Новите комисии ще работят само при възникнала необходимост

                                          инж. Костадин Ангелов

Информация за предстояща работа в новосъздадените комисии от общински съветници може да бъде получавана само от председателите им, защото ще работят само при възникнала необходимост- се казва в отговор на секретаря на общината Костадин Ангелов на поставени от parvomai.net въпроси.

Със заповед на кмета от 9.10. 2013 година са формирани 2 комисии, с по 10 члена, изградени изцяло от общински съветници.

Едната от комисиите е за осъществяване на мониторинг на изпълнението на инвестиционната програма на община Първомай. Неин председател е д-р Митко Хубинов. До сега тя е провела едно заседание – на 24 октомври по повод на постъпили докладни записки на кметовете на селата Искра и Виница за необходимост от спешни ремонти по сградите на кметствата. Комисията е изразила становище за включване на тези ремонти в инвестиционната програма като изисква да се направят количествено – стойностни сметки на необходимите средства. Предмет на разглеждане  е била и сградата на бившето туристическо дружество, предоставена на ОДЗ „8 март“ за разкриване на нова група.

За другата – Комисия за разглеждане, анализ, и обследване на постъпили сигнали и предложения от граждани, организации и юридически лица, parvomai.net вече ви разказа. Председател е Делян Караславов и до сега се е занимавала с жалба относно ежечасовото биене на църковната камбана. Нейно е решението кметът трябва  да обезпечи и окаже техническа помощ за преместването на часовниковия механизъм на малката камбана.

От отговора става ясно, че комисиите ще се свикват при необходимост и за това няма как предварително да се обяви час за работата им. Неофициално общинските съветници обмислят създаването на сайт, на който да се  публикува информация за работата им и на който да се подават сигнали от граждани.

По въпроса за заплащането в отговора има данни само за заделените средства – до края на годината 9000 лв. Казано е също, че „В случай, че в съответния месец същите (комисиите) не са заседавали, на членовете не се заплаща възнаграждение“. Но не става ясно колко ще получи всеки от съветниците при участие в работата на комисията.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини