Българи бедстват под преспите в Сърбия

Около 20 българи в 5 автомобила бедстват под преспите в Сърбия, алармира bТВ. Те са затрупани край бензиностанция недалеч от сръбско-унгарската граница и няма изгледи скоро да се измъкнат от белия капан. Сънародниците ни са били приклещени от ураганните ветрове и обилния снеговалеж през миналата нощ. Заради бедствието на места в Сърбия се образуваха преспи с височина над 3,5 метра.

"Миналата вечер в 19,30 часа спряхме след разклона за Топола. Нямаше полиция, нищо нямаше. Цяла вечер минаваха коли, които бяха със сини лампи, само че в насрещното движение в посока Унгария, разказа един от пострадалите - Красимир Цонев, пред bTV. - Стигнахме в Топола. Хората имат добра организация. Видяхме, че с моторни шейни доставяха одеала вода и храна. В късния следобед се появиха хеликоптери, които почнаха да изкарват бедстващите от колите".

Засега еавакуация по въздух се предпирема само за малки деца и болни хора. От българското външно министерство пък предупредиха всички наши сънародници да избягват пътуване в Сърбия, освен ако не е крайно наложително.




Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини