„Пред банята“ обявиха Костадин Момчилов за „Специалист на седмицата“

 Водещите от спортното предаване „Пред банята“ обявиха Костадин Момчилов за „специалист на седмица“. Тази чест той заслужи защото отговори вярно на въпроса : „Кой български отбор като член  на А група никога не е губил домакинствата си срещу Левски и ЦСКА?“.

Коци разказа, че първо се е сетил, че това трябва да е отбор който е имал кратко пребиваване в майсторската група. След това отворил издадената от него книга за футболна статистика „Българските футболни първенства“ и открил отговора: Академик – Свищов. За да бъде още по- сигурен, че не греши, той допълнил и отбора от Казанлък „Розова долина“, които имат изключително кратък престой в А РФГ, но отговарят на същото условие. За присъденото му звание Момчилов научил от приятели във фейсбук, които постнали решението на телевизионерите на стената му.

В книгата си Костадин Момчилов е събрал всичко за българския футбол не само в А, но и в Б група. Направил го е защото самият той е изпитвал необходимост да борави със систематизирани резултати. Консултант му е Румен Минков – най- големият български статистик. По случай предстоящата 90-годишнина на българското футболно първенство предстои двамата да преиздадат допълнено и луксозно томче на „Българските футболни първенства“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини