Зодиите, на които все някой друг им е виновен

Уважение, взаимно привличане и състрадание – това са нещата, които всички желаем да имаме във връзката си. Но не всяка романтика е тази, в която намирате човека на мечтите си и всичко е идилично.

В някои връзки например не любовта, а нуждата от контрол и сигурност могат да бъдат движеща сила. Факт е, че има много хора, които използват вменяването на чувството за вина у своите партньори, за да могат да ги манипулират. По този начин те съзнателно или несъзнателно се опитват да контролират отношенията и/или да ги насочват в посоката, в която желаят.

А ето и кои са 4-те зодии, които най-често вменяват вина на своя партньор, за да докажат своята гледна точка.

Дева

Като перфекционист, човекът Дева вярва, че винаги е прав и никога не може да направи грешен избор. За него може да се окаже абсолютно невъзможно да приеме мнението на някой друг – дори това на партньора си. За да спечели дебата, личността Дева често започва да се заяжда и да кара своята половинка да се чувства виновна за ситуацията. Независимо дали закъсняват за парти или са направили твърде скъпа покупка, в очите на Девата партньорът ѝ е този, който трябва да поеме цялата вина. Като цяло Девите са властни в любовта и не са особено толерантни към чуждото мнение.

Скорпион

Скорпионите често вярват, че това, което чувстват, е правилно и често се стремят да бъдат най-добрите любовници във всяка връзка. За да докажат нещо и да спечелят спор с партньора си, те могат шумно да обсъждат въпроса. Това може да кара партньора им да се чувства виновен, тъй като той осъзнава колко много означава въпросът за Скорпиона. Така партньорът им отстъпва, а Скорпионът не се съобразява с неговата гледна точка. Скорпионът успява да вмени чувството за вина у половинката си, най-вече чрез настойчиви комуникация и поведение. Хората от този знак просто понякога не успяват да усетят какво е и какво не е приемливо във връзката, за да е хармонична тя.

Козирог

Козирогът гледа към отношенията на своите родители и братя и сестри с техните партньори като на ръководство за собствените си връзки. Така че понякога той може да забележи, че тези двойки предизвикват чувство за вина на партньора си като форма на емоционална манипулация. Ако Козирогът избере да подражава на това, той може да навреди на връзката си, без да усети. Козирозите по принцип не обичат да нараняват чувствата на половинките си, но понякога го правят, именно за да наложат своята гледна точка. Козирогът трябва да се довери на инстинкта си и да изгради здрави взаимоотношения със своя спътник.

Лъв

Лъвът често отказва да бъде държан отговорен за каквато и да е вина. Той може да изисква от половинката си определено поведение, но самият той да не се съобразява с нейните нужди и изисквания. Често самодоволният манталитет на Лъва е причината той да смята, че неговите нужди трябва да бъдат издигнати над тези на партньора му. Понякога Лъвът поставя любимия си човек в неизгодна позиция, само за да спечели дебата си с него. Той му вменява вина, която обаче спъва отношенията.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини