Нашествие на ДПС в новото Нервно, леглата препълнени

Тържествената делегация по откриването

Невиждано нашествие на активисти на ДПС препълни хасковското Нервно отделение днес. Куп отговорни и по-малко отговорни фактори на Движението се появиха на първа линия за тържественото откриване на новоремонтираното отделение. До зам.-министър Бойко Пенков, който ряза лентата и шефовете на МБАЛ д-р Валери Митрев и д-р Славчо Близнаков, видни места заемаха Мюмюн Искендер, Фикрет Вели, Сали Мюмюн и още неколцина общински съветници от Хасково и Минерални бани. Като че ли най-обосновано бе наличието на вр.и.д. областен управител Кадир Исов.

Господата си направиха снимки за спомен с министъра и тръгнаха на обиколка из лъснатото като 5-звезден хотел отделение. Контрастът с предишния бит бе убийствен. Най-натовареното звено в хасковската болница бе в такова окаяно състояние, че болните се разболяваха още повече, с мрачен хумор коментираха хоспитализирани, имали „късмета“ да са били тук и миналата година. Сега обаче всички 49 пациенти бяха настанени в нови болнични легла. В интензивният сектор дори леглата бяха тристепенни, тоест пациентът може да бъде настаняван в различни положения, необходими за лечението му.

Уютната обстановка се допълваше от нови дограми, теракот, висящи тавани, щори, пердета, прясно боядисване и обновени стаи за почивка на персонала. Нервно даже се сдоби с конферентна зала. Именно надничащото от всякъде ново, обясни и присъствието на немедицинските лица на откриването. Г-н Фикрет Вели бил изпълнител на по-голямата част от ремонта, а качествената и бърза работа на фирмата му се вижда от пръв поглед, похвали го изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков. Сали Мюмюн пък дарил нови щори и пердета на отделението. Искендер бил отдавнашен приятел на лечебното заведение. Именно депутатите от ДПС пък се интересували най-много от нуждите на болницата и помагали с каквото могат, уточни д-р Близнаков. Други народни представители не са се вясвали, с изключение на някои, които се посветили на търсенето на кусури. Особени благодарности получи областният Кадир Исов, чието партньорство с областното лечебно заведение било ежедневно.

Благодарение на помощта отвън болницата, успя да свърши качествено и своята част от обновяването на нервно – нова апаратура и медицинско оборудване. За нуждите на болните са доставени 10 чисто нови монитора в интензивния сектор, 10 перфузора за медикаментозно вливане, нови ЕКГ и ЕЕГ апарати. Монтирана е апаратура за многостепенно наблюдение в реално време на състоянието на тежко болните пациенти. На персонала на отделението е осигурено всичко необходимо за ефективно лечение и обгрижването на болните. В нервно работят 7 лекари, 17 медицински сестри и 7 санитари. Капацитета на отделението е 49 души и обикновено е изпълен винаги на 100%

Цялата инвестиция в Нервно е на стойност 400 хиляди лева, от които 160 хил са целева помощ отпусната от министерството на здравеопазването.

Г.Христов

Зам.-министър Бойко Пенков реже лентата
...и пожеланието да върви по вода
Обхода почна от обновения интензивен сектор
Изцяло нова апаратура ще се грижи за болните
Обновени са и останалите стаи
Гостите поздравиха болните с придобивката

За откриването бяха дошли и лекари от други отделения

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини