Бойчо Стайков отново е най-бързият ветеран

Два златни и един сребърен медал спечелиха ветераните на последното за годината състезание по лека атлетика, организирано от движението „Спорт за всички“. В крос „Народни будители“ Бойчо Стайков отново е без конкуренция и с най-добро време от всички ветерани. Румен Зидаров за втори пореден път се изкачва на най- високото стъпало. Инж. Митко Митев е преследван от нелепи контузии и този път застана на старта с повредено око. Най- възрастният ветеран завърши втори при 60-70-годишните. В кроса участие взе и Божидар Вергов, завършил четвърти в групата между 20 и 30 години. В началото на декември ще се проведе последния старт за ученици и тогава ще бъдат наградени най-добрите в генералното класиране за изтеклата година.

Децата от Първомай също участваха в надпреварата за Деня на будителите. Николай Радев е първи, следван от Иван Танев в своята група. А Димитър Царев – остана втори при малко по- големите.

Организатор на събитието беше движение "Спорт за всички" "Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче", неговия гарант фирма "Балканкар Рекорд", с подкрепата на община Пловдив. Домакини този път бяха жителите на район "Западен" и кметството на района, под патронажа на кмета на района г-н Димитър Колев. Генерален спонсор на крос „Народни Будители“ е хотел "Лайпциг" със собственик г-н Радослав Бозуков- вицепрезидент на движението. На старт застанаха над 500 състезатели в 22 различни групи. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини