Разшириха Синята зона. Кметът: За 5 минути да спреш, плащаш

Така ще се разчертаят и новите улици

Общинският съвет в Хасково одобри днес предложението на кмета Георги Иванов за поредното разширяване на Синята зона в града. Ето новите улици, част от които ще станат Синя зона:

Ул. “Козлодуй” (от западния край на ул. “Ал. Танев”), ул. “Козлодуй” (от източния кай на ул. “Ал. Танев”), ул. “Македония” (от към бул. “Освобождение”), бул. “Г.С.Раковски” (след кръстовището с бул. “Съединение” в посока хотел “Аида”), ул. “Кавала”, ул. “Княз Богориди” и ул. “Константин Фотинов”.

Броят на паркоместата е общо 86.

При обсъждането на предложението Себахтин Исмаил от ДПС за пореден път предложи да се помисли за по-европейски вид на Синята зона - с въвеждане на SMS-плащане или пък с машини за таксуване на място. Той дори предложи евростикери за паркиране в центъра. Но призна, че не знае колко струват нито системата за SMS-паркиране, нито машините за таксуване.

След изказването си Исмаил бе смъмрен от градоначалника, който му препоръча първо да се запознае с цените, а после да предлага. SMS-система за паркиране ще струва около 80-100 хиляди лева. А машините за таксуване струват по 12 000 лева едната, заяви Иванов. „Но следва да имаме предвид и манталитета на хората. Защото вечерта като мине някой с един чук и ги опраска всичките, после ще се чудим откъде пари да ги сменим“, аргументира се кметът.

По повод друго предложение на Исмаил – да се предвиди и 30-минутно паркиране в Синя зона, кметът също бе против. „Не може така. За 5 минути да спреш, ще плащаш левче. Можеш ли на бензиностанцията да поискаш половин литър бензин? Или за един лев, защото имаш толкова“, продължи кметът. Той настоя правилата да се спазват, за да има ред. „Трябва да има страх от глоби, и то високи глоби, и контролни органи, които да им вземат акъла в определен момент“, каза още той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини