София и Шипка под блокада на 3 март. Преглед на печата

„Стандарт": На опашка за Шипка

София и Шипка ще бъдат под блокада днес за честванията на Националния празник. Драконовски мерки за сигурност са въведени за всички, които искат да се качат на легендарния връх с личните си коли за тържествата. Очква се хиляди хора да се стекат на Шипка. Повечето от тях още от сутринта ще се качат на върха. За пръв път освен специалните пропуски от полицията предварително ни поискаха номерата на автомобилите, оплакаха се шофьори. На честванията на Шипка ще присъства и премиерът Пламен Орешарски. Както всяка година във времето на най-силния трафик на пътуващите за тържествата - от 8,30 до 14,30, движението на транзитно преминаващи автомобили ще бъде силно ограничено.

„Стандарт": Президентът свиква КСНС при нужда

При необходимост президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност заради кризата в Украйна, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. "България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна", се казва в изявлението на Плевнелиев. Вчера той проведе работна среща с външния министър Кристиан Вигенин и директорите на Служба "Военна информация" и на Националната разузнавателна служба относно Украйна. Още в събота Вигенин изрази силна загриженост от ситуацията в Крим. Според него евентуален конфликт и продължителна дестабилизация на Украйна е лош сценарий и за България, защото страната ни се намира твърде близо и заради хилядите граждани от български произход там. Ситуацията в Украйна остава много напрегната и ЕС трябва да направи всичко възможно за нейното стабилизиране.

„Дума": Паметникът на Съветската армия осъмна с нови надписи

От лицевата страна на паметника на Съветската армия вчера имаше надпис с червено: "Долу ръцете от Украйна".
На 23 февруари на монумента бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските войни бе боядисан с цветовете на същия флаг. Това бе поредният акт срещу скулптурната композиция в центъра на София.

На 1 март път паметникът на партизанското движение "Братска могила" в Борисовата градина осъмна облечен като мартеница.

"Труд": Григор яхна победата на празника

"Моля вашите аплодисменти за сеньор Григор Димитров", призова водещият на церемонията по награждаването на турнира в Акапулко. Минути по-рано българската звезда на тениса ликува за втори път с титла в турнир на АТП, след като сломи Кевин Андерсън (ЮАР) със 7:6, 3:6, 7:6.

"Къде ми е конят?", попита шампионът, след като получи купата и традиционното сомбреро.

За малко над 3 часа, колкото продължи финалът, първата ни ракета яхна за втори път коня на победите в АТП след Стокхолм през октомври 2012 г. Така Григор отново счупи рекорди - изкачи най-високата си позиция в ранглистата - става №16, взема и рекорден чек от 316 400 долара. При предишната титла пак направи рекорд - 22-ро място в света и 95 700 евро.

„24 Часа": 700 лв. глоба за експерт заради "мангали" на сайта на президента

Шеф на отдел в президентството е глобен със 700 лв. за дискриминация срещу ромите - нарекъл ги "мангали" в наименованието на документ, публикуван на сайта на държавния глава през 2012 г. Санкционираният началник на отдел "Информационно и комуникационно обслужване" Б. К. използва "мангали" в името на файла за Националната стратегия за интеграция на ромите. По-късно тя бе заменена с "роми".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини