За пролетта: Търсят майстори на четката и обектива

Астрономическата обсерватория към „Младежки център“ обяви конкурс за снимка и рисунка "Вълшебството на сезоните". Творбите, посветени на настъпването на астрономическата пролет, трябва да разкриват красотата на земята през различните сезони.

В надпреварата за фотоси могат да участват само ученици, които ще бъдат разделени в 3 възрастови групи – 5-7, 8-10 и 11-12 клас. Малките художници също ще бъдат разделени в 3 възрастови групи – от 1 до 4, от 5 до 7 и от 8 до 12 клас. Ще се допускат до 4 творби от участник, за предпочитание с по една за всеки сезон. Допускат се и рисунки за четирите сезона едновременно. Техниката и материалите са по избор – флумастери, масло, темперни бои, акварел, графика, колаж и др.

Фотографиите трябва да бъдат изпратени с размер 15/21 см, а рисунките с размер 35/50 см, на адреса на „Младежки център“ на бул. „България. Те трябва да бъдат съпроводени със заглавие на творбата, трите имена на автора, клас и възраст, от кое училище е младият талант, както и координати за връзка.

Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури – фотосите от фотографи и астрономи, а рисунките от художници и астрономи.
Крайният срок за представяне на творбите и в двата конкурса е 12 март. Фотографиите и рисунките ще бъдат показани в изложба във фоайето на Младежкия център, която ще се открие в навечерието на Първа пролет - 20 март. Класираните в призовите тройки ще получат материални награди – флашки, мишки и други.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини