18 °C

Новите комисии ще работят само при възникнала необходимост

                                          инж. Костадин Ангелов

Информация за предстояща работа в новосъздадените комисии от общински съветници може да бъде получавана само от председателите им, защото ще работят само при възникнала необходимост- се казва в отговор на секретаря на общината Костадин Ангелов на поставени от parvomai.net въпроси.

Със заповед на кмета от 9.10. 2013 година са формирани 2 комисии, с по 10 члена, изградени изцяло от общински съветници.

Едната от комисиите е за осъществяване на мониторинг на изпълнението на инвестиционната програма на община Първомай. Неин председател е д-р Митко Хубинов. До сега тя е провела едно заседание – на 24 октомври по повод на постъпили докладни записки на кметовете на селата Искра и Виница за необходимост от спешни ремонти по сградите на кметствата. Комисията е изразила становище за включване на тези ремонти в инвестиционната програма като изисква да се направят количествено – стойностни сметки на необходимите средства. Предмет на разглеждане  е била и сградата на бившето туристическо дружество, предоставена на ОДЗ „8 март“ за разкриване на нова група.

За другата – Комисия за разглеждане, анализ, и обследване на постъпили сигнали и предложения от граждани, организации и юридически лица, parvomai.net вече ви разказа. Председател е Делян Караславов и до сега се е занимавала с жалба относно ежечасовото биене на църковната камбана. Нейно е решението кметът трябва  да обезпечи и окаже техническа помощ за преместването на часовниковия механизъм на малката камбана.

От отговора става ясно, че комисиите ще се свикват при необходимост и за това няма как предварително да се обяви час за работата им. Неофициално общинските съветници обмислят създаването на сайт, на който да се  публикува информация за работата им и на който да се подават сигнали от граждани.

По въпроса за заплащането в отговора има данни само за заделените средства – до края на годината 9000 лв. Казано е също, че „В случай, че в съответния месец същите (комисиите) не са заседавали, на членовете не се заплаща възнаграждение“. Но не става ясно колко ще получи всеки от съветниците при участие в работата на комисията.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини