17 °C

Обновиха "Искра" за над 1 млн. лева

Вчера официално беше открито обновено за над 1 051 000 лв  производство  във фирма „Искра“.  Извършени са инвестиции по ОП „Конкурентоспособност и технологично обновление на българската икономика“. В отделните производствени сектори- цеховете: „Плетачен“,  „Хекели“, „Тъкачен“,  „Подготвителен“ и „Багрилен“, са закупени машини от водещи производители в Европа – немските Херцог и Алмиг, швейцарските Якоб Мюлер, SSM и „Прециза“, испански „Риос“ – фирми, някои от които са над 100 годишна история. Изготвена е и маркетингова стратегия. Проектът на фирмата е за 840 000лв, от които 40%са от самофинансиране. Очаква се по програмата да бъдат възстановени 379000лв. Освен машините, подновена е сградата на цеха, закупен е компресор, оборудване за лаборатория и др.

На практика цехът от Брягово е пренесен в Първомай без да се прекъсва производството, като са запазени работните места на всички бряговци, въпреки необходимостта да се правят разходи по превоза им. За целта е закупен и микробус. В производството на фирма „Искра“ са започнали работа по програмите за „временна заетост“ и „старт в професията“ 10 трайно безработни лица, като четирима от тях ще останат на постоянен трудов договор след Нова година. Мажоритарният собственик и изпълняващ длъжността директор -Стойчо Шапатов е горд с новото оборудване и със социалната програма, която струва на фирмата около 50 000лв на година.

На събранието, пред работниците, той заяви, че приключват една успешна година в условията на криза. 30 години – подчерта той – от 1984  в този завод не е правена толкова мащабна инвестиция. Като основен проблем посочи нелоялната конкуренция на внасяните нелегално и необмитявани стоки от Турция и Китай.

Господин Шапатов благодари на хората с най – голям принос за осъществяването на проекта: инж. Марин Маринов, Димка Никова, инж. Нина Стоева, инж. Димитър Георгиев и ръководителите на отделните производствени звена. Обеща през следващата година столът на фирмата да стане по – добър от най- добрия ресторант в Първомай.

По случай предстоящите празници, работниците ще получат 290 лв надбавки, максималната стойност на ваучери за храна и един добре организиран традиционен банкет.

Теодора Кирякова

Новите машини
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини