Производител на цветя иска да превърне Първомай в градина

Десетки саксии с цветя бяха подарени на общината от Ичко Рачев – собственик на „Цветна градина Нелбо“ ООД в село Градина. Много от цветята украсяват коридорите на сградата на Общинска администрация, но по- голямата част са засадени в центъра и по някои от улиците на Първомай. За съжаление някои от есенните цветя започнаха да изчезват и най- вероятно чевръсти домакини са им намерили нова почва за развитие.

Г-н Рачев не пожела да уточни точно колко цветя са  дарени на общината, защото както сам той заяви: „Това е само началото! Нашата фирма се казва „Цветна градина“ и аз искам Първомай да се превърне в една истинска градина. Ще има още много цветя, за да стане градчето още по- красиво и китно.“

В момента на територията на оранжерията в село Градина има стотици саксии с коледни звезди, които в скоро време ще отпътуват към коледните пазари, а работещите там ревниво пазят тайната на червените цветове.

 Цветна градина Нелбо ЕООД е българска компания, която управлява първата високо технологична оранжерия за посадъчни материали и саксийни растения в Република България. Проектът е въведен в експлоатация през Април 2009г., а застроената площ на оранжерията е 10 092 кв. м. Цялата площ на оранжерията е разделена на 5 различни отделения. Всяко отделение е обособено със самостоятелен контрол на климата, което дава възможност за едновременно залагане на култури, които имат нужда от различни условия за отглеждане.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини