С тържествен концерт приключиха тържествата, посветени на Георги Караславов

В Дебър с тържествен концерт приключиха тържествата, посветени на 110-тата годишнина от рождението на Георги Караславов. 

Във фоайето на читалище Пробуда" зрителите бяха посрещнати от изложба с рисунки и пана, изработени от учениците от различните извънкласни групи в ОУ"Георги Караславов.

Сред гостите бяха и много родственици на писателя, които споделиха, че е удоволствие да усетят уважението на дебърци към цялата фамилията и нейния най- известен представител.

Държа да подчертая – каза секретарят на читалището и автор на сценария Нели Атанасова – че спектакълът, който представихме се получи токова добър, защото имахме отлична координация и взаимодействие с учители и ученици от ОУ „Георги Караславов“. Постарахме се всички възрастови групи от населението да се включат както в подготовката, така и в концерта.

Най – малките ученици представиха „Крилите на човека“, по-големите играха откъс от „Снаха“, а читалищните дейци – от „Обикновени хора“ – три произведения, оставени от Георги Караславов. За реализацията на спектакъла заслуга имат учителките Петя Павлова, Лиляна Запрянова и Нели Томаатанасова.

През цялото време на сцената беше „старият Караславов“ изпълняван от Петър Петров, а младият Караславов беше изпълнен от Николай Банев.

Спектакълът завърши с напомнянето „Да не забравяме че сме достойни потомци на Георги Караславов“ – надслов на всички мероприятия, посветени на годишнината.

Училището и читалището в Дебър получиха много цветя и поздравления от Община Първомай, от Общински съвет, от Общинско сдружение на читалищата, от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, ОбС на БСП и др.

Кметът на община Първомай връчи наградите на учениците, спечелили призови места в литературния конкурс, а на ОУ „Георги Караславов“ подари озвучителна уредба.

Теодора Кирякова

Победители в литературния конкурс:

Поезия

1 място не е присъдено

2 място Иван Танев

3 място Гергана Раденкова (Шумен)

Поощрителни награди: Йоана Грозева и Кристияна Честеменова

Проза:

1 място Деница Илиева

2 място Димо Димов

3 място Катя Цацарова

Поощрителни награди Таня Йорданова и Мария Гаврелова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини