10 °C

Обновиха "Искра" за над 1 млн. лева

Вчера официално беше открито обновено за над 1 051 000 лв  производство  във фирма „Искра“.  Извършени са инвестиции по ОП „Конкурентоспособност и технологично обновление на българската икономика“. В отделните производствени сектори- цеховете: „Плетачен“,  „Хекели“, „Тъкачен“,  „Подготвителен“ и „Багрилен“, са закупени машини от водещи производители в Европа – немските Херцог и Алмиг, швейцарските Якоб Мюлер, SSM и „Прециза“, испански „Риос“ – фирми, някои от които са над 100 годишна история. Изготвена е и маркетингова стратегия. Проектът на фирмата е за 840 000лв, от които 40%са от самофинансиране. Очаква се по програмата да бъдат възстановени 379000лв. Освен машините, подновена е сградата на цеха, закупен е компресор, оборудване за лаборатория и др.

На практика цехът от Брягово е пренесен в Първомай без да се прекъсва производството, като са запазени работните места на всички бряговци, въпреки необходимостта да се правят разходи по превоза им. За целта е закупен и микробус. В производството на фирма „Искра“ са започнали работа по програмите за „временна заетост“ и „старт в професията“ 10 трайно безработни лица, като четирима от тях ще останат на постоянен трудов договор след Нова година. Мажоритарният собственик и изпълняващ длъжността директор -Стойчо Шапатов е горд с новото оборудване и със социалната програма, която струва на фирмата около 50 000лв на година.

На събранието, пред работниците, той заяви, че приключват една успешна година в условията на криза. 30 години – подчерта той – от 1984  в този завод не е правена толкова мащабна инвестиция. Като основен проблем посочи нелоялната конкуренция на внасяните нелегално и необмитявани стоки от Турция и Китай.

Господин Шапатов благодари на хората с най – голям принос за осъществяването на проекта: инж. Марин Маринов, Димка Никова, инж. Нина Стоева, инж. Димитър Георгиев и ръководителите на отделните производствени звена. Обеща през следващата година столът на фирмата да стане по – добър от най- добрия ресторант в Първомай.

По случай предстоящите празници, работниците ще получат 290 лв надбавки, максималната стойност на ваучери за храна и един добре организиран традиционен банкет.

Теодора Кирякова

Новите машини
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини