11 °C

Иракчани поискаха спортно сътрудничество с Първомай

Ангел Папазов и Кхалил Азиз обсъждат споразумението

Споразумение за спортно сътрудничество между община Първомай и Националния олимпийски комитет на област Нинева, Ирак подписаха кметът Ангел Папазов и председателя на организацията д-р Кхалид Азиз.

Преди концерта на симфоничния оркестър на Сюлеймания на кмета на общината гостува делегация, която прояви интерес към спортните клубове, развиващи дейност на територията на Първомай. По предложение на гостите беше подписано споразумение за сътрудничество в областта на младежките политики и спорта. Страните се договориха да осъществяват съвместни дейности, да разменят гостувания и покани за участие в турнири и обмяна на опит в областта на спорта и младежките политики. Впечатлен от дългогодишната история на първомайския футбол, председателят на асоциацията за българо – кюрдско сътрудничество Маджид Таха предложи по време на честването на 90-годишнината на ФК „Борислав“ да се срещнат футболни клубове от двете страни. Община Първомай получи и предложение за помощ и организиране на клубове за въздушни спортове.

След подписаното споразумение гости и домакин заедно изгледаха концерта, в който освен симфоничния оркестър, участие взеха и фолклорният ансамбъл от гр. Ербил.  75 гости от Северноиракски Кюрдистан изпълняваха музика от иракски композитори и национални танци.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини