За зодиите и хората - истината и само истината

Овен - бебето на зодиака

Предполагам съвсем не е случайно, че хороскопът започва със зодия Овен. Разбира се, че заради пролетта е така, но този знак определено е бебето на зодиака. Възприятията на овчиците за света са много подобни на начина, по който едно хлапе се учи да потребява света около себе си, а именно с рогата напред. Дали ще посяга с любопитна ръчичка към пламъка на огъня или пък ще се пробва да препише за пореден път на третото си явяване на един и същи изпит това е все онази неизрастнала наивност, която всички ние пазим дълбоко в себе си. Просто при Овен тя го следва през целия му живот. Не сте ли попадали на момиче, което с три изречения можете да размятате по върбите, демек да я пуснете да мисли точно в посоката, която искате или пък да ви гледа със зяпнала уста докато и разказвате как сте бил нападнат от ято разярени пингвини по време на последната си експедиция до Северния полюс. Да, нищо, че там пингвини няма… Това не е, защото е глупава - просто тя е искрено, по детски впечатлена от приключението ви. Или пък момъка, който недвусмислено ви показва интереса си от съседната маса? Всичко е заради миниполата ви. Просто бавничко прекръстосайте краката си докато погледът му е върху тях и той е ваш за идните два месеца, ако поискате. Е, никой не ви е обещавал нещо повече. А и вие пък не го направихте с дарбата на Шарън Стоун от “Първичен инстинкт”. В крайна сметка поне началото ще е достатъчно лесно, естествено и непринудено.

Последните три думички определено са най-близо до храктера на Овните. Те са чисти хора, прями и без маски - по детски. Всъщност дори да се опитват да играят някоя роля, обикновено не се получава. Не защото са глупави - ни най малко не са такива - просто някак си няма достатъчно подходяща маска, която да може да прикрие рогата им, освен евентуалнo някой дяволски карнавален костюм. Е, последното им отива, защото поне като темперамент и степен на дяволитост прекрасно ще си паснат с ролята.

Овенът е честен и когато без частица такт ви обяснява, колко зле изглеждаш с новата си прическа (нали уважавахте чистата истина?), но пък за сметка на това така по не ти личи оредяването на растителността на темето. Той е също толкова честен и въодушевен ако сте го почерпили с палачинките, които обожава и също толкова възхитен ако сте го оставили без дъх и сили в леглото. Да, падат си по секса. Кой ли не си пада? Опитайте с Овен, обаче. Той си пада именно по секса. Не по нещо друго, увертюрите не го интересуват особено, топлината и нежността също, любовта е една добра опция за овните къмто 40-те, но съвсем не е особено задължителна. И понеже е адски честен просто ще дойде един ден и ще ви обясни как всъщност има нужда от малко разнообразие и смята да опита с някоя колежка още тази вечер. Вие имате избор, разбира се. Може да участвате в тройката или да си съберете куфарите. В крайна сметка не може да се оплаквате, че никой не ви е поканил. Едва ли обаче ще ви лъже. Това е достатъчно сложен театър за Овен.

Овенът е честен и когато обича с цялото си сърце, и когато безстрастно си тръгва, когато всичко е приключило. Не си пада по драмите или поне не външно. Ако е наранен забравя бързо кървенето, но помни белезите си. Учудва се искрено, когато другите около него не прощават толкова бързо, а настояват да чуят едно “Извинявай” поне. “Добре, де - извинявай”, ама какво значат някакви си думи. Овенът рядко се оправя добре с тях. Дипломатичността определено е нещо, което никак не се вързва с прямотата. А и балансът е труднен за следване ориентир от едно бебе.

Това е най-лесната за разпознаване зодия. Познавам отблизо около 15-тина овни и на всички адски им личи. Подозирам в подобен произход още толкова, но се опасявам да ги питам. Това би надуло твърде много самочувствието ми, а такава конкуренция никой истински Овен не харесва. Пристрастен съм (ударението е на страст, а не на пристрастяване)! Признавам си, че част от тях ме дразнят в дъното на душата ми, но има и такива на които се възхищавам, а дори в едно чаровно овенче преди време бях и доста влюбен… така, че…

Овенът е импулсивен, спонтанен, обича промените, динамиката и предизвикателствата той е индивидът на действието. Чувства се добре в шумни компании, силен е сред останалите, често победител заради манията си за надмощие, но и капризен. Често не се съобразява с другите хора и мнения. В същия момент не понася някой да се държи така с него - не понася тирани, нито съвети, дори приятелски. Инат е, но не е търпелив - не обича да чака. Пламенната му натура няма много общо с понятия като стратегическо изчакване или търпение. Марс е войнствена планета и не му дава мира. Червената планета е внушила и особено отношение към червеното. Това е любимия цвят на повечето Овни. Предпочитат го за колите си, за косата си (нежния пол), за виното, за дрехите, за бельото си, особено това на приятелките си (това пък мъжкия пол).

Овенът е инат. Ама наистина. Понякога прекалено. Бебетата като се опарят веднъж на ютията после много внимават за това, освен ако не са зодия Овен. Овенът трудно приема пораженията си и правилата, измислени от другите. Действието, блъскане на стена с глава и рога, изглежда глупаво за повечето хора, но не и за Овните. Това е тяхната дефиниция за успех. Пробивни са - в най-буквалния смисъл. Ако се заинатят да минат през някоя стена може и да го направят някой ден, при това доста по-бързо отколкото другите са си мислили. При това ще минат направо през стената дори ако междувременно някоя междинна врата се е отворила. Защо ли? Защото така. Те така искат.

Ако ви се случи да ви сваля Овен няма как да го пропуснете. Не заради друго, а заради прямотата - без значение дали е напорист момък или девойка. Дори и по-кротките момичетата от тази зодия намират своя недвусмислен начин да обяснят, че ви харесват. И за да не стане грешка - да, разбира се, че искат да спят с вас. Те няма да ви бавят по пътя към леглото. В крайна сметка и двамата знаем, че рано или късно ще стигнем до там, за какво да си играем игрички. Добри любовници са, поне като издръжливост. Не са ненаситни, но си искат своето и компромиси в качеството и количеството не се допускат. Ако не ви стиска по-добре не започвайте.

Не, бе - не са сексуални маниаци, просто са пристрастени към секса. Или пък трудно се справят с овладяването на онова между краката си. Момичетата също, макар при тях да не личи толкова.

Мъжете са атрактивни и бликащата им сексуалност няма как да не привлича нежния пол. Момичетата са привлекателни, темпераментни и със сигурност няма как да пропуснете в кой точно момент сте ги направили щастливи в леглото. Доказателствата за последното може да видят и останалите във вид на белег от ухвапване или пък драскотини по гърба. Жената-котка определено трябва да е зодия Овен. Съветът да проверявате дължината на ноктите съвсем не е лишен от смисъл. За щастие (или жалост) трябва да споменем и че не може да разчитате, че заради вашето самочувствие, че получите някоя успокояваща импровизация. Нали вече споменахме, че не си падат по постановките. Най-малко от Овен може да се очаква театър в леглото. Там са си също толкова прями и честни, в добавка на това, че са голи. Жените, предпочитащи по-интензивна гимнастика привечер определено е добре да си потърсят някой свръхсексуален Овен. Закуска в леглото ли? Ами, не е точно това… Но пък след такова събуждане няма как да не сте във форма и тонус за целия ден, дори без сутрешно кафе. Само не искайте разнообразие и въображение, не ви ли стига, че едва си поемате дъх?

Добре, де… Ако се понапънете малко може и да ви заобичат за цял живот, но задължително трябва сте о’кей в леглото… Разправят, че се разпознават отдалече - по веждите им. Приличат на знака на тяхното съзвездие - демек сключени са над носа им. Почти задължително е при всички овни. Разбира се, момичетата скубят всяко косъмче, които според тях не е на мястото си, но все пак погледнете очите им - прями и стрелящи. Няма да сведат поглед, по-скоро вие няма да устискате техния. Вие сте жертвата, те са ловеца. Не случайно това е мъжки знак, с огнен темперамент и първична сексуалност. Не очаквайте да са кротки овчици. Овенът е водач на стадото, той винаги генерира идеи за излизане, за екскурзия, за заведение, за концерт, за кино…

Телец: Скалата

Кога последния път сте били в някоя голяма компания или на фирмено парти в някой ресторант? Забелязахте ли онези спокойни и уверени в себе си хора, които тихо разговаряха, подпирайки някоя колона с гърба си или пък излъчваха добронамереност по някакъв свой начин без да се натрапват. Мда, това най-вероятно са били Телците. Те рядко се стараят да изпъкнат с нещо, кротки са (поне в общия случай) и дори при първи контакти с тях всяват някакъв необясним респект. Нямам идея наистина, защо се получава така. Истината е, че Телецът, колкото и приятелски да е настроен по подразбиране, обикновено рядко го показва недвусмислено. Даже, напротив, обикновено е сдържан, не говори много и нерядко това бива изтълкувано като темерутско поведение.
Не - Телецът не е тежкар - просто както и за много други неща той подхожда разумно и обмислено - дори за такова дребно нещо като ежедневната любезност. Телецът цени смисъла на нещата и го търси и в най-малките детайли. Иначе казано - преди да е осъзнал и да е събрал достатъчно впечатления за това кой или какво стои насреща му, той няма база, на която да изгради отношението си. А след като няма - той просто не го прави, а събира данни, обработва ги и временно се държи сдържано, докато си сглоби някаква представа. Разумно решение, нали? В момента, в който този период на опознаване премине вие ще го почувствате. При първият удобен повод. Телецът всъщност много рядко прави сам първата крачка на сближаване. Навярно вие трябва да го провокирате някак…

Телецът не обича да се натрапва и обикновено е особено внимателен в това си отношение. Не обича и натрапниците. Всъщност всеки Телец си има някакво свое ъгълче, в което обича да си остава насаме с мислите или хобито си, за да релаксира и да подреди нещата в главата си. И тъй като много уважава това си право, той с огромно уважение го делегира и на останалите.

Телецът е рационално животно - колкото и емоционален да е по характер, той никога не игнорира разума си и ако неговият разум и сърце не са в консенсус по някоя тема, за него това е достатъчен сигнал, че нещо не е наред и е в състояние да обмисля и търси решение докато го постигне.

Ако някой слънчев знак от зодиака изобщо знае какво иска от живота си, то това в най-голяма степен важи за Телеца. Той винаги е наясно със себе си - дори ако някой много сериозен проблем или емоционален срив го катурнат временно извън релси - това в никакъв случай не означава, че той е загубил посоката си. Навярно просто малко е спрял, да си поеме въздух. Телецът почти никога не се отказва! Дори и да ви изглежда другояче! Освен, когато нещо наистина няма смисъл. Даже и временно да ви се струва, че той е забравил някоя стара борба или преследвана цел, това наистина е само временно. Ако нещо е важно за един Телец той някой ден рано или късно, дори и след години, ще го има. Без изключения! Иначе не би било толкова важно. Склонен е да отстъпи няколко битки ако ще спечели войната. И за него като, че ли времето няма значение.

Телецът не вярва в съдбата - той вярва, че сам я кове. Работлив е, не се плаши да броди в непознати води, въпреки че твърде динамичния живот и промени го уморяват. Като човек, който сам гради света около себе си няма как случайните непредвидени събития да не го дразнят. Телецът е прецизен и адски държи на обещанията си. Няма как да го разочаровате повече от това да не спазите някое дадено му обещание.

Телецът е упорит, някои разправят и грандиозен инат. Не е вярно, само кофти слухове. Просто защитават нещата, в които намират смисъл. Компромисите са част от живота, но с някои неща компромиси не бива да се правят. Добре де, не са много лесни Телетата. Ама има толкова много начини да ги омилостивите - с хубаво фондю, целувка, албум с класическа музика или всяко друго нещо, което не могат да откажат. Хубаво вино и стриптийз също вършат работа в определени ситуации, особено в комбинация. Ама все пак не искайте твърде фундаментални компромиси!

Ако се опитвате да пришпорвате един Телец, за да го накарате да свърши нещо по-бързо или да вземе някое решение с по-малко премисляне, отколкото той счита, че трябва… не искам да ви притеснявам особено, но… не ви очаква нищо хубаво. Предупредени сте! Представете си Телеца като една огромна планина - стабилна е, вечна (почти), внушаваща респект - е колко лесно е да я побутнете малко и тя да заподскача весело. Няма начин! Съобразявайте се - това е нещо, което не може да промените, защото това е същината на телцеизма като житейска философия.

Всъщност нали се сещате за онези симпатяги тореадорите дето размахват едно червено парцалче под носа на някой разярен бик. Горе-долу си търсите белята по подобен начин. Всъщност Телците сме много кротки и добродушни животинки докато някой келеш не вземе да се развърти с червения парцал. Рядко ни се случва да избухнем или да загубим самообладание, но като се случи Терминатора, Заличителя и Рамбо в комбинация могат само да се анихилират самосиндикално преди да ги обгорил гнева на Телеца.

Телецът има значимо чувство за справедливост и адски държи на точността и обещанията си. Ако един Телец ви позволява да закъснявате на среща с него или да ви прощава едно и също забравяне повече от трети път да знаете, че много държи на вас. Телците са в състояние да вземат такси за две преки, само защото, ако не го направят, ще закъснеят с цели 3 минути. Е, затова са склонни да изтраят злия поглед на таксиджията и ще му оставят 100%-ов бакшиш от чувство за вина за малкото разстояние, но ще са на мястото на срещата поне 5 минути по-рано. Обратно - ако един Телец си позволява да закъснява на срещите си с вас, това е повече от признание за доверие и приятелство, но не унивайте ако не ви се случи. В крайна сметка някои Телци просто никога не закъсняват.

Телецът е земен знак и като такъв определено е здраво стъпил на земята. Често ги обвиняват, че са твърде материални. Да, има достатъчно такива телета, но това всъщност не е точно смисълът, който обикновено ние сме свикнали да влагаме. Едни Козирози, или дори Раци, например, са много по-практични. Всъщност Телецът е по-скоро земен. За него е важно да усеща с някое сетиво това, което иска да получи или е получил. Той в никакъв случай не е сребролюбец, просто както и за другите неща е разумен. Дори мечтае разумно - в реални граници. Мечтатели са - дори големи - но не от тези дето се реят в облаците. Обича да купува скъпо, ако е уверен в качествата на това, за което плаща, но не е прахосник, нито стиснат. Просто за него нещата често имат повече от остойностен смисъл. Привързват се към вещите си, особено ако ги натоварят със сантиментален смисъл. Може би единствено Телец е в състояние да даде половин състояние за винилова плоча от 70-те - само, защото е решил, че някоя вечер трябва да прави любов с момичето си точно на тази музика. Това дали е романтично? Не знам… Но със сигурност не е прахосничество - просто за Телеца думата цена има понякога по-различен смисъл от обикновеното остойностяване във финикийски знаци.

Всъщност Телецът бавно гради империи. Не бърза за никъде, както вече споменахме. Любимата му скорост е равномерната. Ако сте се разбързали занякъде можете да го прескочите или заобиколите - той не смята да мърда повече от нужното. Само, че когато вашите кули от пясък се сринат и се втурнете да почвате отново, той ще има изградено нещо малко, но здраво и истинско. След година-две това ще порастне, и така кротичко и тихо, Телецът може и да ви е подминал, а това което е изградил обикновено е непоклатимо като него. Нали вече споменахме, че Телецът знае точно накъде отива? Не е за вярване, но идеите и проектите, в които някак си е замесен Телец просто се случват - не винаги лесно, не винаги бързо, но сякаш самото му присъствие кара нещата да станат.

Дано не си помислихте, че Телецът е скучен добитък. Е, навярно има и такива, но иначе мозъкът му щрака доста пъргаво, интересува се от много неща, любител е на изкуствата, рови се в историята и миналото и като цяло е интересна личност, ако не се откажете да си общувате с него още от пръв поглед. Така си е - първоначално наистина е много странен добитък. Вие се опитвате да се запознаете с него - а той (макар и приветливо) само мълчи и вие се виждате в чудо какво толкова му има, или пък измучава някое “Ъхъ!” в най-добрия случай. Спокойно - теле имате насреща - едър рогат добитък! Като стопите леда, ще видите, че не е толкова страшно. Даже е приятно, интересно и весело. А и Телците се дават относително лесно - няма да се наложи да побелеете преди да стигнете до душата му.

Телецът носи добро сърце и добронамерените хора лесно стават негови приятели, а той се грижи адски всеотдайно за хората, на които държи. Както си е кротък и тих, може да предизвика опустошителна буря, само защото някой е наранил негов близък приятел.

Телецът е хедонист в червата си - в речниците пише, че това означава любител на удоволствията, а всъщност би трябвало да е просто синоним на Телец. Телецът обожава комфорта и уюта, както вече бе загатнато неотдавна, дали не и защото ги вижда като удоволствия. Поради съвсем същите причини харесва усмихнатите хора, ведрите настроения, опияняващия и продължителен секс (ако може близо до камината или на плажа под лунна светлина), добрата кухня, милите и красиви момичета, пролетните цветя, слънцето, морето и какво ли още не…

Не всички Телци са добри готвачи, но повечето от тях си го мислят. Сигурно е поне едно - чревоугодници са - като подмножество на хедонизма си. Обичат добрата кухня и хубавите вина. Не всички са дебели лакомници, но със сигурност познават по-добре от всеки друг какви ли не естетски хапвания, за които може и даже да не сте чували.

Телецът е интересен, често има много хобита и знае много неща, при това до фундамент (орисия, какво да го правиш) и понеже никога не оставя мозъка си да тиктака на празни обороти, винаги можете да научите нещо ново от него, нещо, което сте пропуснали или пък никога не ви е минавало през ума. Той е наблюдателен и се вглежда в детайлите, които доста хора пропускат - и като факти и като настроения.

Телецът, често е прикрито много дълбоко чувствителен. Няма да забележите треперене на ръце или нещо явно видимо, но сърцето му често преживява много дълбоко дребни на пръв поглед проблеми. Ако сте го опознали ще се научите да улавяте, кога е развълнуван по тембъра на гласа или затварянето в себе си. Ако нараните Телец, той често не си признава - нищо чудно да ви декларира равнодушно, че всичко е наред - навярно ако е станало случайно бързо ще го забрави, но само ако не повторите… Тогава ще си спомни и предходния път и дори отново да не каже нищо, ще започне да си събира болките. Ако го уловите навреме ще видите как се умълчава и дистанцира някак, но ако не се усетите навреме може да го загубите. А при Телеца завинаги, обикновено означава точно това. Често добрината му позволява на околните да се качат на главата му, но ако прекалят и чашата прелее, следва изпръхтяване на разярен Бик и нещата със сигурност отиват по-дяволите. Рядкост е Телец да загуби самообладание и ако се случи, то със сигурност има за какво…

В любовта са адски верни и стабилни партньори. Никога няма да ви предадът, но и вие не го правете. Искат само преданост и отдаденост - до край! Или сте техни, или не сте - няма средно положение. Ако сте си харесали девойка Телец, ще трябва да се постараете - упорита е и очаква много от вас. Разправят, че си струвало - аз лично не знам. Но пък съм от другата страна - знам какво очаква мъжът Телец - нежно и усмихнато мило момиче, което цени именно него и безграничната му любов. И го уважава искрено - това е важно за него. Безгранична любов според Телец се печели с преданост. И колкото по-обаятелно ги обсипвате с нежност, толкова повече тя се връща обратно към вас.

Телецът не е точно ревнив, но… не си струва да се експериментира с доверието му. Принципно то е безкрайно и делегирано a priori, но… до първата грешка. Хващат лъжата още във въздуха! И ако нещо се спречкате, не опитвайте да играете номерата с “обратно при мама” или “за малко при някоя приятелка”. Вие завинаги негова ли сте или само временно… Рискувате всичко! Важи и за обратната комбинация на половете!

Всъщност наистина не сме ревниви, но злите езици разправят, че сме имали чувство за собственост… Само гадове някакви може да разпространяват тези слухове! Ама нали си говорехме за отдаденост… доброволна при това…

Сексуалността на Телец е пряма и естествена - а сексът, разбира се, уютен и комфортен. За тях това си е още едно прекрасно преживяване, на което обичат да се наслаждават пълно и продължително. Не си падат по припряни изпълнения и авантюри за една нощ. Може би тук двата пола Телци се различават значително - жената Телец определено е сексуален консуматор и е взискателна към партньора си откъм качество на преживяванията. Мъжът Телец обратно - не е нито алчен консуматор, нито си пада по подобна партньорка - той по-скоро търси своето удоволствие в това на партньорката си и дава толкова повече от себе си, колкото по-отдаваща му се е тя. Телецът в това отношение е най-раздаващата се зодия - склонни са дори да пренебрегват собственото си удоволствие.

Близнаци: 3 в 1 без Nescafe

Познавате ли някой веселяк, който е толкова очарователен или ако е дама, толкова забавна, че трудно устоявате на обаянието им. Думата харизма навярно е измислена за Близнаците. Също толкова вероятно е те да са я измислили за самите себе си.

Умни са! Много Близнаци могат с удоволствие да се забавляват с това си надмощие над останалите без останалите да загреят, че ги поднасят из върбите. Хитър Петър със сигурност е бил от тяхната зодия. За Настрадин Ходжа съвсем не съм сигурен. Пъргавият им меркуриев ум ги прави много съобразителни, ориентирани към бизнес, търговия, а и далаверки. Ако искате някой да ви излъже красиво и умело, че свят да ви се завие обърнете се към някой Близнак. Не искам да кажа, че всички са мошеници - в никакъв случай, но все пак имат целия потенциал да го направят качествено. Достатъчно е само да ви напомня, че неговото величество Симеончо the second е именно Близнаци.

Всъщност са много различни в различните моменти от времето и аз като един закостенял Телец не мога да не ги обвиня в непостоянство. Въздушните зодии обикновено са най-способни да извадят нас земните от равновесие. Близнаците скачат от тема в тема, движат триста неща едновременно и вечно са по средата на никъдето. Но са работливи и определено добре се справят с жонглирането между задачите. Няма други, способни толкова добре да движат множество задачи успоредно.

Приказливи са - имат чудесно дар слово и от тях стават добри оратори. Добре се справят и в ожесточени спорове и в приятелски дискусии. А като към омайните им приказки добавим и обаятелното им очарование комбинацията става притеснително опасна. Преди да помислите, че няма кой да ви убеди в правотата на някоя теза проверете дали ще устоите на някой Близнаци и тогава произнасяйте на глас горното.

Забавни са, с остър като бръснач ум и с тях определено няма как да е скучно. Сред тях може да има перфектни финансисти, адвокати, умели политици, ловки мениджъри, рекламни агенти или пък улични джебчии, а може и един Близнак да е всичко това взето заедно и още толкова за разнообразие.

Класическо схващане е, че под повърхността на Близнаци живеят няколко идентичности. Вярно е! И не само двама! Ако имате от тези образи наоколо трябва да сте готови на всякакви изненади - смеят се до сълзи или се хилят през плача си, настроенията им могат да се сменят през няколко часа. A това че само преди час са се скъсали да ви убеждават колко ще изпуснете ако не отидете с тях на кино тази вечер, колкото и уморени да сте, съвсем не означава, че няма да ви звънне точно след като таксито ви е оставило пред киното. И да ви обясни как всъщност изведнъж му се е случило нещо спешно или просто му се спи, и предпочита да отложите киното за друг път. А, вие вече сте пред киното? Е, щом е толкова важен този филм може да си го гледате - той и без това не е настоявал особено за него.

Първия път ви се иска да взривите такъв човек поне с напалм и динамит едновременно. След третия път осъзнавате, че той си е просто такъв - уговорили сте се с единия Близнак, но в момента на ход е някой от другите.

Олеле! Влюбили сте се? Да - знам, че никак не е трудно - те са адски обаятелни… Но сега няма да хленчите. Ей тъй, както си ви обича много може да хукне да потича с приятели и да се върне чак другата седмица или въпреки, че е бил толкова нежен вчера, днес съвсем ви е забравил. Е, ако не бързате да го зарежете точно днес, със сигурност утре пак ще е различно и не по-малко вънуващо и обаятелно. Не се опитвайте да спорите с тях - няма смисъл. Да, разбира се, още по-глупаво е да се напъвате да ги надприказвате.

Всъщност Близнаци са търсещи - те са онзи детски импулс на неудовлетворено любопитство, който винаги предизвиква умиление. Те се лутат за своя идеал. Като основна част от проблема им е да научат какъв точно е той. В този смисъл са малко ненаситни - не им стигат нито парите, нито любимите, нито блясъка. Не прекаляват много, но това си се усеща. За щастие се сещат навреме кога да спрат преди да са загубили нещо важно. В крайна сметка Меркурий не обича да губи.

Будни са, откриватели, ентусиасти и имат разностранни дарби. Но някак все има нещо, до което никога няма да достигнете. Всички Близнаци имат по нещо съкровено, което споделят само със себе си или с другия вътре в тях. Понякога е добре да не се опитвате да ги притежавате изцяло, а да им оставите това кътче само за тях.

В леглото с Близнаци определено е интересно, особено ако си падате по тройките. Добри любовници са, но може и да консумират любов без да дават такава в замяна. Със сигурност нямат проблем дори да рецитират Шекспир под завивките - нали споменахме, че правят много неща едновременно. Връзките им са бурни и често краткотрайни. Търсят духовното във всяка връзка, но го очакват по подразбиране, а не се старят да го провокират.

Ще ви бъдат ли верни? По своему да.

Рак: Цвете от Луната

Колко често поглеждате към Луната? Забелязвали ли сте как всеки път тя е някак различна - понякога ви се струва, че ви се смее, друг път е обвита в тайнственост или меланхолия. Дори Земята и е подвластна, оставяйки отговорността за приливите и отливите на Луната. Не може да не сте чувствали и върху себе си влиянието на това загадъчно небесно тяло. При това съвсем не е нужно да сте зодия Рак. И се опитайте да се поставите на мястото на тези хора, които са се родили точно под нейното влияние, което ще ги закриля до края на дните им.

Рак е най-необичайният знак от зодиака. За жалост не е изобретен компас, който да ви ориентира в лабиринта на душевността на тези толкова интересни хора. Добре, че можем да поглеждаме към Луната и да се опитваме да разберем какво им се случва. И мъжете и жените от зодия Рак сякаш се пробуждат с раждането на всяка нова луна и всеки ден стават все по-дейни и бодри, докато тя пораства. Около пълнолуние може да се превърнат в абсолютни откачалки, а когато Луната започне да намалява, сякаш униват и търсят утеха, уют и закрила. Тези лунни човечета са сякаш от друга планета, притежават много дълбока и ранима чувствителност и често ви се струват затворени в себе си, сякаш като Малкият принц са попаднали на странно и необичайно място, което не познават.

Всъщност това е колкото вярно, толкова и заблуждаващо. Ако трябва с точно една дума да се опише Рак, то това е думата интуиция. И навярно именно тя им помага да знаят прекрасно къде се намират и какъв е този свят около тях. Рак имат съвършено чувство за преценка и макар подходът им да минава през някакво неясно кълбо от интуиция и чувствителност то изводите, до които успяват да стигнат са много по-точни от тези на много прагматични реалисти.

Това са изключително богати вътрешно хора. Рак е интроверт - той носи дълбоко скрито в себе си своята същност, емоции и душевност. Трудно се разкрива пред другите и доста често е сдържан, плах и стеснителен като характер. Дори тези Раци, които много приказват, хихикат се глупаво, подскачат от тема на тема и ви се струват повърхностни, всъщност… най-вероятно така прикриват себе си. Това е маската, с която се опитват да държат другите далече от вътрешния си свят.

Защо ли? Ами просто го приемете - това е съкровено за Рак. Много малко са щастливците, които могат да се похвалят, че някой Рак е отворил изцяло вратите към дълбочината на своя душевен всемир. А там обикновено има много и много смисъл, чувствителност, топлина. Не бъркайте този му свят с любовта или доверието. Понякога Рак е склонен да ви подари сърцето си, но да не ви е пуснал до тази съкровищница на вътрешния си Аз. И няма да го направи докато не го заслужите.

Рак не градят стени (поне не и нарочно) между вас и себе си, но с нищо няма да ви помогнат да разрушите съществуващите. Те сякаш не търсят приятелството. Имат нужда от него, но могат да изглеждат толкова безразлични, че да ви обезкуражат напълно. Дали защото понякога са неуверени в себе си и си мислят, че не заслужават вниманието ви или пък защото просто им е нужно да осъзнаят (с необходимите доказателства, като това да прокопаете някоя стена към тях), че наистина държите на тях - така и никога няма да ви стане ясно.

Всъщност това е много хитър hack! Тъй като те по правило никога не ходят на лов за приятели, то техните приятели са само такива, които сами са прокопали тунелче до тях и съответно са истински и проверени. От своя страна Рак е тотално предан на хората, на които държи и които нарича приятели. Рак е най-честният и верен знак в зодиака. Всъщност има още една дума, която е в състояние да го опише напълно и тя е именно преданост.

Нали сте гледали как странно ходят истинските раци? Оставете им нещо вкусно пред тях и ги наблюдавайте. Те задължително най-напред се отдръпват! Това за тях очевидно е възможно най-логичния ход! После правят някакъв странен заход отстрани и в мига в който решавате, че това явно не ги интересува, и посягате да си вземете примамката, изведнъж се втурват и я сграбчват (и/или пък някой от пръстите ви). И здраво стискат, в общия случай!

Ако ви харесват и ви допуснат до себе си Рак се привързват силно. Те се привързват към всяко свое нещо - стари любовни писма, изсъхнали червила, капачки от буркани, коктейлни чадърчета и каквото още друго може да ви дойде на ума. Не се правете на важни - за вас трябва да е чест, че сте част от тяхната колекция ;-)

Изобщо, докато се научите да разбирате Рак е добре да си оставяте логиката в къщи на закачалката - абсолютно ви е ненужна. Или си намерете друг Рак, с който вече сте се сближили да ви превежда от и на техния емоционален език. Това е съвет за един милион долара! Бързо ще се научите - те са мили същества и просто или ви е писано да се разбирате с тях като се научите да се вглеждате в душата им или просто няма смисъл да се напъвате. Те няма да се напаснат към вас - вие трябва да се научите да ги разбирате.

Няколко от най-близките ми приятели са Раци и наскоро едно момиче от тях ми разказа как е изглеждало нашето запознаване в нейните очи. Сторил и съм се затворен и някак далечен, въпреки че интуицията и и подсказала, че не съм лош човек. И какво мислите направи тя? Ами нищо - съвсем нищо - просто изчака няколко месеца на база на случайни съвпадения на обстоятелства да станем по-близки и аз да се доближа до нея. Сега си споделяме почти всичко и сме истински приятели, но тя като един типичен Рак никога не би направила първата крачка напред. Наскоро пак тя разказваше за свое гадже, което се видяло в чудо как тя според него не отговаряла по никакъв начин на опитите му да се доближи до нея. Човека се пищисал, отчаял се и я запитал директно: “Ти не ми даваш никакви сигнали! Не разбирам харесваш ли ме или не?”. “Ами нали излизам с теб вече няколко пъти” бил невъзмутимият и отговор. ;-)

Това са те Раците. Не очаквайте сигнали, които да тълкувате по своему. Ако получите такива те най-вероятно ще са наопаки. Спомнете си каква посока поема рака ако му подадете лакомство! Ако им направите скъп подарък най-вероятно ще ви кажат “Не биваше!” и ще имат точно това наум. Друга моя много близка приятелка Рак винаги първо казва “Не” на всяко мое внимание към нея, на всяко кафе, с което я почерпя. Първоначално е стряскащо - после разбираш, че това им е природа - първо задължително стъпка назад. Какво да ги правиш - хора от Луната.

Дори, когато имат нужда от нещо навярно няма да ви кажат, а ако се сетите сам и им предложите помощ, най-вероятно ще се смутят и ще се чувстват неудобно. Трудно приемат някой да се грижи за тях или да ангажират някого със своите проблеми. Трябва най-напред да повярват във вас, да сте им достатъчно близки, за да си позволят да ви занимават със себе си. В същото време са готови на всеки да помогнат и да съдействат. Винаги можете да поплачете на рамото на някой Рак, при това най-вероятно той и думичка няма да каже на никого. Няма да ви приеме за слаби, а ще се опита да ви даде и съвет, да ви окуражи. Чувстват се истински щастливи, ако могат да ви помогнат, но само на най-близките си биха доверили своите проблеми.

Спомнете си, че Луната всъщност свети с отразена светлина. Подобно на нея, Рак със своята чувствителност, често отразяват вашите настроения или тези на хората около тях. Ще ви кажат нещата, които очаквате да чуете, ще ви дадът съветите, които искате да получите. През изминалата година точно един Рак ме окуражаваше да не се откажа от нещо важно за мен. (Благодаря ти! Ти си знаеш за какво!) Аз и не исках да се отказвам, но никой от другите ми приятели не ме разбираше и (за мое добро) ми даваха разумните си съвети. Аз избрах да се вслушам в емоционалните съвети на Рак, защото това бяха точно съветите, които исках да чуя отнякъде, мъничкото побутване, от което имах нужда. Имайте го наум, когато търсите Рак за съвет - много е вероятно това да не е правилния или разумния съвет, но пък ако е точно това, което ви трябва?…

Много е трудно да стигнете до тях - до истинския им свят! Ама наистина - отчайващо, безумно, ужасно трудно е… Струва си всичките усилия, които ще положите до последната ви капчица кръв, защото ако спечелите доверието им няма по-предан, честен, верен и всеотдаен приятел от Рака, но никой да не си прави илюзии, че е лесно и се получава между другото.

Един ден се вгледах в едно момиче Рак и открих в него един от твърде малкото хора, които си е струвало да срещна в живота си. Само, че нямаше как да се доближа до нея. Почти не си говорехме - нямах никаква плоскост за контакт. Както е лесно да се предположи, когато говорим за Рак, дистанцията не беше никак лесно да бъде стопена. Всъщност беше кошмарно трудно. Стотици пъти ме обземаха съмнения трябва ли да продължавам с тези (изглеждащи безсмислени) усилия. Нямаше нищичко, което да ме окуражи. Цели девет месеца трябваше да минат за да започнем да си говорим нещо по-различно от “Здравей - Как си - Здрасти - Добре съм”. След това още около шест-седем за да се почувстваме наистина близки приятели и тя да открехне вратичката към своя свят за мен. Сега вече не съжалявам нито за секунда от това време, заради нежната и богата чувствителност на това крехко същество, заради ранимостта и, заради грижите… и заради нещо, което бях загубил някъде по пътя си… Вярата в красотата на хората, в онази красота, която се нарича доброта и която всъщност ни прави истински добри… и по-красиви от това, което виждаме в огледалото.

Раците са изключително раними. Това, което минава покрай ушите на повечето хора, често засяда дълбоко у тях. Склонни са да прощават бързо обидите, но помнят раните си дълго, ако са им оставили белези. Не обичат присмеха или присмехулната критика - това ги обижда лесно. Когато общувате с Рак трябва да имате наум тази тяхна нежна душевност.

Рак е грижовен - обича семейството си, домашните си любимци, децата, родителите, приятелите си. Майчинския инстинкт е много силен у тях - да, дори у мъжете. Домът и уютът са нещо много важно за тях. Те имат нужда някой да се грижи за тях, колкото и да ви говорят обратното. Искат да бъдат закриляни и обичани - не могат да живеят без любов и търсят пълна отдаденост за да ви се отдадът завинаги. Не си падат по мимолетни преживелици. Ако някой Рак ви обяснява колко му е добре всеки месец да е с ново момиче или пък някоя госпожица Рак на висок глас да разправя, че не умее да готви и не иска да се занимава с бебета, просто не им вярвайте. Това следва да се тълкува: “Не съм намерил/намерила любовта на своя живот! Страх ме е! Възможно ли е да не съществува!”.

Рак търси и предлага обсебваща любов - ако не можете да се посветите изцяло на такъв човек по-добре изобщо не започвайте. Рак е предан и ще остане до вас, даже и да сте беден коминочистач или алкохоличка, ако се грижите за него и го обичате. В противен случай, обаче, е възможно с времето, той да се примири, че е нещастен или да се затвори в себе си без да е щастлив. Спомнете си, че Луната отразява чужда светлина. Колкото повече любов давате на един Рак, толкова повече любов ще се върне към вас - ако го оставите да се затвори в своя вътрешен свят, без да сте успели да заслужите присъствието си в него, ще го загубите, дори и да остане до вас от криворазбрана преданост.

Хм, всъщност я пак погледнете Луната! Вече е различна, нали? Променила се е… Само докато напиша тези няколко изречения. А всъщност си е същата - от много милиони години нищичко не е променила. Само на нас така ни изглежда - всеки път различна. Така е и с Раците - те всъщност винаги са себе си - и не се променят. Просто в отделните моменти отразяват различна светлина и показват друго ъгълче от палитрата на нюансите си.

Рак ненавиждат сухотата в живота, безсмисленото съществуване и неправдата. Те имат нужда от цветя, от внимание, от топлина и цветни мечти и сънища. Не понасят хора с бедна душевност. Мразят студенината, нахалството и намесата в личния им живот. Обожават водата, разбира се, и често можете да ги намерите край морето или някое езеро. Силата им е експлозивна, когато натрупат инертност да се справят с пречките по пътя си. Така, както ви се струват кротки и тихи, може изведнъж да попилеят всичко, което им е пречило дълго време да бъдат себе си.

Няма смисъл да им се карате или да им правите забележки - много преди вие да сте намерили тяхната грешка, те вече са я осъзнали и ще се самонакажат, много по-сериозно изотвътре, отколкото предполагате. Ако им кажете нещо само ще ги нараните допълнително. По правило Рак са прилежни във всичко, което вършат. Навярно не е особено лесно да измъкнете някакво обещание от Рак, но ако успеете, считайте го за направено. Те не шикалкавят и не се измъкват.

От стремеж към съвършенство Рак често се разпилява в ненужни стъпки, вместо да спре, да се огледа и подходи разумно. При тях обаче чувствата винаги са преди разума. Често успяват да са някак невидими за другите. Дотолкова външния свят понякога няма значение за тях.

Лъв - господарят на джунглата

Обичате ли котки? Ако да, то тогава няма как да не носите в главата си мисълта, че може и да отнесете някоя драскотина или ухапване ако котето, което сте се опитали да погалите нещо не е споделяло идеите ви.

Лъв са големи, величествени и своенравни котки - техният закрилник е не коя да е планета, а самото Слънце. Те са господарите на джунглата на зодиака (или поне така си мислят) и тук в този момент няма как в главата ви да не изгрее мисълта за Кралят-Слънце.

Лъвчетата са общителни, кипящи от енергия същества, които доста често дори ръмжат, ако е нужно, за да постигнат целите си. Ако имате начин да ги накарате да мъркат със сигурност това е по-лесния начин да ги укротите. В общуването с Лъв е нужно малко или много да сте звероукротител. Лъв е самовлюбен. Той само формално се интересува от истината за себе си - всъщност той приема единствено своята истина за меродавна. Нищо не може да го нарани повече от истина, в която той не е лидер, господар и център на вселената. И понеже е лесно раним (да, това все пак е коте) можете от време на време да му спестявате шока, че всъщност съществуват и други божества.

Всъщност Лъв е адски искрен и честен знак в отношенията си с останалите. Като един истински велик владетел той храни дълбоко уважение към ценности като великодушие, благородство и скромност. Самият той рядко е скромен, но определено е щедър, горд и благороден рицар.

Лъвовете ходят наперено, изправено и с гордо вдигната глава - не си позволявайте да не забележите, кога е влязъл в стаята. Всъщност той ще го направи така, че ще е трудно да не забележите. И ако все пак се правите на разсеян най-много да си отнесете някоя забележка или друго по-драматично изказване. Или пък да ви накажат с мълчаливо пренебрежение…

Лъв рядко бърза за някъде- той е величествен и тежък - особено мъжете. А дамите са грациозни и влудяващи - трябва да сте сляп за да не забележите котешкото в тях.

Лъв е проницателен - трудно можете да заблудите господаря на джунглата, затова определено е е добре да сте искрени с Лъв. Той ще ви отговори със същото - не се тревожете за взаимността. Лъв е добър психолог, обича да съветва и да поучава - мъдър е - струва си да се вслушате в някой негов съвет, но не се увличайте…

Лъв е труден партньор - взискателен е. Той винаги изразява възхищението си открито и великодушно, но може и да прекали с комплиментите. По-същия начин може и да не почувства кога да спре с критиките и забележките си. Разточителен е на емоции.

Разточителен е и на средства - нали казахме вече, че той е владетелят - the one and the only. Царствеността му личи навсякъде - често в разточителна пищност - не обича да купува евтини неща, колко и практични да са те - винаги иска и търси най-доброто вино, храна, място, заведение, купони. Неговите купони също доста често са запомнящи се.

Принципно Лъв не може да си позволи вътре в себе си да е зависим от някого - предпочита на него да се осланят и така се чувства добре, но без някого до себе си (половинка от другия пол) представлява жалка гледка - нали се виждали проскубано коте?… За тяхно щастие съдбата не ги оставя за дълго сами - много е трудно да си намерите гадже Лъв или Лъвица - със сигурност вече са направили на някого впечатлението, което непрекъснато се стараят да правят и са го омагьосали… или той/тя тях.

Лъв може да е непоправим плейбой или безразсъден комарджия ако това го води към неговото усещане за лукс и първа класа удоволствия.

Лъвовете обаче са постоянни във всичко, което правят - верни приятели са и честни партньори. Много е трудно да ги отклониш от пътя, който те вече са поели и приели за своя съдба. Докато другите твърдоглавци като Овена, който руши стените, които му пречат с главата си от инат, или Телеца, който е в състояние да гради с векове тухла по тухла пътя си, който вярва, че е неговия, упоритостта на Лъва е някак разумна и величествена. Той опитва различни варианти и стратегии, дебне, атакува, отстъпва - така както прави с жертвата си всеки хищник.

Лъвът със сигурност може да носи отговорност - обикновено всява респект и доверие - достатъчно за да го предпочетат за лидер. Лъв не обича безразличето и равнодушието и рядко е човек без позиция. Лъв е и революционер.

Любовта с Лъв обаче не е винаги е по мед и масло - той е тежък характер - има стремеж да подтиска партньора си. Подчинява го на своя нрав, акцентира върху своята кариера и е адски ревнив, но пък е мил, сърдечен, грижовен и любвеобилен, а и покрай него бурният интересен светски живот е вързан в кърпа.

Не го обсебвайте - лъвът ще бъде и вашето коте, но ако не искате да ви разкъса кръвожаден лъв, по-добре го пускайте да се позабавлява насаме с приятели/колеги. Държи на тях и бясно ще защитава свободата си в такъв контекст. Лъвът, често е душата на компанията, не кръшка лесно, но си е флиртаджия - хубостта на противоположния пол действа добре на самочувствието му. А и славата им на много добри любовници се разнася из другите кътчета на зодиака.

Всъщност Лъв трябва да бъде опитомен - не е нужно в действителност да му отстъпвате трона - достатъчно е просто да му създадете такава илюзия. Не е трудно - той от дете вярва в нея.

Дева - здравият разум

Преди много време ми беше попаднала забавна хумористична статийка за това какво би отговорила всяка зодия на провокативно предложение в стил “Здрасти, маце! Искам да те чу.ам!”. Искрено се смях на отговорът на Дева и на една друга зодия, за която ще спомена, когато му дойде времето. Не заради друго, а защото въпросните отговори много добре описваха типични поведенчески модели на въпросните люде и извън сферата на секса и неприличните провокации.

Та отговорът на Дева според онази вестникарска изрезка беше: “Добре, но само ако си сложиш два презерватива и си вземем душ преди и след това.”

Дева винаги се презастраховат - ако ви трябва пунктуален човек, вгледан в детайлите толкова, че дори перфекционизмът на Телците бледнее определено нямате друг избор в каталога. Нужна ви е Дева. Те ненавиждат всяко неподредено нещо, всички разпуснати, разпилени неща, отношения или поведение. Не понасят неясните ситуации, безкрайните промени, вятърничавите хора, безплодните фантазьори и всяко нещо, което не е прекарано през центрофугата на разума. СТОП!

Това е квинтесенцията на тази зодия! В разни други зодиакални есета можете да намерите, че девизът на Дева е “Аз анализирам!” или “Аз разсъждавам!”. Те точно това правят непрекъснато. Подобно на земните си братовчеди Телците, които си нямат планета-закрилник и са осиновени от Венера, която ги изпълва с емоционална чувственост, Девите също са сирачета - осиновени от пресметливия Меркурий, закрилника на Близнаците. Каква пародия нали? Девата, за която Близнаци са твърде въздушни (спестяваме думичката вятърничави от дипломатичност, която обаче никак не е характерна за Девите - предупредени сте!) се закриля от тяхната планета. И докато Меркурий дарява Близнаците със ум, стил, дар-слово и пъргаво въображение, то за Девите е оставил здравият разум, пресметливостта, аналитичността и мисленето.

Нали знаете какво е клъстер? Няколко компютъра, вързани заедно за да обединят изчислителната си мощ. Същия ефект можете да постигнете с няколко Деви в една стая, стига да ги накарате да си говорят… Девите, често са мълчаливи, а когато се разприказват може и да не изпуснат точно най-премерените думи. Всъщност страдат от излишна бъбривост точно, когато не трябва, а именно когато обсъждат недостатъците на другите. Твърде чувствителните хора могат доста често да бъдат неволно наранени от Дева и то не защото Дева им има зъб. Просто трудно надяват маски и са болезнено-откровени - всъщност ако не искат да ви кажат какво мислят за вас има точно два варианта - единият не ви харесват, но пък ви уважават и затова ще си спестят мнението си, а другият - много ви харесват, но никак не ги бива с комплиментите.

Силата им е другаде - логиката, разумът, планирането, прагматичността. Не им се сърдете ако в някакъв емоционален за вас момент Дева се държи като безчувствен пън и пресмята дивидентите от акциите си или пък как да си купи нов MP3-плейър, докато вие току-що сте си счупили токчето на най-любимите си обувки и ви се плаче неудържимо. И най-неправилното нещо е да му измрънкате, че е дърво - отговорът ще бъде: “Е и какво толкова - това е само едно токче, по дяволите”.

Дева са интелигентни, умни, търпеливи, но бурните неовладяни страсти ги притесняват - това не са техните води - нещо повече - изглеждат им несериозни. Трудно ще заинтересувате Дева с емоции тип мексикански сериал. Те обичат умерените неща, умерените емоции, реда и чистотата. Пак СТОП!

Чистотата е нещо, което са позиционирали в еталон. Дева са големи чистофайници. Няма да вкарате девойка Дева в леглото си, ако не сте сменили точно преди нея чаршафите. Освен това е добре да се изкъпете заедно - едно, че е секси и предразполага Девите да се поотпуснат - а друго, че въпросната Дева ще може лично да контролира хигиенния процес. Мъжете Дева сигурно притежават най-розовите (чак немъжествени) пръстчета на краката, които сте виждали - нищо чудно и да ходят на процедури за такива неща. Дева са суетни - да и мъжете!

И докато огненият Лъв, за който си приказвахме преди месец, обича разкоша, удоволствията и разхищенията, Дева е знака на скромността. Разсъдливостта им изкристализира в пестеливост, понякога дори дребнавост и стиснатост. Едни пуританчета просто. Но е похвален стремежът им към съвършенство и упоритостта им да учат другите. Навярно Дева са едни от най-добрите педагози.

В никакъв случай не мислете Дева за скучен знак - да наистина - те често водят почти монотонен живот, без много поезия и хващат морска болест при всяко житейско вълнение - но в същия момент те са здраво стъпили на земята, внушават доверие и респект и са чудесни служители. Ако търсите сигурност земната Дева е вашата пътеводна светлина. Може от време на време да е нужно да ги побутвате за да ви съдействат за нещо щуро или да го извадите от позата му на замислен сфинкс, но какво пък - никой не е идеален.

Ако обаче търсите реки от романтика, луди изненади, безкрайна отдаденост и кофи с емоции, навярно не точно от посоката на Дева ще потекат такива неща - те са сериозни хора, доста често идеалисти в основата си и духовно надарени хора. Вгледайте се в тях - почти във всяка Дева дълбоко дреме един източен мъдрец-учител.

Дева, често се тревожат за нещо - и това е нормално - той/тя е обмислил всички потенциални развития на проблема и не може да не се тревожи за последствията. Дева трудно стои на едно място - по-типично е да крачи из стаята - така се мисли по-добре. Някои Деви от нерви може да направят дори язва. А други кариера - Тодор Живков беше Дева…

Любовта на Дева е истинска, макар и понякога да ви си иска да ви я засвидетелстват по-топло и по-често. Те не си падат по състояния на загубване на ума - идва им недостатъчно стабилно ;-) Владеят страстите се и често така свалят мацки - коя жена ще устои на мисълта, че някой си отсреща е безразличен към нея. Той всъщност не е, но заради любовта не смята да забрави работата си, кариерата, спокойствието. Трудно сключват и брак - нали все много мислят. Момичетата Деви пък често са срамежливи, но не очаквайте да не са наясно за птичките и пчеличките - не се заблуждавайте от името на зодията - тези девойки могат да ви купят и продадът преди сте се усетили.

Сексът на Дева е спокоен и нормален - не ги провокирайте с нестандартни неща, за да не ги уплашите. Те са уравновесени хора - дори в леглото!

Дева често са красиви хора - хубостта им е земна и естествена и се впечатляват от чар и грация. И познайте още от какво… точно така - от трезв ум и разсъдливост. Очите и погледът им са...чисти. Няма друга по-точна дума. Няма смисъл да впечатлявате Дева с лукс - не че не обичат лукса, но рискувате да ви вземат за прахосник.

О, очарование, твоето име е Везни

Не мога да не започна с такова заглавие. Съвсем нямам някаква специална причина да държа Везните да харесат поредното ми зодиакално есе, но определено съм разтревожен лекичко. До момента повечето неща, които написах бяха харесвани от съответните представители на поредния отбор. За Везните обаче, човек няма как да бъде сигурен. Никога!

Някой беше казал, че характерът на Везни е равни части доброта, снизходителност, справедливост, склонност към спорове, упорита неотстъпчивост, философска логика и колебливост. Аз бих добавил от себе си и още по малко от всичко останало.

Или по много от някои неща - и както вече подсказва заглавието - първото, което не трябва да бъде пропуснато е обаятелност и очарование. Пазете се! Това не винаги е само качество - това може да е и оръжие. Усмихвала ли ви се е някоя Везна? Да, нали? А отказахте ли това, което ви е помолила, no way - иска ли питане… Бих се изненадал да чуя обратното.

Преди доста години (вече май стават пет) нормалните колебания за това дали да напусна родния си град, работата си, средата и приятелите си бяха буквално анихилирани с две-три усмивки на една девойка Везни, която срещнах тук в София покрай първото си интервю за работа. Единствения път, в живота ми, когато съм имал нужда да звънна на някой приятел след първа среща с момиче от непоносимо вълнение и да възкликна: “Хей, нямаш идея каква жена!” беше отново заради Везна (добре де, същата)… Изобщо понеже е рано да си говорим за жени-Везни, че текста е още в началото и рискуваме да обсебим цялата тема, засега първият извод е само акцент - неустоими са - вероятно и мъжете, въпреки че мен лично последните слабо ме интересуват, но според повечето астролози жената Везни е еталонът за жена - такъв някак дори недостижим - опасно умна, ослепително красива, невъзможно привлекателна. Ако ви трябва такава - сега е моментът - оглеждайте се кой има рожеден ден през октомври.

Везните е трудно да бъдат описани - дори Близнаци с вечните им промени могат да бъдат уловени, но Везни уж са толкова видими, а в същото време онова вечно люшкане насам-натам може да продължи толкова неопределено дълго и в толкова много посоки, че да изцеди всяко търпение.

Не случайно символът на зодията са везните в балансирано равновесно положение. Това е вечният стремеж на всяка Везна - хармонията и баланса. В равновесно положение всяка Везна се чувства прекрасно, щастливо и уютно… но… колко размишления, безсъния, колебания, терзания им е струвало това. Везните са се люшкали, люшкали, докато застинат в този покой.

Само подайте тема на някоя Везна и вижте какво се получава - ако лекичко сте подхвърлили някаква ваша лична позиция (демек сложили сте нещо на едната везна) това, което следва да очаквате е внимателно тълкувание на тезата ви (нещо като опипващ почвата оглед), след което контра-аргументи, които я подлагат на критика (за да залюлеят везната наобратно в стремеж към балансиране) ако се съпротивлявате спорът може и да се задълбочи, а ако се съгласявате постепенно ще стигнете до равновесния баланс. Обаче след много думи и тези и контратези. Везни са многословни. Думите за тях са играчка - хвърлят ги в пространството, стрелят ви с тях, комбинират ги самоволно. Думите за Везни са оръжие. Оставите ли им го, имате само един избор - да сте от техния отбор - другия със сигурност е загубил, но още не го знае.

Везните обаче не си признават, че обичат да спорят - всъщност те търсят баланса, оглеждат нещата от всичките страни. Те са измислили усукващите речта фрази, като “от друга страна”, “всъщност”, “в същото време” или “обаче”. Не е необичайно Везни да не знаят как ще приключи темата, едно е сигурно - те ще стигнат до извода премервайки всички за и против - бавно и внимателно. Ако не ви се спори с Везни (което винаги е разумният избор - иначе само отдалечавате момента на равновесието), можете да излезете от разговора. Те могат и сами да си спорят - на всяка своя теза ще търсят контра-тези, различни гледни точки, и никога няма да изпаднат в едната или в другата крайност освен само за известни моменти от време, когато едната паничка на везните е в най-горната, а другата в най-долната си точки.

Колебливи са - ама наистина много - чак нерешителни. Не е ли естествено обаче да са такива, след като сте прочели вече горното? Умуват много, чудят се, анализират. За всяко нещо, дори и за най-дребните. Ако вземат решение преди да са сигурни в него, може да бъдат нещастни и да продължат да се колебаят в последствие. Ако сте девойка влюбена в колеблива Везна навярно вие първа ще го бутнете в спалнята, докато той се чуди свалил ли ви е вече и дали трябва да спи с вас или да ви предложи брак, или и двете или… нито едното, и в кой момент точно, и дали изобщо (за всеки случай) трябва да попита евентуално родителите ви… всъщност… може би… Като стана дума и за брак - какво пък - нали сме в ерата на еманципацията - може би именно вие да трябва да му предложите. Стига толкова съм ви подсказвал…

Но наистина стига толкова и за колебанията, че моето земно равновесие придобива хроничен световъртеж. Но докато моето земно (телешко) търпение си е чиста проба инат, то Везни са търпеливи в истинския смисъл на думата. А и къде без търпение ще се справят с всичките си лутания. Майтапът на страна - колкото и колебливи да изглеждат Везни са и добри слушатели (понякога), добри приятели и си струва да не подминавате с лека ръка съветите им. Най-малкото защото техните везни са се люшкали насам-натам около проблема ви и в крайна сметка някаква тяхна добре обмислена идея взела, че е изкристализирала. Затова ги изслушайте - може и да говорят много понякога, но в никакъв случай не дрънкат празни приказки.

И сещате ли се от много умуване и колебания до какво са се докарали? Ами понеже никога не спират да мислят и мозъкът е най-тренираният им мускул те са кошмарно умни. Не се майтапя. Онази девойка за която споменах в началото не бе точно блондинка, но е светлокоса, усмивката и е заслепяваща, погледът дълбок и изпепеляващ, тялото и изглежда абсурдно добре (в присъствието и повечето фотомодели могат да излязат в пенсия) и в същото това време (точно това не очаквате да напиша)… опасно умна. Ако някой не е пробвал колко страшно оръжие може да е комбинацията от неувладяем женствен чар и кошмарен интелект, значи все още не се е чувствал безсилен. Ако някой ден обявят награда за фатална жена съм убеден, че ще спечели някоя Везна. Всъщност въпросната девойка споделя и досега, че мъжете се стресират и комплексират в нейно присъствие…

Везни не обичат конфронтацията по природа - трудно е да се скарате с тях - те не искат да се карат - те само спорят - елегантно, уверено, с усмивка… Мъжете също се усмихват пленително за 99,5% от нежното народонаселние на планетата. Внимавайте девойки да не попаднете под влиянието на някоя тяхна усмивка. После приятелките ви има да ви обясняват, че нещо не държи на думата си (колебае се всъщност), да ви питат не е ли малко вятърничав и бъбрив… късно е… Ако веднъж сте клъвнали на усмивка отиде да не се видя - де ще му излезе края…

Везни са хубави - имам предвид външно - почти без изключение - и двата пола. Всъщност няма как - нали Венера им е закрилник. Ако не всички са безумно красиви, то са поне хубави или симпатични. На всичко отгоре одухотворени. Те са търсещ знак - какво друго може да са колебанията ако не лутане в тъмното около някаква цел.

Всъщност Везни търсят хармония - онзи баланс, който да ги накара да се почувстват завършени, себе си, истински. За всеки от тях това може да е нещо специфично, но е някъде в златната среда - никога не заемат крайни позиции, добри дипломати са - да понякога в най-разбалансираните си фази може да скачат от крайност в крайност, но само докато амплитудата на колебанията бавно тръгне към покой. Все пак са въздушен знак.

Да същото написах и за Близнаци, но има лека разлика и тя, че чувствата, емоциите, релациите на Везни с нещата и хората около тях са истински, силни и искрени. Въпреки всички флуктоации - важните неща са важни и Везни няма да си позволят някакви моментни емоции да разбутат основите, на които са градили живота си досега.

Везни са интелигентен знак - със сигурност четат доста, говорят добре, с вечните си търсения почти са се докоснали до храмонията в изкуството, поезията, цветовете, визията - артистични са и ценят истински красивото усещане и впечатление.

Скорпион: No mercy - и хапе, и жили

Хапал ли ви е скорпион? Разправят, че боли! Други пък, че било смъртоносно. Със сигурност гаджетата скорпиони не се забравят лесно, нито пък магнетичния им поглед, нито жилото…

Ако имате Скорпион наоколо вгледайте се в очите му - не винаги ще го хванете, но има голям шанс да уловите онзи хипнотичен поглед, с който ако понечи ще ви превърне в жертва.

Спомням си, че като малък в паузите на спортните предавания течаха едни анимационни кратки скечове за всеки зодиакален знак. Най-голямо впечатление ми направи това за Скорпион. Представляваше една полянка с дръвче, тревичка, слънчице - идилия… и един скорпион, който се донесе отнякъде на ливадката. Разходи се няколко пъти насам-натам, след което я захапа от единия край и я изяде, след това изяде дървото, после и Слънцето и накрая около него не остана нищо. След кратко колебание захапа опашката си и се самоизяде сам, като останаха да му щракат само челюстите. След още кратко колебание, очевидно размисли и взе че се изплю обратно… но само себе си…

Едва ли може да бъде създадено по-добро анимационно хайку за зодия Скорпион. Те са точно такива, решителни, целеустремени, своеволни и често безмилостни. За разлика от Риби, които са дълбоко емоционални и Рак, които са раними, третия воден знак Скорпион е стихиен. Той символизира точно онази вода, която бясно се вълнува, залива брегове, размята скали. Стига да се ентусиазира… А той се ентусиазира лесно. Няма по-лесно нещо от това да запалите един Скорпион (и за секса е вярно, но затова по-късно - като заспят децата) - само му подхвърлете интересна идея и вижте какво става…

Скорпион е толкова самоуверен, че напълно вярва, че за него няма невъзможни неща. Няма мацка, която да не мечтае за него (дори, когато обратното е повече от очевидно), няма бизнес, който да не може да увладее, няма внимание, което да не заслужава да получи.

Скорпион винаги е повече деец, отколкото зрител, но и в същото време повече консуматор, отколкото съзидател. Трудно понасят безличното, безцветното и ограниченията. Дразни ги скуката, липсата на движение, и тяхната сила е в динамиката.

Скорпионът добре прикрива себе си, нещо което е наследил от Рака в кармичното колело. Но докато (почти) всички виждат как Рак дълбоко прикрива нещо в себе си и единствено не е ясно какво, то Скорпион е непрозрачен в истинския смисъл на думата, докато не дойде момента да извади скритата карта и да надцака. Те не са зли и лоши - просто са си такива - атакуващи в добрия смисъл, дейни. Ако не сте готови да понесете нещо неприятно за вас не питайте Скорпион - той ще ви зашлеви с жестоката гола истина. Ласкателствата му са леко чужди - всъщност са направо под достойнството му. Имайте наум, все пак, че това е неговата си истина anyway.

Скорпион са верни дружки - в компанията ми от университета бяхме неразделни една четворка приятели (е, и гравитиращото около всеки от нас и непостоянно като присъствие някое момиче) - трима Телци и един Скорпион. Скорпионът твърдеше, че тримата нямаме нищо общо (една вярна в неговите очи гола истина) и беше много верен и предан приятел, поне до момента, в който лекичко не го настъпиш - може и нищо да не ти се случи веднага, но преди да е забравил, това твое навнимание ще ти бъде върнато с лихвите под форма на скорпионско ухапване. После пак може да сте приятели… Няма проблеми.

Разправят, че Скорпион са най-сексуалната зодия. Или поне така разправят самите те за себе си. Или, че който не е имал гадже Скорпион едва ли не нищо няма да разбере от живота… Може и така да е, но да не забравяме за болните понякога амбиции на Скорпионите. Добре, де - аз съм имал гадже Скорпион… Помилвайте ме…

Скорпион са страстни и проницателни - това все пак е воден знак - няма как да бъде другояче. Казват, че трябва да познаваш добре тази зодия - точно по две причини - едната за да се защитаваш, а другата за да откриеш по-съвършеното същество. Вярно е… и за двете… Ама наистина!

Всъщност ако сте Скорпион този текст е напълно безполезен за вас, а ако сте в обсега на Скорпион вече каквото и да ви напиша ще е късно.

Затова най-разумното е да се спрем до тук и да не си губим повече взаимно времето.

Стрелец - един добронамерен клоун

Стрелците са прями хора, те трудно крият емоциите, обикновено носят сърцето си на длан и веднага можеш да разбереш какво им е. Помагат на приятели и познати с удоволствие. При тях няма дълбоко скрити слоеве, заключен душевен свят, който да преоткриваш с години. Те са искрени и открити хора - толкова искрени, че чак понякога недипломатични.

Ако искате да научите истината за себе си - попитайте някой Стрелец (или Скорпион), но само ако ви стиска. Те са безпощадно откровени. Да, знам че гаджето ви е казал, че не харесва жени с големи цици и вашите са напълно по вкуса му. Стрелец обаче ще ви каже, че тези на гаджето ви със сигурност са по-големи от вашите. И докато повечето ви приятелки ви успокояват, че сте апетитно закръглена, Стрелец ще ви заведе в магазин за дрехи за хора с наднормено тегло и радостно ще ви обясни, как там има страхотни неща за дебели.

При това отново точно толкова ще се стъписа като види вашето сконфузване на лицето ви. Той/тя всъщност не е искал да ви нарани (напълно вярно!), но понеже каквото му е на сърцето, това му е и на устата… Казах ви, че не са дипломатични… Но понеже са добронамерени, ще се напънат да изгладят нещата… Ей, сега вече си намерете тапите за уши или си намерете бронежилетка. Горките Стрелци не могат да не бъдат добронамерени и да се опитат да оправят кашата, но в същото време не могат и да не бъдат искрени и недипломатични…

Няма да ви разказвам докъде могат да стигнат - вече ви се е случвало - да той/тя е зодия Стрелец. Без никакво съмнение. Всъщност хората ги харесват много именно защото са добронамерени. Ако се чудите къде са Стрелците - търсете си в центъра на компанията - те обичат да се забавляват и да са в центъра на шумотевицата, дори и самите те понякога (много рядко) да са мълчаливи. Хората ценят тяхната, понякога леко болезнена, искреност. Защото Скорпион е също толкова откровен и искрен, но той няма дори да опита да поправи недипломатичността си - той счита, че ако не можете да приемете истината, проблемът си е изцяло ваш. Докато Стрелец хапе неволно и му личи отвсякъде - как да не му прости човек.

Някъде бях чел, че Стрелец приема живота като един шарен цирк, в който той е един клоун с огромна усмивка, смешна шапка и звънчета по крачолите на панаталона си на розово-сини точки. Май не може да има по-точно сравнение…

Стрелците са умни и симпатични хора, с лек характер (макар и понякога емоционално избухливи в сериозна степен), които гледат на живота от светлата му страна. Опитват се да се пързалят по повърхността на нещата и проблемите без да се заравят много в тях. Да, това понякога ги прави лековати и несериозни. Ако трябва да сме по тяхному честни - направо повърхностни, но това в никакъв случай не ги превръща в хора, които не могат да се справят с живота си или пък не знаят какво искат от него.

Обичат много пътуванията, екскурзиите, планината и морето. Обичат флирта, закачките, шумните компании. Изключително много са привлечени от блясъка. Дори когато знаят, че няма да се чувстват добре в някоя среда на богаташи и сноби, трудно ще устоят на изкушението да се докоснат до блясъка, известността и славата. Е, никой не е идеален…

Стрелец е флиртаджия, който спокойно може да се конкурира със сваляча Скорпион. Разликата е само в това, че не използва непозволени средства и напълно откровен. Със Стрелец винаги ще знаете, че ви харесва в леглото, но няма намерение да се жени за вас. Спомнете си, че ви е казал любовница, а не съпруга. Връзките за три дни са нещо чудесно и ободряващо, според неговата натура и по никакъв начин не се чувства неловко ако има две-три такива седмично и по едно и също време.

Около него е интересно и ако не искате след три дни да ви е забравил пригответе се да сте му интересна и вие. Как се прави ли - тичате след него из планината, карате колело, ловите риба, смеете се на вицовете му (Стрелец не може да разказва вицове), разсмивате го, носите му кафе в леглото, давате му да пие шампанско от пъпа ви и каквото друго щуро в хрумне…

Оставете го обаче да ходи сам на футболните мачове с приятели, да се закача с колежките в службата - нищо страшно няма да се случи - вие знаете, как да му се харесате. Ако обаче му отнемете свободата и му висите на врата всяка негова свободна минута - сте го загубили forever. Всички мъже имат нужда от свободно време за себе си - не свободно от офиса, свободно от вас - за техните си мъжки занимания. За Стрелец това е с 10% по-важно от всички останали.

И ако се превърнете в неговата мечта някой ден той ще се събуди и ще ви каже, че не е срещал някого, с когото да му е толкова добре. Няма начин той да стане вашата мечта - ако го искате вие ще сте неговата - решавайте. Когато обаче ви каже горното, е вашият зведен миг, кажете му, ей така съвсем повърхностно и между другото, че сватбените купони могат да са голяма веселба ако ги направиш интересно и нестандартно (примерно под водата или на яхта в открито море само по бански), че от известно време се чудите какво ли е да гледаш малки дечица да припкат наоколо и да ги водиш на екскурзия или на риба заедно със себе си. Или пък колко гот ще е да ги направите под открито небе в някоя лятна нощ в планината или на плажа… Ей, така - съвсем като забавен експеримент…

Не е нужно да ми благодарите за съветите, ще си оставя банковата сметка в края на текста…

Козирог - свят върху твърдостта на копитото

Нали сте виждали как дивите кози катерят някакви абсурдно стръмни планински склонове? По начин, който дори малко алпинисти биха се осмелили. Подобно на своя животински прототип и хората от тази рогата зодия са амбициозни и целеустремени, не се плашат от трудностите (поне не много) и някак носят с уютно примирение кръста си на вечно катерещи се, запътили се нанякъде хора.

Не оставайте с впечатлението, че те не знаят къде отиват. Нищо подобно! Козирог е разумен и пресметлив - той знае прекрасно накъде се е запътил и каква цена е склонен да понесе. Козирог не харесва хаотичните и лековати ситуации. Неясните ситуации ги тормозят. Лекомислието и лентяйството пък да не говорим.

Козирог е целеустремен - има толкова трудни цели, че с право се опасява, че човешкия живот е твърде кратък за да ги достигне. Склонен е да пропуска малките радости в името на голямата цел. Той се вижда като авторитетна личност с достойнство и значимост във всяка ситуация и често напасва поведението си в този имидж. Това пък доста често ги кара да изглеждат горди, сдържани, дори студени. Истината не е точно такава, но Козорог наистина може да бъде един изтъкан от студен разсъдък, честолюбив хроничен песимист. За щастие не постоянно.

Козирог се ведри и мили хора при първи срещи. Дори обаятелни. Принципно обръщат внимание на външността си и изглеждат добре. Обикновено спортуват нещо - често планински спортове (какво да ги правиш козлета) - ски, туризъм, или нещо свързано с доста движение и тичане като тенис например. И такива, как да кажа… индивидуални спортове…
Обичат да се шегуват - понякога много… но внимавайте с шегите насочени към тях - границата на търпимост им е малко нисичка. Не е изключено да се обидят от нещо, което самите те към другите не считат за толкова раняващо.

Козирог в есенцията си са материални хора, което няма как да не е така предвид земната им природа. Дори да е философ или естет при Козорог винаги ще съществува егоистична жилка. Преследват своите неща и ползи - своя дом, своя успех, своята кариера, своята любов. Обичат работата си и ясните, спокойни, очевидни и стабилни неща.

Козирог не е експериментатор - той не тръгва към някаква неясна цел. Той трябва да знае точно къде отива - иначе обратното го уморява, влудява, отчайва. В същия момент Козирог има дарбата да се домогва до целите си и да добива блага. Проблемът му е, че не може да се отпусне да ги консумира. Козорог, често много лесно подминава незабелязано щастието. Радостите на мига са твърде дребни за него за да се отклонява от пътя си към голямото щастие.

По характер са честни и непреклонни, умни, разумни, стабилни, но понякога по-бедни на чувства… може би заради непрекъснатата им целеустременост.

В същия момент това са лъчезарни хора, живеещи с поглед навън. Нуждаят се и създават непрекъснато нови впечатления и запознанства. Интересува ги обаче светът на видимото - това, което може да бъде пипнато. Дори в най-идеалистичните си настроения те са ориентирани към реални стъпки и постижения и дълбоко презират всички въздухари, които само плямпат и все спасяват света, а нищо не постигат реално. Най-готиният мениджър, който съм имал досега е бил зодия Козирог, макар да подозирам доста силни други зодиакални влияния върху точно неговия характер.

Манията на Козирог е сигурността. Той не понася да не е наясно с утрешния ден - да няма покрив над главата си, да не знае какво ще му се случи, да не е сигурен в намеренията на любимия човек, да се остави на някой да се грижи за него. Абсурд! Козирог трябва да е здраво стъпил на копитата си и да е вперил поглед към върха на ей оная остра скала там. Толкова…Изненади, криволичения - не мерси - навярно ходейки по такива скали всеки миг невнимание е опасен…

Козирог е склонен към дълбоки депресии и меланхолични състояния повече от всеки друг знак в зодиака. И това не са моментни изпълнения - Козирог може да прекара седмици, да не кажа месеци така. И нищо не е в състояние да го извади от там дето се е закеркенечил. Стои си там на скалата насред планината, гледа лошо и не помръдва оттам, дори не блее.

В такива моменти е склонен да отблъсква и приятели и близки хора, докато не му отмине. Дори да ги наранява. Ако пък не му подадете ръка може завинаги да ви зачеркне от живота си. Изобщо единствената зодия, която съм виждал разумно и целенасочено да гази с кални обувки през емоциите на близките си хора заради някаква глупава депресия е Козирог - при това лично цели два пъти. Навярно понеже лесно загърбва своите чувства, Козирог счита, че и с останалите това е така.

В работата си Козирог е перфектният работохолик - не жали нито сили, нито време. Приключват всичко точно в срок и в детайли. В същия момент държат на правата си и ги отстояват. При среща с непознати Козирог е вежлив и дори твърде официален. Винаги се държи с достойнство и винаги разграничават - работата си е работа, а личното лично.

Заради специфичната си чувствителност Козирог се жени или твърде млад, когато е по-импулсивен и безразсъден или после някаква нерешителност го кара да го направи твърде късно. Говори се Козирог е знак, който дава най-много стари моми и ергени. Всъщност обаче всеки Козирог младее и определено е по-привлекателен и красив на 35 отколкото на 19.

Козирог обаче с стабилен партньор, родител, любим - темпераментът му е бавен, но усточив и благ. Повечето му проблеми с емоциите са, че той всичко пречупва през разума. В никакъв случай не може да остави сърцето си без контрол и това го прави хладен и сдържан. Навярно заслужава Нобелова награда този, който е измъкнал любовни клетви и безусловна отдаденост от Козирог, но ако се почувства на сигурно и стабилно място, с верния партньор, на който вярва (някоя Дева или друг Козирог, най-добре) той може да свали маската и да стане сантиментален, раним и нежен. Парадоксалното е, че Козирог ужасно се страхуват от самотата - осигурете им домашен уют и спокойствие за да бъдат истинското си аз. Сложни характери са… и не е лесно с тях - непрекъснато ограничават вътрешния си свят с някакви бариери, драми или ограничения. Трябва непрекъснато да ги печелиш отново и отново.

Грижат се добре за семейството си, за децата си, възпитават ги нежно, но уверено. В дома на Козирог е спокойно и сигурно, макар и понякога не особено уютно и подредено.

Водолей - между сърцето и разума

Много ми трудно да пиша за Водолей. Адски трудно проумявам тези хора. Почти винаги, когато някой извади от равновесие моите нерви и подреденост или ме доведе до отчаяние заради неговата вятърничавост или непостоянство, то той се оказва Водолей (към 75% от случаите). При това го прави разумно, интелигентно и с добронамереност, която никак не би оправдала желанието ми да му извия врата. Но това е нищо.

Личният ми проблем е, че когато съм се раждал на хоризонта е изгрявало не кое да е, а именно съзвездие Водолей, което е татуирало този знак като мой асцендент. И когато Водолеят в мен надигне глава, елате да видите какво се получава. И докато Марс, Венера или Луната добавят някакви щрихи към нечий характер, то асцендентът като едното нищо може да обърне слънчевият ви знак нагоре с краката. Но понеже така и така съм се захванал да пиша, а и Рибите вече потропват нервно с перки по стените на аквариума, няма как да прескоча зодия Водолей. Пък да видим какво ще излезе този път…

Абе...Хипитата са нещо като Водолея. Интересно дали е имало изследване какво е било съотношението на тази зодия в онази общност. Водолеят като един типичен въздушен знак е завеян и летящ в облаците мечтател със силно изразена вятърничавост. Нещо като Близнаци. Даже подобно на Близнаци, който винаги е няколко души в една опаковка, и Водолей си има дилема. За характер така чувствителен и възвишен е много лесно да се предположи, че емоцията е водещата сила на Водолея, истината е наопаки - въпреки лакътушенето (спомнете си колебливата Везна) Водолей слуша приоритетно гласа на разума си. Ако някой открие как го прави да ми прати поща, ще го спомена в мемоарите си, но аз до днес не съм проумял.

Водолеят се разпознавал по особения и малко отнесен поглед, в който уж нещо трябва да прочетете, но някак си не успявате. Не се комплексирайте, нормално е един Водолей да е по-умен от вас - една от отличителните му черти е абсурдната интелигентност. Въпреки, че се сещам за едно изключение от женски пол, при това с недостатъчно руса коса.

Урановите хора са и чувствително свободолюбиви - те са бунтари по природа - тези хора непрекъснато живеят с усещането, че старото е изживяло времето си и светът трябва да бъде побутнат към резки революционни промени. Но понеже е умен като го изказва на глас ще подмени революцията с еволюция. Е, дипломацията не е първата им сила, но не е и като да не я владеят.

Водолей са забавни, оригинални и независми характери. Около тях е интересно и шарено, но могат да бъдат и надменни и вироглави. Принципно предпочита шумните и многолюдни компании, но често има нужда и от своята си глътка самота и спокойствие.

Водолей непрекъснато анализира ситуациите и хората около себе си. Умее да задава и доста недвусмислени въпроси, когато му е нужно да изясни нещата. Интересни са му загадките и тайнствените хора. Ако не намери у вас причина да проведе невидимото си микроскопско изследване бързо се отегчава и ви изоставя. И въпреки, че приятелите са нещо важно за него той често не може да надмогне природата си да търси нови и нови интересни запознанства и да позабравя старите приятелства, когато те се изхабят и не искрят с предишния блясък.

И в интимния си свят Водолей трудно подарява сърцето си. Истината е че като млад изпитва панически страх от обвързване и предпочита кратките връзки, свободната любов и съжителство. Въпреки, че доста Водолеи се женят и твърде млади (вероятно когато все още успяват да подтискат разума си) - друга тема е колко са щастливи след това.

Над Водолей има някаква странна орисия за самота. Дали защото дори приятелите не винаги разбират утопичните му мечти, дали защото единствено той сам успява да се разбере напълно (с известни уговорки), но това е факт. Водолей често остава сам по две причини. Другите го оставят да се рее в облаците или той ги е зарязал посред пътя, защото са скучни и шаблонни типове.

Водолей сякаш вечно живее някъде там утре, вгледан в неща, които още не са се случили. Само отвреме на време може да го уловите тук в настоящето.

Може би затова в партийните списъци на тази зодия бъка от гении… Дарвин, Едисон, Пастьор, Дикенс, Рузвелт, Линкълн, че дори Галилей са Водолеи. Злите езици твърдят, че и голяма част от посетителите на психиатричните клиники са от същата зодия, ама то и Джордано Бруно е изгорен на клада.

Мирогледът на Водолей е толкова широк, че трудно се побира в тесногръдието на ежедневните хора. Водолей няма никакви предразсъдъци. Склонен е да приема всички за приятели (след обстоен pre-check test), обича да посреща гости и в сърцето му има място за кого ли не. Това обаче съвсем не означава, че някой друг може да се разпорежда с живота му. Неговото мислене не приема съвети - Водолеят мисли, че вътрешният свят на всеки е нещо лично и не позволява някой да му се меси. Индивидуалността му не търпи неуважение.

Ако спечелите за приятел Водолей той ще бъде лоялен, изобщо няма да се интересува, как ви оценяват другите или какво говорят за вас. За него важна е неговата собствена преценка. Не си правете илюзии, че вече не ви е анализирал подобаващо.

Водолей е умен, притежава абсурно умение да се концентрира, попива много информация, която някак си синтезира и забравя в последствие с изключение на някаква есенция, която навярно останалите наричат мъдрост. В периодите си на разсеяност обаче, които като че ли не са малко може и да е тотално непълноценен - ще предпочита да се самосъзерцава, да търси себе си, да гледа небето - докато не се развихри отново с пълна сила и за отрицателно време да работи по-прецизно и читаво от всеки друг. При това с мощта на развилнял се тайфун.

Водолей никога няма да направи извод или заключение, което не е прекарано през проверката на разума му. Но веднъж направил това, трудно някой може да промени позицията му. И нещо важно, което може да ви спести много нерви, време и усилия - Водолей обича да променя света, но не и себе си. Това са широко-скроени хора за всички световни проблеми, но вече ви казах как гледат на вътрешния си мир. Не пипайте там!

Риби - мъдростта на страстта и емоцията

Риби навярно е най-интересният зодиакален знак. Разглеждайки зодиакалния кръг ще видим, че ако Овен е Бебето на Зодиака, с неговата първична импулсивност във всичко, то Риби е Завършеността - мъдростта и интуицията, която човек е натрупал по пътя на дните си. И докато повечето знаци се колебаят между чувствата и разума си, то Риби вече знаят отговора на тези колебания. Съвсем друга тема е дали умеят да следват това знание.

И ако се вгледате в своите приятели Риби наистина ще откриете как сякаш едно малко дете е преминало, пораствайки, из всички зодиакални знаци и си е избирало какво от тях да добави в характера си, докато стигне зрялата мъдрост на Риби. Да, знам - сега ще ме попитате дали Риби е символ и на смъртта в кармичния кръг. Ами след като Овенът е началото, а Риби краят - отговорът би следвало да бъде “Да”, но нека това не ви натъжава. Според последните социологически изследвания, по непредставителни извадки, около 105% от Риби вярват в прераждането. И ако наистина се вгледате много дълбоко в тях ще видите, че интуицията им говори неща, които е трудно да са гепили само от една обиколка на колелото.

Факт е обаче, че Риби носят у себе си идеализма и ентусиазма на Овен (забележете, че са пропуснали да копират агресивността му), разумната кроткост на Телеца, ума и дар словото на Близнаци, прями и щедри са като Стрелеца, развили са до болка чувствителността на Рака (и малко странното им чувство за хумор), закачливи и общителни са като Лъв, предани като Козирог, добри организатори като Дева… да продължавам ли… Хайде да им обърнем персонално внимание, че те никак не обичат да бъдат сравнявани, а и се засягат лесно, да им се не види… И без това единствено от вас зависи какви ще са те - дали унили като разплакано лунно дете или слънчеви и весели като малко Лъвче…

Не, не съм се объркал - от вас зависи - не от тях… Представете си Риби като едно емоционално огледало, което отразява емоциите на всички, които ги заобикалят. Ако хората около тях са весели и мили - те се превръщат в прекрасни и любвеобилни същества, от които струи топлина и сърдечност. В същия миг попиват, сякаш с някакви невидими пипала, всяка тревога, която вие си мислите, че сте скрили дълбоко в себе си. Не - те са един невероятен емоционален рентген, който веднага ще открие, че нещо не е наред и вместо да се прави на клоун, рибката ще доплува някак елегантно до вас и ще ви запита какво не е наред по начин, който някак си ще ви остави в невъзможност да не излеете душата си.

В същия момент Риби трудно могат да открият някой друг, който да улавя трептенията им. Личната драма на всяка Риба е, че те са обречени да отразяват другите и да не могат да открият своето отражение у никого.

Като казах доплува - имате ли познати от тази зодия - забележете как ходят - особено ако са момичета. Не може да не забележите колко плавно и някак грациозно и с финес се движат, сякаш плуват във въздуха. Риби рядко са много високи, не винаги са с най-перфектните пропорционални тела, но почти винаги са обаятелни и очарователни, а немалка част от тях направо красиви.

Риби е знакът на чувствата и страстите - емоционални и раними са, дори момчетата, на които им личи по-малко. Ненавиждат сухотата на нещата, ежедневната сивота, хищната практичност, вещите, човешките сблъсъци. Те винаги ще се стремят да търсят хармонията - дори там, където няма никаква разумна причина да съществува. Жаждата им за добро е непобедима. Търпеливи са, склонни са да загърбват себе си, в името на така лелеяната хармония. И както не е трудно да се предположи много от тях са хора на изкуството или се увличат по музика, рисуване, красота, естетика и дори… мистика…

Юго, Стайнбек, Микеланджело, Корсаков, Шопен, Хендел, Гагарин, Терешкова, Коперник, Елизабет Тейлър, Синди Крауфорд, Шерън Стоун, Орнела Мути...все Риби - дори Айнщайн! - ами замислете се - неговата теория на относителността дали е повече физика или изкуство… Само една Риба може да си сътвори една относителна реалност и да си се рее в нея, махайки невъзмутимо с перки. Не знам дали съществува статистика какъв процент от хората на изкуството са Риби, но ако вече се чудите къде да си уловите Рибка, навярно не е лоша идея да пуснете въдиците на някой концерт, в галерия, зад кулисите на театъра или пък на някой art-купон - колкото по-артистична е атмосферата, толкова по-богат и шарен ще е улова. (Само внимавайте да не попаднете на някоя нежна двойка от силния пол - Риби си падат по подобни екзотики в моралния си калейдоскоп).

А ако вече си имате Риби - пазете я от алкохол и наркотици - те се пристрастяват лесно - към вас, към старите картички от бивши обожатели, към какво ли не - а волята им не е силна за да се откажат от каквото и да било, с което са свикнали.

Риби се появяват на този свят с идеята да гледат света през имплантираните им по default розови очила. Даже и добре да познават реалния свят, много често (разбирай непрекъснато) това изобщо не им пречи да си живеят в своя подводен свят, пълен с красота, добродетели и благородство. Колкото по-гадно животът ги изплисква от уюта на океана им и те пльосват с облещени очи и жлътнали кореми на пясъка, толкова повече се вглъбяват в себе си и се налага някой да ги измъкне от вцепенението им за да ги пусне пак в аквариума.

Риби обичат морето, водните басейни, стоят дълго в банята под душа или ваната. Нормално - за воден знак като тях. Същото правят и Рак и Скорпион. Не обичат много да се надбягват с времето - предпочитат да заспят, когато им се доспи, да стават от сън в късния следобед. Трудно се вписват в корпоративните представи за прецизност. Най-добре за тях е да имат малък собствен бизнес, който да управляват със съдружник или да упражняват някаква свободна професия.

Символът на зодията е две риби, които плуват в противоположни посоки. Прилича ми много на Ин и Ян - черното и бялото, доброто и злото, разделението и единството им. Всъщност изненадан ли е някой, че Риби толкова много са се вгледали в тази пуста хармония.

За Риби животът е театър - той е мечтател, който се вглежда в детайлите, търси символи, чувства, предчувствия. Съчувства на който и където може. Когато Риби предчувстват, че нещо ще се случи, то обикновено се случва.

Риби са всеотдайни приятели, грижовни родители, и доста често чувствителни и безпомощни като деца. Много Риби с години плуват по течението преди да осъзнаят, че трябва да променят нещо около себе си. Това е зодията, най-склонна към брак и обвързване, но често това не ги прави щастливи, защото се влюбват толкова отчаяно и безвъзвратно, че интуицията им не винаги успява да заработи. А после пък вместо нея сработва вроденият им инстинкт към приспособяване и напасване. Започват да отразяват човека до себе си. Опасно е да бъдат с човек, който е в състояние да ги загърби и подчини.

Риби трудно се ангажират с конкретно мнение - колебливи са и предпочитат уклончиви отговори вместо “да” или “не” - дори за нещо много важно или пък нещо съвсем дребно. Както до преди малко са мокрили със сълзите си яката ви, така след малко могат да се разсмеят със своя звънлив смях, сякаш някой е натиснал някакво копче. Може и двете състояния да са истински, а може нито едно от двете да не е било искрено. Няма как да разберете, всъщност те и Риби не знаят. Казах ви, че за тях животът е пиеса, а в него има и сатирични и драматични роли. При тях всичко е илюзия - дори реалният живот. За да ги разбереш трябва да си на тяхната вълна, да освободиш цялото си въображение.

Не се заблуждавайте обаче, че това са слаби характери - те могат да носят на гърба си многочленно семейство с всичките грижи и отговорности, да управляват семейния бизнес и да спасяват света, членувайки в поне три обществено анагажирани организации. И всичко това едновременно. Шарени хора са. Сред познатите ми Риби има хакер, който е много читав IT консултант. Друг, който е човек на изкуството, което не е никаква изненада, разбира се. И още един, който пък се занимава с право. И могат да носят по много. А, да и повечето от тях се занимават с какво ли не още. Примерно юристът може да пише и софтуер, а IT консултанта може би тайно да е гениален художник например, но не знам със сигурност - още не се е издал…

Риби не са най-верният знак в зодиака - точно наобратно. Познавах една девойка Риби, която преспа с много добър приятел на нейното гадже, само защото той бил толкова готин, а още девствен и това му създавало комплекси. След което веднага отиде да се изповяда на гаджето си, разбира се…

Да, знам какво си мислите - но не е това. Просто за Риби емоционалната изневяра е далеч по-страшна от физическата и не съвсем безболезнено, но приема и двата и вида горе-долу спокойно. Навярно затова някак си очаква така да бъде приета отсреща и неговата/нейната.

Не бързайте да ги съдите с вашия аршин. Техните морални категории са различни от вашите, тесногръди същества такива. Примерно, от всичките ми познати и приятелки жени единствено една Риби изобщо не крие (включително и пред съпруга си, защото тя е омъжена и има дете), че и е адски любопитно да опита секс с някоя друга жена. Не - тя не е хомо - дето се вика, проверено е - със сигурност. Тя харесва мъже. Просто за нея това е експеримент, а не изневяра. Нямам идея как го оценява съпругът и, обаче. Но идеята беше, че това са особен чешит емоционални изследователи. А - да, Риби са и невиждано любопитни… И искрени… Нищо не крият. Сърцето си носят на длан, затова не злоупотребявайте с тях. Невинни са.

Сантиментални - родени през март, какво да ги правиш - променливи настроения, наранени чувства, невероятно изразителни очи. Само една Риби може да ви гледа, за нещо съвсем дребно така, сякаш сте убили невинен човек.

Източник: Yovko

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ka
    Katie
    0 0
    08:34, 21 апр 2020
    Казвам се Кейти Мартин и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р ogundele страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия, и това заклинания са безвреден, този човек е много мощен човек, сключих споразумение с него да споделя името си в интернет, затова правя това сега. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Той е 100% реален и мощен.
  • 2
    Ma
    Mayer
    0 0
    10:53, 17 ное 2020
    Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга ми след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445. Той ми каза да не се притеснявам, че съпругът ми ще се върне при мен след 24 часа, точно след работата си, съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, какво голямо чудо направи д-р Огунделе, радвам се да го оставя всички знаете, че този заклинател има силата да върне влюбените и да реши други проблеми в отношенията. Заради него сега съм доволна от съпруга си, благодарение на д-р Огунделе. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него на неговия WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com
  • 3
    Li
    Lisa
    0 0
    14:07, 21 дек 2020
    Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.
  • 4
    Mi
    Mike Travis
    0 0
    16:36, 27 дек 2020
    Аз съм Майк Травис, искам да споделя новината за това как бракът ми беше възстановен от великия заклинател на име Д-р Огунделе, след неговото заклинание, направено 24 часа по-късно, жена ми ме извика по телефона с молба за прошка и това чудо се случи точно след 24 часа след работата на д-р Огунделе. Съпругата ми се прибра у дома благодарение на д-р Ogundele за добрата му работа, ето съвет към всеки, който чете това сега, ако имате някакъв проблем, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. имейл: ogundeletempleofsolution(at)gmail.com. Той има всички решения на всеки проблем.
  • 5
    Sk
    Skylar Budd
    0 0
    12:08, 8 яну 2021
    Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих номера на WhatsApp на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.
  • 6
    Ch
    Chris Foy
    0 0
    20:09, 12 фев 2021
    Страхотна новина:
    името ми е крис фой, толкова счастливам, че моята съпруга ми се връща тя сега обича и сама ме уважава. Нищо я питам, че той прави. Всичко благодаря на д-р огунделе, голямият магазин този човек е най-добрият и правилен напред малоголив кастър, който ви казва истината и ще получите резултат под 24 часа, мощен е д-р огунделе е много достоянен човек, казвах му, винаги ще споделя мояте свидетелства, защо това споделям тук. Ако вас се нуждаете от вашата любов, или имате лични животни проблеми, свържете се с др. Ogundele на чат чайно или viber: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution(at)gmail.com
  • 7
    Su
    Susan Mile
    0 0
    14:08, 17 апр 2021
    Свържете се др. Сака за мощен магазин, за да ви помогнете да върнете вашият любовник възможност как долго се разкрихте или който може да бъде сега, д-р сака ще ви помогне да ви върнете в рамките на 24 часа, той като ми помогне, това мъжът е премно мощен и честен контакт д-р saka на WhatsApp или Viber Chat: +27634201775 и имейл: sakasolutiontemple@gmail.com. Казвам се Сюзън Майл, споделям свидетелството си, този човек е истински и мощен.
  • 8
    Ke
    Kevin Silva
    0 0
    23:48, 22 апр 2021
    Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака направи заклинанието си, съпругата ми ме отблокира! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си ... Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.
Последни новини