Запълниха дупката на дебърския път

Днес най- после беше запълнена дупката, която пресичаше главния път, минаващ през Дебър. Стартиралите в средата на август 2013 година дейности по проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Първомай” създадоха редица неудобства на живеещите в кварталите Любеново и Дебър, а едно от тях бяха разкопаните улици. Към този момент повечето от улиците са възстановени, но не са асфалтирани дори тези, които преди това са били.

Общината е отделила средства и пътят в началото на Дебър вече не е опасен. Движението на автомобили беше за кратко отбито по стария път, за да започнат ремонтните дейности. Изкопът, който пресичаше 3 от 4-те ленти за движение е попълнен и асфалтиран.

Не стоят по този начин нещата с изхода от квартала в посока Дълбок извор. В моментa се прави проучване колко ще струва да се асфалтира, а инж. Желязкова от ОбА каза, че не може да се ангажира със срокове, защото освен всичко друго, за ремонта ще е необходимо сухо и топло време. Пътят е част от републиканска пътна мрежа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини