21 °C

Обновиха "Искра" за над 1 млн. лева

Вчера официално беше открито обновено за над 1 051 000 лв  производство  във фирма „Искра“.  Извършени са инвестиции по ОП „Конкурентоспособност и технологично обновление на българската икономика“. В отделните производствени сектори- цеховете: „Плетачен“,  „Хекели“, „Тъкачен“,  „Подготвителен“ и „Багрилен“, са закупени машини от водещи производители в Европа – немските Херцог и Алмиг, швейцарските Якоб Мюлер, SSM и „Прециза“, испански „Риос“ – фирми, някои от които са над 100 годишна история. Изготвена е и маркетингова стратегия. Проектът на фирмата е за 840 000лв, от които 40%са от самофинансиране. Очаква се по програмата да бъдат възстановени 379000лв. Освен машините, подновена е сградата на цеха, закупен е компресор, оборудване за лаборатория и др.

На практика цехът от Брягово е пренесен в Първомай без да се прекъсва производството, като са запазени работните места на всички бряговци, въпреки необходимостта да се правят разходи по превоза им. За целта е закупен и микробус. В производството на фирма „Искра“ са започнали работа по програмите за „временна заетост“ и „старт в професията“ 10 трайно безработни лица, като четирима от тях ще останат на постоянен трудов договор след Нова година. Мажоритарният собственик и изпълняващ длъжността директор -Стойчо Шапатов е горд с новото оборудване и със социалната програма, която струва на фирмата около 50 000лв на година.

На събранието, пред работниците, той заяви, че приключват една успешна година в условията на криза. 30 години – подчерта той – от 1984  в този завод не е правена толкова мащабна инвестиция. Като основен проблем посочи нелоялната конкуренция на внасяните нелегално и необмитявани стоки от Турция и Китай.

Господин Шапатов благодари на хората с най – голям принос за осъществяването на проекта: инж. Марин Маринов, Димка Никова, инж. Нина Стоева, инж. Димитър Георгиев и ръководителите на отделните производствени звена. Обеща през следващата година столът на фирмата да стане по – добър от най- добрия ресторант в Първомай.

По случай предстоящите празници, работниците ще получат 290 лв надбавки, максималната стойност на ваучери за храна и един добре организиран традиционен банкет.

Теодора Кирякова

Новите машини
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини