Шампиони, модели и отличници се изпратиха от най-доброто училище

Зрелостниците на Дървото се разделиха по достойнство с училището си

В истински парад на успешните си възпитаници превърна днешното изпращане Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II". 150 зрелостници си взеха сбогом от „Най-доброто училище“, в чиято чест спретнаха истински фестивал на успеха и красотата. За първото отговаряха най-вече момчетата, за второто се бяха погрижили девойките, които превърнаха двора на гимназията в нещо като подиум за миски. Всеки случайно попаднал силен пол, лесно можеше да стане разноглед.

За разлика от много други години, сега центърът на шоуто бе вътре, а не извън границите на училището. Дефилето бе повече от културно, а на марковите тоалети и прически им бе спестена традиционната водно-бирена закваска. Отказът от глупости бе може би заради невероятната поредица от успехи, с която гимназията завършва тази учебна година. Строителната гимназия регистрира отличници и шампиони на всички фронтове, включително и в нехарактерни за нея специалности. 8 души от Системно програмиране записали минимум 5.60 на последното регионално състезание по информатика, а трима от учениците имали пълно 6. „Накрая ме молеха да не изпращам толкова много участници, че няма да останат призови места за другите“, пошегува се директорът Александър Батимов.

Списъкът на най-добрите от добрите започнаха Хасан Хасан и Александър Енчев. Първият е за трета поредна година национален шампион по горско и ловно стопанство, а Александър е мебелист №1 на страната в последните два фестивала на професионалното образование. Живко Георгиев стана спортист №1 на училището, а Жулиен Запрянов – в извънкласните дейности, Янислав Асенов и Тодор Тодоров се отличиха с успехи в ученето и спорта. Макар и малцинство, в списъка на най-успелите попаднаха и момичета, и то какви. Райна Георгиева бе сбъркана с фотомодел от неутралните наблюдатели, които впоследствие разбраха, че това е световен шампион по хандбал. Девойката е част от победоносния национален отбор който спечели турнира „Чалъндж трофи“ в Мексико в началото на годината и записа най-големия успех в историята на родния хандбал. Мирела Чаръкчиева получи награда за успехите си в системното програмиране, а директорът Александър Батимов лично вдигна ръката на Елена Георгиева за несекващите и победи в панорамите на професионалното образование. За гордостта на випуска имаше специални грамоти и парични награди от 100 лв. Изпращането на випуск 2014 приключи изключително с хора. Нямаше даже и диво възсядане на автомобили и висене от прозорци и люкове.

Г.Христов

Балони и фойерверки съпътстваха традиционното броене до 12

Дървото представи отличници и шампиони на всички фронтове
Хасан Хасан бе отличникът на випуска и трикратен шампион по горски многобой
Отличнички
Благодарност към класния
Хора
...и хороводци

Гледката заслужи одобрителния рев на силния пол
Изглеждащата като модел световна шампионка Райна Георгиева получи специална награда от хандбалния си клуб
Хубавото пропуснаха само тия, които хабяха бирата отвън
Хора и свирки на изпращане
В Икономиката повече алагаха на свирките
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини