Бареков откри офис в Първомай

Николай Бареков и компания пристигна в Първомай за откриването на офиса на „България без цензура“. Организатор на местната структура е Иванка Сталева, която посрещна лидера с кошница с продукти, произведени в Първомай.

Отец Станимир освети помещението, а преди това припомни на бившия телевизионен водещ, че думата „идиот“ идва от старогръцки и означава „човек, който не гласува“. Това даде повод на новия политик да ни призове да не се правим на идиоти и на 25 май да отидем до урните и д гласуваме за ББЦ, защото всяко друго действие или бездействие би било наливане на гласове за БСП, ГЕРБ или ДПС.

Предварителната програма предвиждаше Бареков да се срещне с местните хора в пленарна зала, но хубавото време даде възможност това да стане на улицата в пряк контакт. По време на кампанията е възможна среща с първомайските избиратели по темата, която ги вълнува – селското стопанство, обеща той.

С какво ще привлече първомайските избиратели, които по принцип са с лява политическа ориентация попитахме Бареков. Отговорът му започна с показване на ръчния му часовник, който има емблемата на КГБ, подарък от офицер от тази служба – демонстрация, че идеята на социализма не му е чужда. „Аз съм един уникален случай на развитие на личността – започнах като крайно десен, с десни възгледи, моето семейство са ме възпитавали в земеделски патриотизъм и идеите на ВМРО, постепенно колкото повече се изкачвах по стъпалата нагоре виждах,  че хората живеят зле. Не мога да кажа, че днес вече в мен има някаква дясно мислене. Аз съм центрист. Мисля, че между ляво и социално няма равенство. Има много десни държави, които водят социална политика –като Германия например. Между лявата и социалната политика няма никакво друга алтернатива. Ето моите ключове – за дома, за вилата и за колата. След два мандата мое управление, това което искам е всеки да има тези три ключа. Не знам реално ли е , футуристическо ли е, дали няма да бъда обвинен в прекален популизъм, но това е реалността. Българският гражданин и българският избирател преценява дали един политик е успешен когато се прибере вкъщи след работа има добра заплата, а хладилникът е пълен, а на другия ден може да изпрати детето си на училище с приличните дрехи и джобни за закуска.“

И не гледа новините по телевизията? –допълнихме въпроса. „Да и понеже тук са медии с регионално и национално значение – съветвам ви да не гледате новините по две от големите национални телевизии, защото те манипулират действителността. Хората по – добре могат да се информират от улиците на Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини