В Езиковата се сближават с тиква и нож

Гимназистите се сближаваха с тиква и нож

Гимназисти и гимназистки от Езиковата се обединиха под тиквата и ножа в подготовка на тазгодишния Хелоуин. Разделени по двойки, момчетата и момичетата работеха, докато се опознаваха или обратното. Обикновено това ставало на кафе. Не и днес.

Празникът на Вси светии е в четвъртък, но приготовленията тресат най-голямото хасковско училище още от днес. В подготовка на партито са впрегнати десетки гимназисти, дори учители. Основното ядро са 12-класници, чийто ентусиазъм зарази дори и зайците. На смени, за да не пропускат часовете, те се отбиваха в работилницата на първия етаж, където ударно обрязваха тикви. Към зловещите сатъри посягаха най-вече момичетата. Момчетата не бяха толкова кръвожадно настроени към горкия зеленчук.

Друг уъркшоп, воден от учителката по рисуване Цветомира Генева, рисуваше духове и вещици по буркани, шишета и друга стъклария. В ход бе и приготвяне на картички с ужасии. Всичко ще бъде продавано на благотворителен базар на площад „Свобода“ в четвъртък. Вечерта пък ще е партито на Дракула в хасковски нощен клуб. Разпечатани са 500 билета, за който всеки кандидат вампир ще трябва да се бръкне с по един лев, ако иска да участва на бала.

Събраната сума отива за благотворителност. Първоначално в Езиковата решила да я дарят на бежанците, но впоследствие размислили. За разлика от политици и медии, децата погледнали на проблема от всичките му гледни точки и заключили, че ситуацията с бежанците е, меко казано, противоречива. Затова решили вместо непоискана помощ да пратят сумата на БЧК, откъдето да я разпределят на нуждаещи се. Обратното на този подход завършва на боклука в бежанските центрове, в което се убедиха много добронамерени организации.

Г.Христов

Афинитет към сатърите проявяваха дори и дамите
Мнозинството бяха настроени кръвожадно към невинния зеленчук
Други се бяха заели с по-невинни занимания
Учителката по рисуване бе ангажирана с украсата
Други с лустрото

Билет за бала на злото в четвъртък
Артикул за базара същия ден. Тиквите ще се продават между 5 и 20 лв

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини