19 °C

Честванията на 55 години професионално образование в общината приключиха с тържествен концерт

След два месеца наситени с най- различни изяви, научни и спортни състезания, конференции, срещи, иновативни уроци, дни на отворените врати и други, с поздравителен концерт приключиха честванията на 55 години професионално образование в ПГСС „Васил Левски“. Преминали под наслова „Традициите в настоящето“ празничните дни показаха, че в училището са изградени и утвърдени традиции, предавани от поколение на поколение, от учители на ученици, от бивши на настоящи възпитаници.

Концертът започна с отчета на директора на професионалната гимназия инж. Росица Генова. В него тя разказа за постигнатото през последните 5 години- от обновената материално-техническа база, през постиженията на учениците в науката, изкуството и спорта, до получените високи оценки по време на посещенията на различни високопоставени гости и чуждестранни делегации.

Поздравителни адреси и писма бяха изпратени от Министерство на земеделието, РИО – Пловдив, Общинска администрация, Общински съвет - Първомай , Аграрен университет – Пловдив, ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, от директорите на училища и детски градини в общината и професионални гимназии в областта и др.

Да поздравят учениците, на сцената излязоха партньорите им от проект „Децата на Първомай – равен старт за всички“ – клубовете за танци и песни от училищата в Дебър и Градина и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай. Танцуваха и малчуганите от ОДЗ „8 март“, девойките от Център за сценични изкуства и Фолклорният състав на Аграрния университет.

Танцов клуб „Евридика“, в чиито редици са бивши ученици и настоящи учители на ПГСС „Васил Левски“ също бяха на сцената. Особено затрогващ беше поздравът от един най- успешните ученици – Георги Стоянов, който не успя да присъства на тържеството, но в писмото си беше написал колко е горд с училището, в което е учил. Мария Трендафилова поздрави учителите си с песента „Учителко любима“, а това предизвика бурни емоции и сълзи у бившата ѝ класна ръководителка Здравка Манолова, която се качи при нея да я поздрави. На никого не бях казала, че ще пея – сподели Мария – това беше пълна изненада за всички и се радвам, че имаше за кого да го направя.

Иван Паунов, в момента един от най- популярните актьори в самодейния състав на читалището, излезе на сцената, за да припомни хубавите години първите си стъпки с театралния състав на гимназията.

Организацията и концертът бяха дело на Атанаска Петрова, Елеонора Въцова и ръководеният от нея клуб „Празниците в моето училище“.

След концерта беше дадена тържествена вечеря за официалните гости на събитието.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини