Претърсват дома на легионера в с.Орешник за взривове

Полицията започна претърсване на дома на 35-годишният Иван Пачелиев в село Орешник. Има съмнения за минирани пространства в къщата или двора на задържаният 35-годишен мъж снощи, затова огледа се прави от сапьори. При спецакция прекаралият часове барикадиран в дома си Пачелиев, който в района е известен с прякора си Дюмона, в крайна сметка беше задържан. Арестът му обаче последва след стрелба по полицията навън от къщата. По задържането му работиха специализирания отряд за борба с тероризма, полицията и жандармерията. Пачелиев е притежавал законно оръжие с разрешително за него от друга Европейска държава-членка на Евросъюза.

Арестантът е прекарал нощта в харманлийската полиция. Рано тази сутри е ескортиран под засилена охрана до полицейското управление в Тополовград, върнат е и за следствен експеримент в селото си.

35-годишният Иван Пачелиев е командос от чуждестранния легион във Франция. За него се знае, че е добре обучен за стрелкови действия.

Кметът на Тополовград Божин Божинов, който също беше на мястото в селото при екшъна снощи коментира, че не е чувал стрелецът да е имал някакви психически проблеми след завръщането си от легионерската служба в чужбина и е трудно все още да се каже, кое е отключило действията му през изминалата нощ.

35-годишният мъж се барикадира за близо денонощие в къщата си при пристигането на полицаите, които го търсили в  обвинение, че е заплашвал друг човек.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини