„Борислав“ се наложи над „Марица“ в голов екшън

Снимката е на Костадин Момчилов и е правена преди  година

"Борислав" (Първомай) спечели с 4:3 един от най- важните си мачове на сезона – срещу „Марица´- Пловдив и вече крачи към „В“ група.

"Жълто-сините" поведоха с гол на Християн Христев в 20-та минута, но до края на първото полувреме първомайци успяха да обърнат резултата до 2:1 с голове на Георги Якимов в 30-тата  и 32-та минути.
Така завърши първото полувреме. Марица окончателно загуби мача в 60-та минута, когато голмайсторът на Борислав беше спънат от вратаря на „Марица“ в наказателното поле. Съдията даде червен картон на стража на пловдивчани и отсъди дузпа, реализирана от капитана на домакините Добрин Милчев. Малко по- късно Георги Якимов оформи своя хеттрик и резултатът стана 4:1. От тук до края на мача футболистите на „Борислав“ изпуснаха поне още три положения. В същото време Християн Христев от противниковия отбор се отпуши и също оформи хеттрик с голове в 82 –та и 88 мата минути. В самия край съдията изгони още един пловдивчанин – Кирил Ангелов и „Марица“ завърши с 9 футболисти на терена. Така головият екшън приключи с резултат 4:3, а свидетели на поредната победа на „Борислав“ станаха около 300 зрители.

Въпреки пропуснатите положения съм доволен от развитието на мача- каза треньорът на бориславци Димитър Янчев- Благодаря на всички, които дойдоха да ни подкрепят. Стискайте палци в сряда, когато гостуваме в Белозем и очакваме още зрители следващата събота, когато посрещаме футболистите на с. Момино.
Във временното класиране тимът на "Борислав" излезе на 2-ра позиция с 44 точки, а "Марица" е на трета с 43. Лидер е "Спортист" (Голям Чардак) с 49 точки. Припомняме, че именно 2-то място дава право на бараж за влизане във "В" група, тъй като отбора на "Спортист" не отговаря на изискванията за третия ни ешалон.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини