Кметът предложи Гришо за почетен на Хасково

Хасково се сети за Григор


С докладна записка от вчера кметът на Хасково Георги Иванов предлага Григор Димитров да бъде обявен за „почетен гражданин на Хасково”. Най-добрият български тенисист е родом от Хасково, макар от години вече да не живее и се състезава за родния си град. Тази година Гришо прави фурор с представянето си на Откритото първенство на Австралия по тенис и прославя името на България и Хасково пред стотици милиони зрители гледащи ежедневното тенис –шоу. Нашият е сред 8-те най-добри на турнира и му предстои битка със световния №1 Рафаел Надал.
“Неговите постижения са гордост за всеки българин и пример за талантливото младо поколение тенисисти, които се развиват и израстват в нашия град. Достигнатите от Григор Димитров успехи са логичен резултат от неговата упоритост и последователност, показани от най-ранна детска възраст на кортовете в родно Хасково. Няма съмнение, че неговото бъдеще ще бъде белязано от нови успешни изяви на корта, които по един достоен начин ще се свързват и с името на град Хасково” пише в мотивировката на докладната кметът на Хасково Георги Иванов. Докладната е била внесена на 20-ти януари и ще обсъжда на сесията в последния петък на месеца-31-ви.

Повече от любопитно ще е да се види кои съветници как ще гласуват предложението, защото в голямото си мнозинство това са същите хора, които преди 5 години отхвърлиха същата идея-Григор Димитров да бъде обявен за почетен гражданин на Хасково. Тогава едва 17-годишния спортист бе спечелил също безпрецедентните Уимбълдън и Ю ЕС Оупън за младежи, но на местните капацитети това се видяха скромни постижения. Плюс абсурдния претекс, че бил много млад. Вероятно настоящите 22 години на Григор се виждат преклонни за съветниците и те ще гласуват със "За” за предложението, особено след като го вкарва кмета.

Инициативата за обявяването на Григор за почетен гражданин от вчера е на група хасковлии, които избраха Haskovo.net за трибуна на своето предложение. В организираната от сайта анкета 90 % от гласувалите еднозначно дадоха утвърдителен отговор на въпроса, „Трябва ли Григор Димитров да стане почетен гражданин на Хасково”

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини