Нови данни за атентата в Сарафово. Вестниците в събота

"Дума": ИМП дава 1,2% преднина на БСП пред ГЕРБ за евровота

Ако европейските избори се провеждаха днес, БСП щеше да има 1,2% преднина пред ГЕРБ, сочи проучване на Института за модерна политика (ИМП). Делът от интервюираните, заявили подкрепа на левицата, е 20,5%, а на тези, които ще гласуват за бившите управляващи е 19,3%. Проучването регистрира и повишаване на мобилизацията на избирателите на ДПС, която започва да се доближава до традиционните за партията нива на подкрепа - 7%.
Шансове да получат представителство в Европейския парламент имат коалицията "България без цензура-ВМРО-ЗНД-Гергьовден" - 7,5%, "Атака" - 4,5%, и АБВ - 3,5%.

"Монитор": Разследват нови данни за атентата в Сарафово

Нова и ключова информация беше придобита за атентата в Сарафово, която в момента е предмет на изключително активно разследване. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров след среща с директора на Европол Робърт Уейнрайт. Двамата обсъдиха разследването на терористичния акт от юли 2012 г., при който след взривяването на автобус загинаха петима израелски туристи и българският им шофьор. В разговорите участваха още вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и директорът на ДАНС Владимир Писанчев.

"Стандарт": Готвят евакуация във Видинско

Районът около Видин е на крачка от евакуация. Кметът на Видин Герго Гергов обяви бедствено положение. Заради поройните дъждове се скъса дига на река Делейнска при село Иново и вълна с ширина 500 м се разля за часове. Пътят Иново - Брегово се оказа под вода. Наводнени са къщи в село Буковец, заливане грози и селата Бела Рада и Рупци.

"24 Часа": Сърцето предаде Никола Гюзелев. Големият бас си отиде на 77 г.

"Сърцето му не издържа. Издъхна в 3 часа през нощта", това каза за "24 часа" съпругата на световноизвестния български оперен певец Никола Гюзелев Анна Мария Гюзелева. Той си отиде на 77 години.
"Беше в съзнание, бяхме до него, видя ни. Надявам се да си отиде с тази мисъл - че сме били до него. Беше тръгнал към подобряване след дългото залежаване. Предстоеше рехабилитация. Надявахме се. Надеждата никога не умира. Но новината пак ни попари", допълни тя.

"Труд":  Софиянци живеят най-дълго, врачани - най-кратко

Столичаните са най-дълголетни в България - преживяват средно 76 години, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани днес. Най-кратък е земният път на врачаните - едва 72,3 години.
Данните показват, че най-възрастни умират хората от градовете с качествена медицинска помощ - София, Пловдив и Варна.
С дълголетници са пълни и областите Кърджали, Смолян и Благоевград, където природосъобразната храна, липсата на стрес и чистият въздух в планините си казват думата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини