Дебнат ни дъждове и бури

Вятърът може да ни погоди неприятни изненади

Ниско атсмосферно налягане и продължаващо понижаване на стойностите са предвестник на бъдещи бури, предупреждават синоптицигте. Въпреки привидно много приятното и топличко време, в атмосферата се забърква поредния циклон, който скоро ще ни докара ветрове и дъждове. Преваляванията се очакват следобед, като ще бъдат съпроводени с прегърмявания. Вятърът пък е наличен още от сега.

Хасково е една от 4-те области в страната, в които днес е обявен жълт код за потенциално опасен вятър. Южнякът ще духа на моменти с бурните 20 метра в секунда и реално може да направи големи поражии, предупреждават специалистите. Другите подложени на продухване региони са Кърджали, Ямбол и Бургас.

Иначе като топлина и днешния ден ще бъдае „бижу”. Минималните температури бяха около 6 градуса, очакваните максимални около 16-17 градуса. Днешният ден няма да бъде запомнен с екстремални стойности. Те са измерени през 1977 година, когато студеното е било до минус 19.6° и през 2007-ма година когато топлото е стигнало пролетните 20° по Целзий.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини