18 °C

В тридневен концерт партньорите на "Децата на Първомай - равен старт за всички" показаха сценичен талант

С концерт в три дни приключи поредния етап от големият междуучилищен проект „Децата на Първомай“- равен стар за всички“, чийто основен бенефициент е Община Първомай. Стартирал преди половин година, той даде възможност на деца от различни етноси да се включат в разнообразни форми на извънкласни занимания – спорт, история, сценични изкуства, мениджмънт и други. Четирите училища - партньори се срещнаха, за покажат кой какво е направил в клубовете за песни и танци на народите, мажоретните състави, театралните формации. Жури в състав Ана Сиракова, Петър Тенев и Кичка Петкова трябваше да избере най- добрите, но затруднени от високото ниво на представяне на голяма част от децата, те решиха всички да получат първо място, защото най- голямата награда за учениците,  всъщност, беше докосването им до света на изкуството. Не можем да подминем изключителното майсторство на театралния състав от Дебър, ръководен от Лиляна Запрянова. Децата представиха откъс от едно от най- известните произведения на техния патрон Георги Караславов – „Снаха“. Запомняща роля направи Иван Тенев, на когото могат да завидят много театрални самодейци. Публиката беше взривена с изпълнението на момчетата на Петя Павлова върху песента „Райна Попгеоргиева“. Не по – малко емоционално присъстващите в залата реагираха и на циганските танци и изпълненията на ромския химн „Джелем, Джелем“. Че познават българския народен танц показаха момичетата от клубовете в  ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ и ПГСС „Васил Левски“. Отлично се справиха танцьорите и певците на Димитрина Александрова от начален курс в ОУ “Христо Ботев“ – Градина. Аплодисменти заслужиха и мажоретките, положили усилия и много старание за усвояване на сложните стъпки. За храбростта да поставят сцена от „Криворазбраната цивилизация“ овации получиха и актьорите от с. Градина. В трите дни имаше над 20 изпълнения на клубовете от партньорските училища.

В залата беше подредена и изложба на децата от майсторителните. Бяха демонстрирани разнообразни техники – от акварели, до рисунка върху стъкло, грънчарство, пластики и какво ли още не.

Всеки от клубовете получи по една голяма торта, а ръководителите им- сертификат.

Надяваме се, че съвсем скоро родители и близки на участниците ще имат възможност да видят техните изпълнения по време на организирани в училищата концерти. Последният етап на проект „Децата на Първомай – равен стар за всички“ е обновяването на спортната площадка на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Теодора Кирякова

Дебър - театрален състав - Начален курс; Ръководител Недялка Томаатанасова
Мажоретен състав - Ръководител Николина Андреева
Театрален състав с ръководител ЛилянаЗапрянова
Песни и танци на народител - ръководител Петя Павлова
Песни и танци на народите - ръководител Петя Павлова
ПЕГСС - ръководител Нина Симова
Песни и танци на народите - с ръководител Ваня Павлова
Мажоретен състав - ОУ"Св.св. Кирил и Методий"- Ръководител Николина Андреева

Мажоретен състав - с. Градина
Песни танци на народите - с. Градина
театрален състав - Градина
Криворазбраната цивилизация

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
25 сеп 2020
Последни новини