Мартин Димитров заговори за ново силно дясно обединение

Мартин Димитров, бивш председател на СДС

В България има голям потенциал за създаване на силна дясна партия, която може да обедини членове на бившето СДС, ДСБ и "Движение България на гражданите". Това мнение изрази бившият депутат от Синята коалиция Мартин Димитров пред Би Ти Ви.

"Ситуацията след вота ще роди алтернатива, още тази година ще се появи нова силна дясна партия, в природата няма вакуум", каза Димитров.

Според него обаче "старите лица трябва да застанат крачка назад", но да предоставят своя опит и капацитет. Като "стари лица" Димитров определи хора, допуснали някога проблем в управлението.

"Не може да водиш армия, която играе за твоите противниции" - с тези думи Димитров, който известно време беше лидер на СДС, обясни оставката си от партията. Той припомни, че още преди година е предупреждавал, че ако се раздели Синята коалиция, никой няма да влезе в парламента.

Димитров обвини в разбиването на десния съюз ГЕРБ, вътрешния министър в правителството му Цветан Цветанов и част от олигархията. В същото време подчерта, че, "ако някой е най-опасен за българската демокрация, това е БСП".

Мартин Димитров препоръча сегашният служебен кабинет да прерасне в програмен, защото кандидатът за програмен премиер на левицата Пламен Орешарски "винаги ще е представител и пратеник на Сергей Станишев".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини