Румънци крият фалшиви Рабан и Армани

снимка:Митница Свиленград

 Огромно количество имитации на популярни световни марки парфюми спряха митничарите при различни опити те да бъдат прехвърлени у нас през ГКПП Капитан Андреево.

Близо 1200 парфюми и тоалетни води е общото задържано количество поради съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на правата върху интелектуалната собственост. Ароматите са имитации на 20 различни световноизвестни марки, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.

Близо 900 от флаконите са открити при проверка на автобус, пътуващ от Турция през България за Румъни. Пред митническите служители румънският гражданин, пътуващ в автобуса, декларирал,  че е закупил стоката от пазара в Истанбул, но не знаел, че парфюмите са имитации на световноизвестни марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Други 320 парфюма и тоалетни води са открити при съвместна проверка на митнически и гранични служители отново в автобус, който се движел по редовната линия Истанбул - Букурещ.

Шишетата били скрити в естествените кухини на багажното отделение на автобуса.

След проведено разследване става ясно, че парфюмите и тоалетните води са собственост на румънски гражданин с инициали А.М. Той обяснил, че взел парфюмите от свой приятел в Истанбул и също не знаел, че са фалшиви. На нарушителя е съставен акт за пренасяне на стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини