Учениците от „Кирил и Методий“ с успехи в спорта и учението, дни преди патронния им празник

Денис Расимова

С успехи в спорта и учението ще се похвалят на партонния си празник - 11 май,учениците от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Денис Расимова се завърна с бронзов медал от I кръг на 33-тото Републиканско състезание по приложно колоездене за деца 10-12 години, проведено в София. Освен нея в Топ 10 са Йоана Йорданова – 8-ма при момичетата и Михаил Иванов - девети при момчетата. Основното училище се яви с два отбора, водени от Минко Павлов. Те се класираха на 4 и 8 място между всичките 17 тима, като първомайци бяха единствени представители на южна България.

Състезанието се провежда по правилата на Международната асоциация по автомобилизъм /ФИА/; по тези правила всяка година се прави и европейско първенство, на което неизменно участва и България. Формирането на националния ни тим става според изявите на малките спортисти именно на държавния шампионат и това обяснява силното им желание да се представят добре още на първия кръг.

Състезателите се надпреварваха в различни направления, условно наречени „теоретични“ и „практически“. На задачата за подреждане на „пъзел от знаци“ третокласничката Мария Петкова и само още едно дете се справиха без нито една наказателна точка. На трасето, обаче, Елис беше най- уверена  и с 14 наказателни точки остави зад себе си всички останали.

През месец май вторият кръг на Републиканското първенство ще се проведе в Благоевград, а на третия, през юни, домакин ще бъде и Първомай. Тогава очакваме и победителите от Силистра, Монтана и Берковица – заели призовите места в София.

Трима ученика от II клас се представиха достойно се представиха в националното финално състезание организирано от СБНУ и МОН. Виктория Николаева, Благой Енчев и Никола  Николов са възпитаниците на Нели Иванова. За да се класират за участие в националното състезание те преминаха  през няколко етапа. Участваха в състезанията: ,,Аз рисувам", Аз, природата и светът", ,,Аз и числата", ,,Аз и буквите" като всеки от тях имаше максимален резултат  на поне три от тях, а Виктория на всички състезания получи максимална оценка от 50 точки.

Николай, Виктория и Благой
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини