Общество с равни възможности за всички, искат инвалидите

На 3 декември ООН отбелязва Световния ден на хората с увреждания. Обединени от идеята за достоен и пълноценен живот, инвалидите в Първомай имат създадена през 2005година организация. Благодарение на членовете на ръководството му във всички по- големи населени места в общината са създадени дружества, като към настоящият момент членовете и симпатизантите им наброяват над 1300. Целта на организацията е да развива дейност за представляване, отстояване и защита на интересите на инвалидите пред държавните, общинските, обществените и други органи в страната. Тя съдейства на обществото за възприемането на инвалидите като негови равноправни членове. Проучва проблемите на хората с увреждания и настоява пред съответните органи за начина на решаването им. Освен логистична подкрепа, местната организация организира спортна, туристическа и културна та дейност на своите членове. Председателят на организацията Златка Кирева споделя, че през изминалата година дейността на Общинската организация не би била възможна без изключителната подкрепа и съдействие на кмета на общината г-н Ангел Папазов и без помощта на спонсори като Христо Вълчев, г-н Ангелов- управител на фирма „Елит“, „Шан Шабан Рафет“, „Асклеп“,  Атанас Шишков.

Златка Кирева и щялото ръководство на СИБ – Първомай поздравява членовете и симпатизантите си и им пожелава висок дух, здраве и успехи през следващата 2014 година.

През тази година Световният ден на хората с увреждане има мото“ „Премахни бариерите, отвори врата към общество, даващо равни възможности на всички“.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини