- после кухненският блок на филиала на ОДЗ „1 юни“ село Градина, придоби приличен вид – подменена е настилката на пода и е решен проблемът с обратните води. По идея и с прякото участие на майките е обновен детския кът в двора, боядисани са катерушките и другите съоръжения. С помощта на кмета е поставена нова пързалка, поправени са оградата и вратите, за да не могат да влизат животни в градинките.

Детския кът е заслуга на майките

С много настроение и богата програма малчуганите се отблагодариха за по-уютния си дом. А по надлежен ред групичката получи и своето кръщение. Тя вече ще се казва Пролет. Тържеството на децата, подготвено с помощта на учителките Мария Начева, Радка Иванова и Тодорка Димитрова, завърши с тържествен водосвет, отслужен от отец Костадин.

За празника на група „Пролет“, децата получиха подаръци лично от кмета на общината Ангел Папазов, а учителките- букети цветя от своите възпитаници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини