17 °C

Новите комисии ще работят само при възникнала необходимост

                                          инж. Костадин Ангелов

Информация за предстояща работа в новосъздадените комисии от общински съветници може да бъде получавана само от председателите им, защото ще работят само при възникнала необходимост- се казва в отговор на секретаря на общината Костадин Ангелов на поставени от parvomai.net въпроси.

Със заповед на кмета от 9.10. 2013 година са формирани 2 комисии, с по 10 члена, изградени изцяло от общински съветници.

Едната от комисиите е за осъществяване на мониторинг на изпълнението на инвестиционната програма на община Първомай. Неин председател е д-р Митко Хубинов. До сега тя е провела едно заседание – на 24 октомври по повод на постъпили докладни записки на кметовете на селата Искра и Виница за необходимост от спешни ремонти по сградите на кметствата. Комисията е изразила становище за включване на тези ремонти в инвестиционната програма като изисква да се направят количествено – стойностни сметки на необходимите средства. Предмет на разглеждане  е била и сградата на бившето туристическо дружество, предоставена на ОДЗ „8 март“ за разкриване на нова група.

За другата – Комисия за разглеждане, анализ, и обследване на постъпили сигнали и предложения от граждани, организации и юридически лица, parvomai.net вече ви разказа. Председател е Делян Караславов и до сега се е занимавала с жалба относно ежечасовото биене на църковната камбана. Нейно е решението кметът трябва  да обезпечи и окаже техническа помощ за преместването на часовниковия механизъм на малката камбана.

От отговора става ясно, че комисиите ще се свикват при необходимост и за това няма как предварително да се обяви час за работата им. Неофициално общинските съветници обмислят създаването на сайт, на който да се  публикува информация за работата им и на който да се подават сигнали от граждани.

По въпроса за заплащането в отговора има данни само за заделените средства – до края на годината 9000 лв. Казано е също, че „В случай, че в съответния месец същите (комисиите) не са заседавали, на членовете не се заплаща възнаграждение“. Но не става ясно колко ще получи всеки от съветниците при участие в работата на комисията.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви ден, който ви предлага разнообразни възможности. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го прекарате, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Използвайте даденостите и бъдете полезни с уменията си. Повярвайте, ще бъдете оценени, а и вие самите ще се почувствате по-добре. Хобито ще ви достави удоволствие, а превърнете ли го в основно занимание, ще спечелите повече. Други ще обмислят промени, свързани с работата или пътуванията.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В каквото и настроение да сте днес, не създавайте напрежение около себе си. Нещата ще се подреждат и без да влагате много нерви, бъдете по-спокойни и усмихнати. Нечия близост ви прави щастливи и внася сигурност в живота ви. Оценете го и се усмихнете, светът е по-добър, когато и вие сте добри към него.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чуждите неволи ви причиняват страдания и това ви прави раздразнителни. Помогнете, но не изпадайте в крайности. Животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви, ако изправите собствените си грешки. Среща с приятел ще ви помогне да се отпуснете. Други ще посветят от времето си в овладяване на нови знания или изучаване на чужд език.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате желание за почивка, но и няма да пренебрегнете задачите си днес. Стремежът ви за победа ще ви държи в будно състояние, като наред с това ще показвате и правилното отношение към събитията около вас. Ще се почувствате горди от себе си, запазвайки и уважението на околните.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Без излишни вълнения ще разпределите задачите си и ще намерите време за всичко, което предвиждате за днес. Във възможностите ви е да задоволите и желанията на близките си. Това ще ги зарадва и ще подобри настроението и бита им. Предстоят ви незабравими мигове заедно. При водене на преговори бъдете максимално ясни и не изпадайте в излишни монолози.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си. Денят е създаден точно за това.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най - вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разнообразие от възможности и добро настроение за представителите на знака. С каквото и да решите да се занимавате, едва ли ще ви е скучно дори за момент. Получавате интересно предложение, на което няма да откажете. Ще ви се наложи да се съгласите със свой близък по важен въпрос.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не идеализирайте прекалено партньора си за да не останете разочаровани от него в един момент. Стремежът ви към независимост ще ви отдалечи от всеки, дръзнал да се доближи до вас. Сами си създавате предпоставки да страдате, като прехвърляте вината върху чуждото несъвършенства.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате известни колебания днес относно по-нататъшните си действия на работното място. Изправени сте през труден избор, затова не избързвайте с решението си. Посъветвайте се с хората около вас и се опитайте да разберете и тяхната гледна точка, което ще ви бъде от огромна полза. В личен план си очаква временно разминаване с любимия човек.
21 сеп 2020
Последни новини