"Борислав" загуби от хасковския "Саяна" с класическото 3:0

След победата с 3:0 над Съединение „Борислав“ – Първомай записа първа загуба  в първенството. Във втори кръг от Трета Югоизточна лига „Саяна“, Хасково се наложи над първомайци. Така новият тим на Хасково, който бе сформиран в края на месец юни, записа първия си успех. Домакините стартираха в двубоя по-активно от съперника си. След няколко пропуснати положения хасковлии все пак стигнаха до попадение. Васил Колев излезе сам срещу вратаря на “Борислав”, но бе съборен в наказателното поле. Последва дузпа,  с изпълнението на която се нагърби Тейнур Марем.

Вратарят на гостите усети ъгъла и дори докосна топката с ръка, но удара на Марем бе силен и той отбеляза точно попадение в мрежата. Гол и преднина за  “Саяна Хасково” още в 18 минута на мача.

След точния удар домакините организираха още няколко добри атаки, но не успяха са удвоят преднината си до почивката. Опасни атаки организираха и гостите, но и техните опити не завършиха с гол. В крайна сметка отборите се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

Втората част започна равностойно, а първото сериозно положение бе пред вратата на “Саяна”. До изравняване обаче не се стигна, тъй като нападателят на гостите стреля над вратата, пазена от Малинов. 

Десетина минути след почивката хасковлии удвоиха преднината си. Секунди след като влезе на терена, ветеранът Недялко Хубенов получи извеждащ пас, показа завидна скорост и матира вратаря на “Борислав”- Първомай за 2:0.

В 70 минута Хубенов излезе сам срещу врататя на гостите и можеше да направи резултата 3:0, но стражът на Първомай отрази удара му.

15-ина минути преди края на мача резултатът все пак стана 3:0. А точен за „Саяна Хасково“ бе  Мирослав Илиев.

След втория кръг "Борислав" се намира на 11 позиция в класирането. На 21 август първомайци ще домакинстват  от 18 часа  на "Родопа Смолян"

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини