Достена Лаверн: И политиците, и хората трябва да започнат работа съзидателно

Първия кандидат за Брюксел, посетил града ни е Достена Лаврен – социалистка, землячка. с корени от село Градина, поставена  на 5 място в листата на БСП.

Младата дама посети читалище „Св.св. Кирил и Методий“ като повод стана 120-годишния му юбилей. Оказа  се, че Достена Лаверн е позната на читалищната и културна общност в града чрез книгата ѝ „Експертите на прехода” и част от въпросите в  срещата ѝ с читалищните дейци бяха около  гражданското общество, неговата свобода, зависимостта на Европа от САЩ, защо прехода не е това, което очаквахме.

Тя е на мнение, че ценностите са се превърнали в цена, загубваме се в дясна Европа, но можем да отстоим българските национални интереси в този глобален свят, опирайки се на  своята идентичност, на уникалността на  българската  наука и култура, така Достена  Лаверн описа своята мисия като кандидат на левицата в Европейския  парламент пред читалищни дейци в Първомай.

Живеем в  Европа, доминирана от  десни политики, но все още залагаме на идеята, че именно лявото, идеята за  солидарност, за взаимопомощ ще допринесе за по-доброто развитие на света, в който живеем  и това се осъзнава от обществата на запад – каза кандидатът за евродепутат - Политиците трябва да си дават сметка, че трябва да се инвестира в младото  поколение, да се върне доверието на младите хора, което е най-големият ни капитал, най-голямата енергия за промяна. Но това трябва да става съвместно и политиците, и хората трябва да започнат  работа съзидателно, да загърбим  хейтърството и да започнем да съграждаме. В това е корена на успеха, каза още  Лаверн и обеща  на 22 май да бъде гост на тържествата на читалището.

Освен в читалището, Достена Лаверн имаше  среща с ръководството на Общински съвет на БСП и пенсионерите в техния клуб.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини