2 °C

В тридневен концерт партньорите на "Децата на Първомай - равен старт за всички" показаха сценичен талант

С концерт в три дни приключи поредния етап от големият междуучилищен проект „Децата на Първомай“- равен стар за всички“, чийто основен бенефициент е Община Първомай. Стартирал преди половин година, той даде възможност на деца от различни етноси да се включат в разнообразни форми на извънкласни занимания – спорт, история, сценични изкуства, мениджмънт и други. Четирите училища - партньори се срещнаха, за покажат кой какво е направил в клубовете за песни и танци на народите, мажоретните състави, театралните формации. Жури в състав Ана Сиракова, Петър Тенев и Кичка Петкова трябваше да избере най- добрите, но затруднени от високото ниво на представяне на голяма част от децата, те решиха всички да получат първо място, защото най- голямата награда за учениците,  всъщност, беше докосването им до света на изкуството. Не можем да подминем изключителното майсторство на театралния състав от Дебър, ръководен от Лиляна Запрянова. Децата представиха откъс от едно от най- известните произведения на техния патрон Георги Караславов – „Снаха“. Запомняща роля направи Иван Тенев, на когото могат да завидят много театрални самодейци. Публиката беше взривена с изпълнението на момчетата на Петя Павлова върху песента „Райна Попгеоргиева“. Не по – малко емоционално присъстващите в залата реагираха и на циганските танци и изпълненията на ромския химн „Джелем, Джелем“. Че познават българския народен танц показаха момичетата от клубовете в  ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ и ПГСС „Васил Левски“. Отлично се справиха танцьорите и певците на Димитрина Александрова от начален курс в ОУ “Христо Ботев“ – Градина. Аплодисменти заслужиха и мажоретките, положили усилия и много старание за усвояване на сложните стъпки. За храбростта да поставят сцена от „Криворазбраната цивилизация“ овации получиха и актьорите от с. Градина. В трите дни имаше над 20 изпълнения на клубовете от партньорските училища.

В залата беше подредена и изложба на децата от майсторителните. Бяха демонстрирани разнообразни техники – от акварели, до рисунка върху стъкло, грънчарство, пластики и какво ли още не.

Всеки от клубовете получи по една голяма торта, а ръководителите им- сертификат.

Надяваме се, че съвсем скоро родители и близки на участниците ще имат възможност да видят техните изпълнения по време на организирани в училищата концерти. Последният етап на проект „Децата на Първомай – равен стар за всички“ е обновяването на спортната площадка на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Теодора Кирякова

Дебър - театрален състав - Начален курс; Ръководител Недялка Томаатанасова
Мажоретен състав - Ръководител Николина Андреева
Театрален състав с ръководител ЛилянаЗапрянова
Песни и танци на народител - ръководител Петя Павлова
Песни и танци на народите - ръководител Петя Павлова
ПЕГСС - ръководител Нина Симова
Песни и танци на народите - с ръководител Ваня Павлова
Мажоретен състав - ОУ"Св.св. Кирил и Методий"- Ръководител Николина Андреева

Мажоретен състав - с. Градина
Песни танци на народите - с. Градина
театрален състав - Градина
Криворазбраната цивилизация

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
04 дек 2020
Последни новини