На предстоящата сесия кметът ще отчете изпълнението на решенията на ОбС

Отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет през второто полугодие на 2013 г. ще направи кметът на общината Ангел Папазов на предстоящата на 28 март редовна сесия.

В проекта за дневен ред има 18 точки, между които внесената от зам. – кмета Николай Митков информация за спазване на Наредбата за чистотата и обществения ред. Ще бъде разгледано и предложение за приемане на нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай.

 Три от точките са за обявяване на терени за частна общинска собственост в землищата на селата Дълбок извор,  Крушево и Брягова. Както беше обяснено, това са земи със статут на пасища и мери, които могат да се ползват за земеделски, а като частна биха могли да бъдат давани под наем. Общата им площ е около 2000дка.

Общински съвет трябва да реши дали да бъде  продължено изграждането на Дома за възрасни хора в двора на болницата. Предстои да бъде дадено съгласие за преминаване на републикански път през общински терен за изграждане на новия мост на река Чинар дере, свързващ село Поройна с пътя Първомай-Дълбок извор.

Местният парламент ще  приеме решение за одобряване на бюджетна прогноза за периода 2015-2017 г. на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности на Общината.

Сесията на Общински съвет започва в 17.30 в пленарна зала на ОбА на 28 март.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини