Денят на родилната помощ започна с раждане

Съвременните "баби"- Бюлент Теккели, Елена Андреева и Добрин Кръстев

С раждане започна празничният ден в родилно отделение на МБАЛ – Първомай. Завеждащият отделението д-р Кръстев и екипът му  помогнаха на Елена Танева да роди своето трето дете – Георги. Момченцето вече има две сестрички. Всички празнуващи си пожелават повече многодетни семейства в България.  

Малкият Георги, роден в Деня на родилната помощ

Ражданията тази година – споделя докторът- са по- малко от новородените. Необичайно, но факт е, че са се родили цели 5 двойки близнаци. Главната акушерка Гочева съобщава точната статистика – 246 раждания; 251 бебета.

В отделението бабуват трима лекари: Бюлент Теккели и Елена Андреева. Най- младата акушерка е Сибел Чакър, а най- възрастната - Павлина Тошева.

По стара традиция за Деня на родилната помощ в отделението са младите майки, родили през последната година. Те изпълняват ритуала с подаването на сапуна и хавлиената кърпа, всеки от лекарите и акушерите се мие с пожелание както леко се изплъзва сапунът между ръцете им, така и леко да раждат булките.

Да поздравят своите колеги, в отделението идват и пенсионираните акушерки. А стаите на сестрите и лекарите са пълни с цветя от благодарни пациенти.

Теодора Кирякова

Най-младата акушерка - Сибел Чакър
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини