4 начина да завършите успешно 2013-та

Как мина времето? Не беше ли просто вчера, когато празнувахме края на 2012 и посрещахме 2013? Неусетно ние отново сме в празничния сезон и сме готови да кажем "Здравей!" на поредната нова година. Но преди да запеем празничните мелодии, нека се уверим, че завършваме силно 2013 година. Ето четири стъпки, които можете да предприемете, преди да вдигнете чашата шампанско, с която ще отпразнувате прехода към 2014.

1. Прегледайте постигнатите победи и загуби. Как се представи вашата компания през изтичащата година? Имахте ли някакви изненадващи победи или загуби? На какво отдавате тези промени в бизнеса си? Конкуренцията притиска ли ви? Изгубихте ли важен клиент? Може би не сте сигурни как сте стигнали до мястото, където сте в този момент от годината. Последното изречение е малко страшно, но може да изглежда донякъде познато за много собственици на малък бизнес. Това е така само, когато собственици преглеждат стари файлове и имейли, осъзнавайки всички печалби и загуби, които се открояват през годината.

Ако не искате да повторите загубите от 2013-та или искате да надградите постигнатия успех с клиент или продукт, който продавате, отделете време да обсъдите тези неща с екипа си. Напишете какво трябва или не трябва да направите и ще бъдете в по-добра позиция за по-силен старт през 2014.

2. Организирайте офиса си. Обичам усещането за чист и подреден офис. Изхвърлете всичко старо и ненужно, запазете само нужните неща. Прегледайте архива си, папките на компютъра си. През годините може да сте пропуснали нещо. Сега е моментът да оправите или замените нещото, което не работи, и да вкарате нещата в ред. По този начин през следващата година ще прекарате по-малко време в търсене на разни неща и ще имате повече време да се съсредоточите върху бизнеса си. Например аз имам три различни папки за всеки от моите клиенти, които трябва да обединя в една единствена папка. Освен това в продължение на година се каня да си взема ново бюро и стол. Всеки път когато се сетя за това, е защото ме заболяват краката или гърба, но нещо друго ми отвлича вниманието и забравям за това.

3. Отделете време да помислите за по-висшите си цели. Защо правите това, което правите? Осъзнавам, че вероятно ви доставя наслада да продавате успешно своите стоки или услуги, но каква е вашата по-висша цел като собственик на бизнес? Моята висша цел е да помогна на други собственици да се справят по-добре с бизнеса. Искам да им помогне да избягват по-леко дупките и капаните по съответните пътища към успеха. Собствениците на бизнеси се сблъскват с толкова много хора настроени срещу тях; аз искам да бъда някой, който работи ЗА тях.

Отделете си малко време преди края на годината и помислете върху вашата по-висша цел. Работата, която вършете съвпада ли с висшата ви цел? В крайна сметка, вашите цели трябва да включват някакъв елемент на възвръщане.

4. Кажете "Благодаря!" на всеки, който ви е помогнал през годината. Никой не е изолиран остров. Всички имаме хора и компании, на които да благодарим за помощта да изживеем мечтите си. Помислете за специален и уникален начин да кажете благодаря на поддръжниците на вашия бизнес. Не ги разочаровайте. Бъдете уникални и покажете своята признателност със смислени жестове. Аз лично мисля, че да прекарате време с тях, било то на вечеря или събитие е идеална възможност да им покажете колко много държите на тях. Ако сте си свършили домашното ще знаете техните интереси и любими неща. Вашият подарък може да бъде предмет или изживяване, което могат да споделят с близките си

Източник: http://www.snews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини