През годината най- много ПТП са регистрирани на разклона за Виница

6 са пътно транспортните произшествия на три от най- конфликтните кръстовища в Първомай. Данните са от пресцентъра на МВР и  обхващат периода от 1 януари 2013 г. до сега. Най – много – 4 - от инцидентите са на разклона за село Виница на околовръстното шосе. Три от тях се водят тежки, което най- общо означава, че е търсена спешна помощ заради телесни повреди. „Паркирали в канавката“ автомобили сме показвали и в parvomai.net. Обясненията за инцидентите са несъобразена скорост и непознат път. Другите две произшествия са на кръстовищата между „Бор“ и „Смирненски“ и на „Стамболов“ (Караджаловския път) и „Малина“.

Не са се сбъднали очакванията на мнозина, че затруднената видимост и другите усложняващи условия, ще доведат до множество инциденти именно на кръстовището между „Бор“ и „Смирненски“. Едно единствено пътно транспортно произшествие е регистрирано там, при това с леки последствия. Това най- вероятно се дължи на „повишеното внимание“ на шофьорите, които знаят, че там се крият куп опасности. Освен, че е задължително спазването на знака „Стоп“ , на това кръстовище трябва да се внимава с пресичащите пешеходци и завиващите и наляво и надясно превозни средства, слизащи от надлеза.

И ако от северната страна на надлеза участниците в движението се оплакват трудните условия, то от другата страна – на кръстовището между „Малина“ и „Стамболов“ продължават да се случват инциденти въпреки, че пътят е широк и видимостта - отлична. Често се случва там да се „кара по хавата“ – едно от обяснение е неспазването на знак Б2, а другото – че не нужно използването на мигач.

Посочените кръстовища се считат за най- конфликтните в Първомай, но както е видно от статистиката, на второто и третото са се  случили не повече инциденти, отколкото на кое и да е друго кръстовище.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини