Заловиха барикадиралия се Васил Митков от Черниче

Един от полицаите го извика да излезе на терасата, заблуждавайки го да разговаря, в това време баретите заобиколиха къщата отзад и го атакуваха.

Барикадиралият се в дома си в Черниче Васил Митков бе щурмуван от спецотряд. Митков бе качен на линейка и се транспортира за Благоевград. Един от полицаите го извика да излезе на терасата, заблуждавайки го да разговаря, в това време баретите заобиколиха къщата отзад и го атакуваха. Митков бе обезвреден, въпреки че пистолетът беше в ръцете му. Не беше произведен нито един изстрел по време на операцията.

Вече 21-ви час полицейската акция срещу отказващия да излезе от дома си мъж в с. Черниче е в задънена улица. Нито 40-годишният Васил Митков излиза от дома си, нито полицаите се опитват да го изведат оттам. Проведените вчера разговори между психолог и Митков са показали, че мъжът е опасен и непредсказуем в действията си. По непотвърдена информация, Васил не е напускал дома си почти от две години. Вчера той преби баща си, който бе откаран в болница без сериозни наранявания. Жената и двете дъщери на Васил, както и майка му, са изведени от дома. Именно заради побоя над бащата съсед подаде сигнал до МВР.

От сутринта досега бе направен само един опит Митков да бъде примамен и да излезе на улицата. Това стана в 9.10 ч., когато полицаите пропуснаха "Мицибуши" с кюстендилска регистрация, в която пътуваха съпругата му Дафинка, сестра й и друг роднина на затворилия се в дома си мъж. Те проведоха много кратък диалог от 10 – 15 секунди, а Васил недвусмислено им казал да се махат. Веднага след това полицаите наредиха автомобилът да бъде изтеглен зад полицейската линия.

Митков бе забелязан тази сутрин още два пъти. Към 8 ч., след като направи сутрешния си тоалет на прозореца на кухненския бокс, той излезе на терасата, погледна наляво и надясно по улицата и се прибра незабавно обратно. След около две минути той излезе през входната врата на къщата, мина през малкото дворче и спря пред желязната входна порта до тротоара. Там огледа улицата наляво и надясно и с бързи крачки се прибра в своя дом крепост.

Според съседи при появяването му на двора Васил е държал пистолет, с пръст на спусъка. В 6.45 ч.тази сутрин Митков изгаси двете лампи на терасата и пред входната врата. Той е в добра кондиция въпреки че прекара нощта, без да спи. Според съседите Митков е физически много здрав около 120-килограмов мъж, който според психопортрета му може да нанесе телесни повреди, без да му мигне окото.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини