Най-най през 2013 - инвестиции, камбана и тежки загуби

Протестът през февруари, надеждите към инвеститорите, женска красота и злокобните загуби са теми на най-четените и обсъждани материали през изминаващата 2013 година.

Най- коментираните теми в parvomai.net през изминаващата 2013 година са февруарските протести и църковната камбана.

Излезлите няколкостотин жители да протестират срещу сметките за ток и статуквото през месец февруари изненада с високия процент участващи, но и тук, както в цяла България протестиращите не можаха да си поставят обща цел и общи искания. Разнобоят между протестиращите се забелязва и в проведените под материалите обсъждания. Там повечето пишещи  са съгласни, че трябва да се направи нещо, но какво – така и не става ясно. Цирк ли е или не протестът, има ли ефект от него и включването на кмета Папазов от какво е продиктувано – са сред често задаваните въпроси.

Поставеният от д-р Тренов проблем с биенето на църковната камбана пък пряко засегна малко хора. По читаемост  - (около 2500 прочитания), макар и в първата стотица, темата е далече от най- интересни материали, но коментарите във всички статии посветени на нея са общо над 150.

С положителни или отрицателни коментари бяха оцветени събитията в болницата, издигането на д-р Иван Маджаров на позицията Началник на Здравна каса – област Пловдив, изборът на управител на МБАЛ – Първомай.

Тема, която не получи развитие през изминалите месеци е докладът на Сметната палата, която даде на прокурор кмета на общината Ангел Папазов. Има ли злоупотреби така и не стана ясно. Интересът към тази ситуация постепенно угасна, но материалът е прочетен над 3820 пъти, а е коментиран 53 пъти.

Над 4860 пъти първомайци прочетоха, че от града ни се интересуват турски инвеститори - едни с надежда, други с предразсъдъци. Какво ще се случи след този интерес все още предстои да разберем.

Между първите десет най-четени статии е и тази за участието на Луси Димитрова на конкурса „Мис Швеция“ (3656). Красотата на момичето даде повод и за други приятни емоции през лятото на 2013 г.

Класацията на най- четените материали неочаквано завършва с новината за отварянето на градския басейн, прочетена над 3400 пъти.

За съжаление, годината беше беляза от трагични инциденти и тежки загуби.  Какво трябва да направи, за да спасим порасналите си деца? Това е въпросът, на който ще трябва да отговаряме през 2014- та. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини