„Стражица” ни смаза на хандбал

Хандбалистките на “Хасково” загубиха поредния си мач при гостуване в шампионата на елитната “А” републиканска група за жени. Момичетата на треньорката Ирина Миладинова бяха надиграни с 38:33 (23:16) от състава на “Левски-1920” в Стражица. Домакините от Северна България срещнаха силна подкрепа от пълната с публика зала.

Хандбалистките от Южна България започнаха добре срещата и водеха до 15-тата минута. Това обаче ги окуражи и им вдъхна надежда за лесна победа. Домакините усетиха колебанието в играта на гостенките и бързо изравниха резултата, та дори и поведоха. През втората част “Хасково” направи опит за обрат, но неуспешно. Така срещата приключи с 5 гола разлика в полза на домакините.

Най-много точни попадения за “Хасково” имаше Дарина Панайотова – Бръмбъра, която отбеляза 12 гола, Жана Маразова пък се разписа 6 пъти, а по 5 попадения нанизаха Тенгиз Куца и Виолета Добрева.

“Играхме слабо през първата част, после тръгнахме да наваксваме, но силите ни не стигнаха”, казаха от ръководството на хасковския клуб. Не пропуснаха и да отбележат, слабото и на моменти изнервящо съдийство на бригадата от Габрово.

Следващият двубой за “Хасково” е в неделя, когато хандбалистките ще излязат срещу ЦСКА. Срещата ще бъде от 14 часа в зала „Спартак”. До този момент отборът има 2 победи и 4 загуби.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини