В тридневен концерт партньорите на "Децата на Първомай - равен старт за всички" показаха сценичен талант

С концерт в три дни приключи поредния етап от големият междуучилищен проект „Децата на Първомай“- равен стар за всички“, чийто основен бенефициент е Община Първомай. Стартирал преди половин година, той даде възможност на деца от различни етноси да се включат в разнообразни форми на извънкласни занимания – спорт, история, сценични изкуства, мениджмънт и други. Четирите училища - партньори се срещнаха, за покажат кой какво е направил в клубовете за песни и танци на народите, мажоретните състави, театралните формации. Жури в състав Ана Сиракова, Петър Тенев и Кичка Петкова трябваше да избере най- добрите, но затруднени от високото ниво на представяне на голяма част от децата, те решиха всички да получат първо място, защото най- голямата награда за учениците,  всъщност, беше докосването им до света на изкуството. Не можем да подминем изключителното майсторство на театралния състав от Дебър, ръководен от Лиляна Запрянова. Децата представиха откъс от едно от най- известните произведения на техния патрон Георги Караславов – „Снаха“. Запомняща роля направи Иван Тенев, на когото могат да завидят много театрални самодейци. Публиката беше взривена с изпълнението на момчетата на Петя Павлова върху песента „Райна Попгеоргиева“. Не по – малко емоционално присъстващите в залата реагираха и на циганските танци и изпълненията на ромския химн „Джелем, Джелем“. Че познават българския народен танц показаха момичетата от клубовете в  ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ и ПГСС „Васил Левски“. Отлично се справиха танцьорите и певците на Димитрина Александрова от начален курс в ОУ “Христо Ботев“ – Градина. Аплодисменти заслужиха и мажоретките, положили усилия и много старание за усвояване на сложните стъпки. За храбростта да поставят сцена от „Криворазбраната цивилизация“ овации получиха и актьорите от с. Градина. В трите дни имаше над 20 изпълнения на клубовете от партньорските училища.

В залата беше подредена и изложба на децата от майсторителните. Бяха демонстрирани разнообразни техники – от акварели, до рисунка върху стъкло, грънчарство, пластики и какво ли още не.

Всеки от клубовете получи по една голяма торта, а ръководителите им- сертификат.

Надяваме се, че съвсем скоро родители и близки на участниците ще имат възможност да видят техните изпълнения по време на организирани в училищата концерти. Последният етап на проект „Децата на Първомай – равен стар за всички“ е обновяването на спортната площадка на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Теодора Кирякова

Дебър - театрален състав - Начален курс; Ръководител Недялка Томаатанасова
Мажоретен състав - Ръководител Николина Андреева
Театрален състав с ръководител ЛилянаЗапрянова
Песни и танци на народител - ръководител Петя Павлова
Песни и танци на народите - ръководител Петя Павлова
ПЕГСС - ръководител Нина Симова
Песни и танци на народите - с ръководител Ваня Павлова
Мажоретен състав - ОУ"Св.св. Кирил и Методий"- Ръководител Николина Андреева

Мажоретен състав - с. Градина
Песни танци на народите - с. Градина
театрален състав - Градина
Криворазбраната цивилизация

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини