Изненадваща рокада в "Булгаргаз". Вестниците в събота

„Стандарт": Изненадваща рокада в "Булгаргаз"

Шефът на данъчната служба във Видин Шишман Чаушев става шеф на "Булгаргаз". Дългогодишният изпълнителен директор на компанията Димитър Гогов изненадващо бе освободен от поста си. Решението е било взето на закрито заседание от Съвета на директорите на газовата компания на 1 ноември - само ден след като у нас на официално посещение беше председателят на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер. Той беше в София на преговори с премиера Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. След продължилата над 4 часа среща у нас беше даден официално стартът на строителството на газопровода "Южен поток" със заваряването на първите тръби в бъдещата компресорна станция "Расово" край Видин. Гогов не бил предупреден за уволнението си, заяви самият той пред "Стандарт". Разбрал за него, след като видял в Търговския регистър заявлението за промяна на ръководния състав на "Булгаргаз". То е заведено там в четвъртък в 17,02 ч, потвърдиха за "Стандарт" от Агенцията по вписванията. От икономическото министерство съобщиха, че "промяната в "Булгаргаз" е с цел успешното развитие на компанията".

„24 Часа": Протестиращи: Орешарски не прави нищо сам, затова написахме оставката му

Тази вечер протестиращите проведоха традиционното си вече шествие срещу кабинета на Пламен Орешарски.
Те се отправиха към сградата на Народното събрание, след което блокираха за кратко движението на Орлов мост.
Днес бе и 15-и ден на окупация в Софийския университет от "Ранобудните студенти". И тази вечер двете шествия се сляха и блокираха за кратко кръстовището на "Орлов мост".
За 148-мa вечер, протестът ДАНСWithme премина по софийските улици, но шестивето тръгна не от площад "Независимост", а от Ректората.

„Труд": Разпоредиха вътрешна проверка в ДАНС за изтичане на информация по случая

В Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) е разпоредена и се извършва вътрешна проверка във връзка с твърдения за нерегламентирано предоставяне на класифицирана информация, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на агенцията.
Извършената в ДАНС проверка по отношение на Христо Бисеров е свързана с постъпили сигнали за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система и всякакви други информации, тиражирани към момента, са спекулативни, се казва в съобщението.

„Новинар": Бин Аладин остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста алжирския гражданин Салахедин Бин Аладин, който рани с нож 20-годишната Виктория Христова.
Мъжът е обвинен и за други извършени престъпления, съобщиха от съда. "Има обосновано предположение, че Аладин е автор на престъплението, в което наръга студентката 10 пъти", се казва в мотивите на съда.

„Дума": "Замразиха" възрастта за пенсиониране

Народното събрание замрази възрастта и стажа за пенсиониране, след като прие на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Така от 1 януари 2014 г. жените ще се пенсионират на 60 години и 8 месеца, а мъжете - на 63 години и 8 месеца. Необходимият стаж за пенсия е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете.
Въвежда се и възможност за предсрочно пенсиониране на хора, на които не им достигат до 2 години стаж или 2 години възраст. Ако хората нямат стаж, те ще могат да се пенсионират при навършване на 65 години и 8 месеца, стига да имат поне 15 години стаж.
Депутатите приеха и втория законопроект, който възстановява възможността на военните да се пенсионират по-рано.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини